E2a

Sådan undgår du en carjacking

Carjacking er en meget farlig og alvorlig hændelse

Carjacking er en meget farlig og alvorlig hændelse, som hver enkelt bilist frygt. Nogle ofre for carjacking bliver forsigtige og traumatiseret, og det påvirker deres bil-håndtering færdigheder. Undgå at være en carjack offer kan være relativt nemt, når du kender de rigtige modforanstaltninger mod denne afskyelige forbrydelse.

Nedenfor er nogle af de retningslinjer enhver bilist kan følge for at undgå en carjacking hændelse, når de er på farten eller på en parkeringsplads.

Sådan undgår du en carjacking. Et velholdt bil er altid sikker fra muligheden for at bryde ned.
Sådan undgår du en carjacking. Et velholdt bil er altid sikker fra muligheden for at bryde ned.
 • Et velholdt bil er altid sikker fra muligheden for at bryde ned. En brækket ned bil på den side af vejen er en meget fristende syn for en carjacker. Så sørg for at din bil kører problemfrit før overskriften ud.
 • Kørsel på en omhyggeligt forud planlagt rute vil også sikre, at du er sikker fra carjacking. Vær sikker på, at de veje, du kører på, er veloplyste og optaget.
 • Når du kan, holde din bil væk fra fortovet eller road side og holde det på midten lane. Det afskrækker potentielle carjackers fra nærmer din bil, når du bliver stoppet på vej, fordi det gør det vanskeligt for dem at forhandle trafikken.
 • Brug din bils mest grundlæggende sikkerhedsfunktion. Når du kører, altid sørge for, at din bil døre er låst, og dine bilruder er rullet op. Det gør det også vanskeligt for carjackers få adgang til din bil.
 • Det er aldrig en dårlig idé at altid tjekke dine sidespejle eller bakspejl for eventuelle carjacking mistænkte omkring din bil. Selv hvis du bare har mistanke om, at du bliver hale, skal du ikke forsøge at gå lige hjem. Gå til den nærmeste politistation eller en aktiv offentlig område, hvor du kan få adgang til en telefon og ringe til myndighederne.
 • Vær opmærksom og bevidst om dine umiddelbare omgivelser, når du er på et drev gennem ATM, en benzin station, en købmand eller et vejkryds. Hold øje med folk, der er mistænksomme nok til at være potentielle carjackers.
 • Være fortrolig med din kørerute nok at have dit eget sæt af flugtveje. Husk at carjacker ikke altid er ubevæbnede. Hvis din bil er brudt, skal du ikke slå igen, bare køre til din nærmeste flugtvej og kalder de lokale myndigheder.

Du bør også være opmærksom, når du er parkering. Her er et par tips.

 • Når du parkerer din bil, sørg for at du vælger en optaget, godt oplyste område som din stedet. Sørg for, at det er meget tæt på, hvor du er på vej hen. Carjacking ofte opstår, når det er mørkt, og når ejeren er for langt væk fra bilen, eller når ejeren er alene.
 • Hold en sund vane altid at låse din bil og oprulning dine vinduer. Gør dette, selvom du er parkeret i eller i nærheden af dit hjem.
 • Altid holde dine værdigenstande ud af almindeligt syn. En bil stereo kan være meget fristende for en potentiel carjacker hvis venstre vises, Prøv at dække det med nogle ubestemmelige elementer i din bil.
 • Og hvis du er på vej tilbage til bilen, holde dine bilnøgler i hånden. Se dig omkring dine omgivelser og se inde i din bil, før du åbner døren.
Carjacking er en meget farlig og alvorlig hændelse. Brug din bils mest grundlæggende sikkerhedsfunktion.
Carjacking er en meget farlig og alvorlig hændelse. Brug din bils mest grundlæggende sikkerhedsfunktion.

Altid huske på, at det er bedre at forebygge end at helbrede. Tag disse nødvendige forholdsregler for at hjerte, og du kan holde dig sikker og fri for fare og beskyttet mod tyveri.