E2a

Sådan kritik et drama film

Ligesom en boganmeldelse er ikke det samme som en bog rapport, en film kritik er ikke det samme som en film gennemgang. En kritik analyserer de dele af en film, der arbejde, og dem der ikke gør, og måske kort diskutere filmen i form af politisk eller historisk kontekst.

Uddan dig selv En film kritiker har brug for en baggrund i filmhistorien. Tag kollegium klasser, eller uddanne dig selv ved at se. Dit lokale bibliotek bør have masser af film fra alle tidsaldre, sammen med bøger. Lej film fra netflix.com eller se på offentlige domæne eksempler på archive.org . Bliv fortrolig med film, forfattere og instruktører -. Den berømte og de mindre kendte Turner Classic Movies er en glimrende kilde.

Lær de centrale elementer i en god film

Lær de centrale elementer i en god film. De bør harmonisere for at give seerne en totaloplevelse. Mange gode film mangler styrke i et eller flere elementer, men er båret af ekspertise på andre områder. Få vant til at tage en film fra hinanden i sine grundlæggende bestanddele. Hvis du nogensinde har set Academy Awards, du ved, at de giver Oscars ikke bare for at handle, men for hver af disse vigtige komponenter eller faktorer.

Sådan kritik et drama film. Nogle af de elementer.
Sådan kritik et drama film. Nogle af de elementer.

Nogle af de elementer:

  • Manuskript - Den manuskriptforfatter skaber den grundlæggende forudsætning, historie, dialog, figurer og visuelle billedsprog. Er historien konsekvent og troværdig? Er dialog klar og forståelig?
  • Fungerende - Skuespillerne legemliggøre figurerne og give dem liv. Er de troværdige? Gør de aktører tror på, hvad de laver? Taler de tydeligt? Vil de give dig en fornemmelse af figurernes motivationer og følelser?
  • Set design - scenograf skaber kulisser, hvor skuespillerne bevæger sig og taler. Former og farver er vigtige for filmens atmosfære. Hvordan sættene ud? Er de visuelt tiltrækkende samt overbevisende?
  • Costume design og hårstyling - Ligesom scenografi, costuming og hår stil etablerer et visuelt indtryk. Må de aktører ser komfortable i deres outfits? Gør de kostumer ser ægte? Vil de synes at hjælpe aktører "bliver" de mennesker, de spiller?
  • Redigering - Normalt er hver scene skudt flere gange fra forskellige vinkler, og redigeret sammen til at formidle humør samt at flytte historien sammen. Korrekt redigering bidrager til den følelsesmæssige atmosfære af historien.
  • Fotografering - Kunsten at vælge de typer af belysning, kameraer, film, objektiver og filtre, der anvendes. I dag er de fleste film lavet digitalt, hvilket medfører et helt andet sæt af færdigheder og en anden række af effekter. Der er dog nogle film stadig lavet på film. Cinematography registrerer på beskueren vej et fotografi eller et maleri gør.
  • Music - The score ligger bag og beriger historien, men må aldrig distrahere fra det. Nogle virkelig gode film har ingen musik, for andre er musikken en slags karakter i filmen.
  • Produktion - Producenten er ansvarlig for udvikling, finde ud af hvem og hvad der vil være behov for, og hvor meget det hele vil koste. Hun eller han skal arbejde tæt sammen med forfatter og instruktør.
  • Retning - Direktøren arbejder med hele besætningen. Hun eller han har den endelige godkendelse på de fleste af de elementer, planlægger kameravinkler, og beslutter, hvor de aktører vil stå og hvordan de vil bevæge sig og tale deres linjer. Nogle direktører tillade deres skuespillere lille frihed, andre er milde. Hvordan har instruktør påvirket filmen? Kan du fortælle én direktør stil fra en andens?
  • Mise en scene (fransk til placering i scene) - det er det element, der omfatter alle de andre. Det er den samlede visuelle, lydlige og følelsesmæssige indtryk. Må elementerne passer godt sammen? Hvilket gjorde og ikke virker for dig?

Skriv din kritik Forbered ved at lære noget om det år, hvor filmen blev lavet, samt fakta om de mennesker - ikke bare forfatter eller instruktør - der arbejdede på filmen. Se filmen flere gange, hvis du kan, og tage noter.

Lær de centrale elementer i en god film. Costume design og hårstyling.
Lær de centrale elementer i en god film. Costume design og hårstyling.

En film kritik kan være kort eller lang. Vide, hvem din målgruppe er. Fortæl hvordan filmen kom til at ske, hvad det handler om, hvem der er i den, effektiviteten af de elementer og folkene bag dem. Giv din mening om, hvorvidt eller ej dine læsere måske gerne filmen, og fortælle dem, hvad de skal forvente.

Andre intelligente, fornuftige mennesker kan ikke dele dine meninger. Hvis du får feedback, lære af det.

Som du skriver kritikker, kan du blive interesseret i, hvordan film relaterer til hverdag og virkelighed, hvorfor folk ser film, hvad de vælger at se, og hvordan forskellige former for film påvirker mennesker. Du vil måske gerne finde ud af mere om film teorier, ideer og filosofier, og skrive yderligere kritik koncentreret om disse aspekter.