E2a

Hvordan til at køre sikkert rundt børn

Folk, der tager på gaden for daglige er et varieret mix. Der er gamle mennesker, voksne, unge voksne, og børn. Ingen af dem bør nogensinde kommer til skade ved et uheld eller hensigt. Det er allerede slemt nok for voksne at have en ulykke. Hvor meget værre for børn, der ikke engang kunne beskytte eller forsvare sig? Som chauffør har du pligt til at køre sikkert ikke kun af hensyn til uskyldige voksne fodgængere, men mest af alt af hensyn til uskyldige og hjælpeløse børn. Skade børn via kørebaner ulykker kan undgås, hvis du følger virkelig enkle regler for sikkerheden. Nogle af de vigtigste er beskrevet i denne artikel.

  • Kig efter dem. Under kørsel, altid på vagt over for børn gå eller ride deres cykler. Især når du sikkerhedskopierer dit køretøj, i hvilket tilfælde din vision kan begrænses, altid tjekke for børn, der kan være bag bilen.
  • Kør langsommere. I områder, der er frekventeres af børn-såsom parker, legepladser,-skoler køre langsomt. Gader med ingen skelpæle er også steder, hvor du skal tage særlig omsorg og være på vagt for børn pludselig krydser gaden. Stoppesteder er også områder, hvor du skal sætte farten ned, da de er områder, hvor både voksne og børn stige ud af bussen.
  • Kør forsigtigt i boligområder. Børn opholder sig ofte ud af huset for at lege eller strejfe omkring deres nabolag. Da de er i deres comfort zone, har de tendens til at føle, at vejen er en forlængelse af deres eget hjem og kan krydse vejen eller gaden uden hensyn til sikkerheden. Børn er ofte, at tankeløs, selv om vi ikke kan bebrejde dem for at være så. Derfor køre forsigtigt og altid holde øjnene åbne. Du vil aldrig vide, hvornår en cykel-ridning barn ville pludselig dukke op fra ud af ingenting.
  • Brug din bremse, ikke din horn. Det er et ofte gentaget advarsel, der beskytter ikke kun børn, men også voksne. Blowing din bil horn gør nok støj, som kan være irriterende og ødelæggende for nogens ører.
  • Beskyt dine børn passagerer, også. Altid wrap deres sikkerhedssele omkring dem og uddanne dem til at spænde deres sikkerhedssele ordentligt. Også lære dem værdien af at være forsigtig, når du kører.
  • Parkere bilen ordentligt. Mere specifikt parkere dit køretøj på en sådan måde, at du ikke bliver nødt til at bakke bilen op for at forlade parkeringspladsen.
  • Tag din cue fra skolebusser «signallys. Forskellige blinkende farver betyde forskellige ting. Et blinkende gult lys er det signal om, at bussen er ved at komme til et komplet stop. Et blinkende rødt lys betyder bussen er på et komplet stop og er enten lastning passagerer (børn) eller losning dem. Hvis det er muligt, skal du stoppe bilen, når en skolebus 'røde lys blinker. Hvis ikke, langsom i det mindste ned din hastighed og kørsel med så omhyggeligt, som du kan for at undgå at ramme nogen ung.
Hvordan til at køre sikkert rundt børn. Kør forsigtigt i boligområder.
Hvordan til at køre sikkert rundt børn. Kør forsigtigt i boligområder.

Med den rette forsigtighed og omhu, kan du hjælpe reservedele børn fra ulykker og unødvendige skader, mens du kører rundt i områder, hvor børnene kan forventes at spille og samle.