E2a

Sådan bruger kameraets farvefiltre

Farvefiltre er en af de vigtige faktorer for at store og bevægende fotografering. En masse gange, ser vi det endelige output (i dette tilfælde de smukke, rørende billeder), men ikke så meget i processen. Spørg enhver god fotograf og de vil skole du om betydningen af farvefiltre.

Disse filtre justere den eksisterende lys

Disse filtre justere den eksisterende lys, giver det mere dybde, varme og tone afhængigt af, hvad fotografen har forestillet for skud. Men du er nødt til at forstå, at filtre er subtraktiv. Filtre ikke tilføje noget til fotografiet.

På trods af hvad nogle eksperter siger

På trods af hvad nogle eksperter siger, er filtre stadig behov, selv hvis du planlægger at korrigere farver i Photoshop. Så det er bedst, at uerfarne fotografer lærer brugen af farvefiltre. Nedenfor er et par af de grundlæggende kamerafunktioner farvefiltre.

Sådan bruger kameraets farvefiltre. Polariserende filter.
Sådan bruger kameraets farvefiltre. Polariserende filter.
  • Filtrere brug. I regelmæssig fotografering er farvede filtre anvendes til at konvertere spektret at matche kravene i filmen, der anvendes. Nogle filtre konverterer lysstofrør, så de vil supplere dagslys eller indendørs film. Polariserede filtre vil give mulighed for forskellige kontraster i den store udendørs.
  • Polariserende filter. Det har flere anvendelser især for eksterne skud som mørkere blå himmel, reducere blænding fra naturlige elementer som vand, sten og bevoksning, og tilføje farvemætning og reducere dis. Dette filter er bedst til udendørs fotografer.
  • Klare filtre. Brugt til at absorbere ultraviolet stråling i tilgængelige lys, klare filtre er især nyttigt, hvis du gør en masse af udendørs skud. Disse filtre gør brug af en svag lyserød støbt som bruges til at absorbere UV-lyset, der normalt ikke er synlige for det menneskelige øje, men viser sig i billederne.
  • Fluorescerende lys filter. Den kan ligne hvidt lys, men sandheden er, fluorescerende lys kaster en grøn farve. Det er også vanskelig, fordi lyset fra lysstofrør ikke altid forudsigelig. Så du måske tror, du optager en stor skud, men hvis det fluorescerende lys til rådighed ikke samarbejder, du kigger på noget grønligt hued. Lysstofrør filtre tillader dig at rette denne farve, men hvordan de vil dukke op på din fotografering afhænger af hvordan du kompensere for det.
  • Uddannet neutralfiltre. Disse filtre hovedsageligt holde kontrasten i en scene giver dig en bedre kontrol med toneområdet i dit emne. De er gode til at gøre store kontraster mellem lys himmel og en formørket forgrund emne.
  • Black & white fotografering. Når du optager i sort og hvid, er dine farvefiltre bruges til at styre, hvordan dine tonale intervaller kommer ud. Filtrene Lad i lys, der er tæt på farven af filteret og lade gennem mindre lys i andre farver.

Fotografi er kunsten af øjet. Alle store fotografer se verden på en anden måde og tager billeder, så de kan dele deres unikke vision til hele verden, hvilket gør hans verden, vores verden så godt.