E2a

Sådan koreografere en dans solo

Choreographing en dans rutine for flere dansere kan være svært

Choreographing en dans rutine for flere dansere kan være svært. Men når danserne har perfektioneret rutine, kan enheden i dansetrin være smuk. En jævn strøm, de udfletninger og individuel performance bidrager alle til dansen. Den bevæger sig kan være gentagne, men med flere medlemmer laver forskellige bevægelser på forskellige tidspunkter, behøver du ikke at tænke på flere trin. Små fejl kan dækkes.

Dette er ikke tilfældet, når du er nødt til koreografere en dans solo

Sådan koreografere en dans solo. Bland dine dansetrin.
Sådan koreografere en dans solo. Bland dine dansetrin.

Dette er ikke tilfældet, når du er nødt til koreografere en dans solo. Alle vil være fokus på danser, og hvordan hun fortolker musikken. Bevægelserne skal være storslået og præcis, og der er ikke meget plads til fejltagelser. Her er nogle tips, der kan hjælpe dig med at formulere dine dansetrin og færdiggøre en solo dans koreografi.

  1. Find inspiration. Vælg en musik, som du er fortrolig med, og vide, at du kan danse til. Det er lettere at tænke på dine dansetrin, når du kender musikken. Lyt til det flere gange. Hvis dette er en moderne dans, og du en dans til populær musik, vil det hjælpe, hvis du kender teksten i sangen. Bræk musikken i sæt. Afhængigt af sangen tempo, kan du enten bryde ind i 4 linjer eller 8 linjer. Make up træk for hvert sæt af tekster. Du kan også finde inspiration på det kostume, som du kommer til at bære.
  2. Bland dine dansetrin. Når du har givet hvert sæt en bestemt dans flytte, tænke på overgange. For en jævn strøm, skal du slutte et sæt med en bevægelse, der kan tages op af det næste sæt. For afstår og omkvæd, tildele mere komplicerede skridt til at fremhæve, at en del af musikken. Må ikke gentage din dansetrin flere gange, fordi den rutine kan være kedeligt. Da dette er en solo dans, en bred vifte af bevægelser er bedre at se på end at se noget, der gentages igen og igen. Tænk på en kombination af dansetrin at afslutte din solo på en høj tone. Det skal være noget, der virkelig vil imponere dit publikum. Gør brug af dine hænder, dine fødder, dine skuldre, hoved og endda din kostume til at fremhæve nogle af dine dansetrin og overgange.
  3. Dans som du går sammen. Det vil hjælpe dig til at koreografere hurtigere, hvis du danser det, som du går på at færdiggøre hele rutine. Når du er færdig, øvelse, øvelse, øvelse. Øv, indtil du kan huske det hele rutine. Ændre nogle af trinnene, hvis du har brug for til og indføre andre skridt, der vil gøre den rutinemæssige mere sjovt og spændende. Har en generalprøve to dage før din præstation, så kan blive fortrolig med dit kostume, din frisure og tilbehør, herunder dine sko.
  4. En dag før din præstation, tænker ikke din solo dans. Tag denne tid til at slappe af og tænke smukke tanker. Praktisere yoga, hvis du ved hvordan. Dette vil mindske og berolige dine nervøse nerver og holde dig komponeret på selve dagen.

Når du koreografere

Når du koreografere, så sørg for, at de skridt, du vælger, er dem, du er fortrolig med. Du kan tilføje nogle variationer til de skridt, men det praktisk at holde sig til, hvad du ved. Flyt med rytmen og vide, hvornår at lave små og store træk for vægt. Må ikke fokusere for meget på de trin. Lad musikken guide dig. Og mest af alt have det sjovt.