E2a

Sådan diagnosticere motor aflytning og tikkende lyde

Det ligner en god dag forude

Det ligner en god dag forude. Du har lige haft en god morgenmad og er ved at gå på arbejde. Som du ride på din bil, vil du høre aflytning eller tikkende lyde under kølerhjelmen. Det kan være på grund af vejret, du tror, men det synes at være solrigt hele dagen. Du ignorere det og gå videre til at gå på arbejde, men mens under kørsel, du hører trykke og tikkende igen. Er det stadig sikkert at køre? Skulle du kalder en mekaniker nu? Skulle du trække over og tjek under kølerhjelmen? Det er de spørgsmål, som du ikke burde have været at spørge i første omgang, hvis du kun vidste, hvordan man diagnosticere motoren aflytning eller tikkende lyde.

Sådan diagnosticere motor aflytning og tikkende lyde. Undersøg, hvor lyden kommer fra.
Sådan diagnosticere motor aflytning og tikkende lyde. Undersøg, hvor lyden kommer fra.

Forståelse af de forskellige lyde fra under kølerhjelmen kan hjælpe en masse at beslutte, hvornår det er sikkert at køre bil. Det vil også hjælpe dig med at beskrive problemet til mekanikeren skulle i tilfælde af at problemet er værst.

Undersøg, hvor lyden kommer fra. Støjen kan komme udenfor eller inde i hætten. Hvis det er udenfor du bare nødt til at kontrollere det ydre af bilen for eventuelle løse forbindelser. Hvis det er inde, så alvorlige tilfælde kan opstå. For at være sikker på, at det faktisk kommer fra inde i hætten, mere specifikt fra motoren, skal du trykke på speederen. Tryk pedalen let ved første og gradvist tryk på den, indtil den når gulvet. Lyde, der varierer med motorens hastighed vil sandsynligvis komme fra motoren. I dette tilfælde er den mistænkte brændstofpumpen.

Den tikkende forekommer støj under opstart. Sommetider

Den tikkende forekommer støj under opstart. Nogle gange vil du høre tikkende støj under opstart. Overhold hvis tikkende går væk efter et par sekunder. Hvis den gør det, kan du bare nødt til at tjekke, om niveauet af olie er inden for det tilladte niveau. Dette kan være forårsaget af lav olie. Bare påfyldning af olie, og det bør gøre det trick. Men hvis støjen ikke vil gå væk efter du starter op, og du allerede tjekket oliestanden, og det er ok, så du måske møder en temmelig dårlig problem. Støjen kan betyde, at olien passager er blokeret, eller filtre eller oliepumper svigter. Jeg foreslår, at du konsultere en ekspert mekaniker og beskrive ham støj, du har hørt.

Det ligner en god dag forude. Den tikkende forekommer støj under opstart.
Det ligner en god dag forude. Den tikkende forekommer støj under opstart.

Den aflytning støj kom fra motorens nederste del. Hvis du har mistanke, at støjen kommer fra motorens nederste del, kan du støder på problemer som fejl i plejlstang lejer og krumtapaksel lejer eller plejlstænger er brudt. Dette problem medfører at fjerne motoren at adskille og genopbygge motorens nederste ende. Afhængig af sværhedsgraden af problemet, kan det koste dig hele motoren i det værst tænkelige scenarie.

Nogle lyde, der kommer fra motoren indikerer mindre problemer kun

Nogle lyde, der kommer fra motoren indikerer mindre problemer alene, og kan håndteres af de fleste af chaufførerne. Hvis du hører en usædvanlig motorstøj, besøge værkstedet for en diagnose. Nogle tankstationer tilbyder motor tjekke op gratis, så du måske ønsker at drage fordel af det.