E2a

Sådan spiller kastagnetter

Kastagnetter anvendes traditionelt i det livlige spanske dans kendt som flamenco. De giver den rytmiske baseline for dans og er som regel spillet af danserne.

Der findes to typer af kastagnetter - dem med håndtag, der spilles ved at slå dem mod dit knæ, og dem uden håndtag, der spilles ved at holde dem i din hule hånd. De kastagnetter uden håndtag er mest almindeligt.

  1. Kastagnetter kan fremstilles af mange forskellige materialer. Mange mennesker er fortrolige med de højlydte, plast dem der sælges i omrejsende tivolier, der bruges oftest af børn at drive deres forældre til vanvid! Der er imidlertid også meget høj kvalitet castanets fremstillet af glasfiber, ibenholt eller palisander. Den rigtige type til dig, afhænger af den lyd, du ønsker at opnå.
  2. De fleste castanets er formet som to skaller, der har små "ører", hvorigennem der bores et hul. En snor er ført gennem disse huller for at fastgøre de to halvdele af de castanets til hinanden. De to ender af snoren er bundet sammen med en slip knude, således at løkken kan indstilles til størrelsen af spillerens fingre.
  3. Før du sætter kastagnetter på hænderne, fastslå, hvilket der er "macho" eller mandlig castanet, og hvoraf den ene er "hembra" eller kvinde. Den kvindelige normalt har et mærke, mens hannen har ingen. Også, den mandlige frembringer et lidt dybere stigning end hunnen.
  4. Den traditionelle måde at holde castanets var med løkken over den midterste finger på hver hånd. Selv om de undertiden stadig spillet på denne måde i nogle regioner af Spanien, de fleste Castanet spillere loop ledningen over tommelfingeren på hver hånd. Loop af kastagnetter over dine tommelfingre med den macho castanet i din venstre hånd og hembra i din højre. Sløjfen skal hvile på hver side af grænsen af din tommelfinger. Hold fingrene krøllet løst indad omkring kastagnetter. Hvis du har spændingen i knuden justeret korrekt, bør kastagnetter gabe åbne lidt når i hvile.
  5. Der er fem grundlæggende lyde, der udgør næsten alle de rytmer, der anvendes i castanet-spil. Den første kaldes "TA". Det er skabt ved at trykke på ringfingeren, så midterste finger på din venstre hånd hurtigt mod castanet.
  6. Den næste lyd kaldes "RRI." Denne lyd består ved at trykke på castanet i din højre hånd med din pinky, ringfingeren, langfinger og pegefinger i hurtig rækkefølge.
  7. Den tredje lyd, der anvendes i castanet-spiller er "PI". Gør denne lyd ved at trykke på højre hånd (hembra) castanet med din ringfinger, og derefter midterste finger. "PI" er identisk med "TA", bortset fra at det spilles med den anden hånd.
  8. Den fjerde lyden er "PAM", også kaldet "CHIN." Opret denne lyd ved at slå på kastagnetter mod hinanden.
  9. Den femte og sidste lyden er "PAN". Dette er ofte brugt til at afslutte en rytmisk sekvens, da det har en temmelig endelig lyd. Hvis du vil afspille denne lyd, skal du bruge din ring og langfinger til at strejke begge kastagnetter samtidigt.
  10. Du kan også oprette en lyd, der ligner en trommehvirvel ved skiftevis hurtige klik med kastagnetter, altid slutter med macho castanet.
Sådan spiller kastagnetter. Kastagnetter kan fremstilles af mange forskellige materialer.
Sådan spiller kastagnetter. Kastagnetter kan fremstilles af mange forskellige materialer.

Nu hvor du har en forståelse af de grundlæggende lyde, der kan skabes ved disse enkle virkemidler, skal du være klar til at begynde at spille noget musik på din egen. Snup en flamenco-cd og se hvad du kan gøre!