E2a

Sådan kontrolleres transmissionsproblemer i bilen

Transmissionen er en af de vigtigste dele af et køretøj

Transmissionen er en af de vigtigste dele af et køretøj. Bortset fra motoren, det er faktisk en af de dele, der gør en bil træk, overfører kraft fra motoren til hjulene. Desværre, da det er næsten altid i brug, transmissionen er også en af de dele af en bil, der normalt giver op, hvis ikke vedligeholdes korrekt. En misbrugt transmission kan forårsage flere problemer, ligesom dårlig kilometertal, langsom acceleration, skifteholdsarbejde chok og lignende.

Med korrekt vedligeholdelse og forsigtig kørsel

Med korrekt vedligeholdelse og forsigtig kørsel, men vil bilens transmission ophold i tip top form. Du kan ikke undgå tilfælde, når din transmission allerede giver ud, selv om. Her er et par måder, hvordan at kontrollere for transmission problemer.

Lyt efter lyde. Når en bil kører gnidningsløst

Lyt efter lyde. Når en bil kører gnidningsløst, bør der ikke være mærkelige lyde fra motorrummet. Når du hører slæbelyde mens du accelererer, så noget er der galt med transmissionen. Når du hører kliklyde når transmissionen skifter, så gear måske ikke være engagerende ordentligt. Disse kunne sandsynligvis også være forårsaget af snavsede, gamle eller utilstrækkelig transmissionsolie.

Føl pull. Et andet tegn på transmission problemer er

Sådan kontrolleres transmissionsproblemer i bilen. Watch out for skift chok.
Sådan kontrolleres transmissionsproblemer i bilen. Watch out for skift chok.

Føl pull. Et andet tegn på transmission problemer er, når din bil er ikke længere i stand til at accelerere eller trække så hurtigt, som det skal. Hvis du føler, at motoren er revving for høj, men hjulene ikke reagerer så hurtigt, så dine gear kan glide. Dette er ofte tydeligt, når du går op ad bakke, eller under overhaling. Hvis der er en vibrerende lyd, når du forsøger at overhale, så højst sandsynligt dine gear er ikke længere engagerende ordentligt.

Watch out for skift chok. De fleste nye automatgear køretøjer skifte gnidningsløst, gør, at passagererne ikke engang mærke forskellen, når du skifter fra det ene gear til en anden. Men når bilen rykkende frem, når bilen upshifts eller nedgearing, så det er et tegn på skift stød. Det betyder, at der er noget galt med timingen af den automatiske transmission system.

Watch out for utætheder. Transmissionsolie er afgørende for levetiden på din bils gearkassen. Uden dette, vil dine gear overophedet. Det er altid en god ide at tjekke for lækager under bilen, før du starter med din daglige pendler. Olielækager er en afslørende tegn på, at du enten har en skør olie pakning, problematisk oliefilter, eller andre olie-relaterede emner.

Transmissionen er en af de vigtigste dele af et køretøj. Watch out for utætheder.
Transmissionen er en af de vigtigste dele af et køretøj. Watch out for utætheder.

Den bedste måde at håndtere potentielle problemer med transmissionen er at opretholde en regelmæssig check-up af din bils transmission, herunder transmissions-væsker. Bare holde fast i din fabrikantens plan for forebyggende vedligeholdelse, og du bør være fint. Transmission problemer i din bil skal behandles, så snart de opstår. Dette vil spare dig fra mulige forstyrrelser i løbet af din daglige kørsel. Mens du er på farten, ikke bare holde øjnene på vejen. Du bør også være opmærksomme på de lyde, din motor udsender.

I det øjeblik du hører eller føler noget andet

I det øjeblik du hører eller føler noget andet, så du bedre lave en aftale med garagen eller servicecenter. Fastsættelse din transmission kan indebære bare en simpel ændring af gearolie. Men i værre tilfælde scenarier ville fremsendelse skulle revideres og genopbygget, især hvis gear er allerede slidte.