E2a

Sådan korrektur på dit eget skriftligt

Engang

Engang ville mange forfattere skabe en kladde manuskript og indsende det, vorter og alle, til en meget overbærende udgiver. Udgiveren vil straks aflevere det kladde til en professionel korrekturlæser, der ville markere det op med alle mulige mærkelige notationer og symboler. Alt dette korrekturlæsning ville i sidste ende føre til en færdig manuskript fri for alle grammatiske, stilistiske og stavefejl.

Med fremkomsten af automatiserede stavekontrol og en pukkel af manuskripter, men mange redaktører forventer nu forfattere til at indsende fejlfri arbejde fra starten. En forfatter kan hyre en professionel redaktionel tjeneste at læse korrektur sit manuskript, men det kan være en cost-uoverkommelige proces. Det er ofte lettere for en forfatter at læse korrektur sine egne kladder før sende dem til redaktører og udgivere. Her er nogle tips om hvordan man korrektur på dit eget skriftligt.

Sådan korrektur på dit eget skriftligt. Udnyt alle elektroniske korrekturlæsning programmer.
Sådan korrektur på dit eget skriftligt. Udnyt alle elektroniske korrekturlæsning programmer.
  1. Udnyt alle elektroniske korrekturlæsning programmer. Den stavekontrol og grammatik kontrol optioner på et standard operativsystem er ikke altid idiotsikker eller nøjagtige, men de vil fange de fleste almindelige fejl fundet i manuskripter. Hvis du ikke bryder dig om resultatet af en overfladisk stavning eller grammatik check, kan du være i stand til at finde mere avancerede tekstbehandlingsprogrammer med endnu flere korrekturlæsning funktioner. Prøv flere forskellige elektroniske korrekturlæsning metoder til at sikre at intet har passeret ubemærket hen.
  2. Skridt væk fra din skriftligt for et par dage. Det er langt sværere at læse korrektur arbejde, du har netop færdig. Du kan især være træt eller for tæt på arbejdet at være helt objektiv. Overvej korrekturlæsning en helt anden opgave end at skrive. Put væk manuskriptet i mindst et par dage for at få et nyt perspektiv på det. Nogle forfattere har været kendt for at læse korrektur på deres manuskripter, mens du holder siderne på hovedet og baglæns. Dette tvinger korrekturlæser til at overveje hvert ord for sig og ikke som en hel sætning.
  3. Antager at du har lavet nogle fejl. Et overraskende stort antal forfattere sjældent korrektur deres eget arbejde, fordi de er alt for sikker i deres stavning eller grammatiske færdigheder. Korrekturlæsning er mere end skimme et perfekt formuleret dokument. En forfatter bør påtage manuskriptet vil have mindst et par små fejl, såsom omsat bogstaver eller en manglende tegnsætningstegn. Skrivning som kan være fri for stavefejl kan stadig sidde fladt på siden. Kig efter grammatiske og stil fejl som passiv stemme eller gentagne overgange.
  4. Sørg for at gemme alle dine rettelser i en ny fil. Mange gange en forfatter vil gøre en række ændringer til en computer fil, mens korrekturlæsning, men undlader at ordentligt gemme disse ændringer. Det er muligt at udskrive en ukorrigeret fil ved en fejl, hvis forfatteren undlader at overskrive den oprindelige fil med en redigeret version. Når korrekturlæsning på en computer, skal du sørge for at trække op filen og kontrollere den for fejl, før printe det ud for indsendelse.