E2a

Sådan at navngive din karakter

Uanset om du skriver en sprællende roman med scoringer af karakterer

Uanset om du skriver en sprællende roman med scoringer af karakterer, der rejser kloden, eller en kort teaterstykke om to fyre sidder i en bar, vil du, på et eller andet tidspunkt, nødt til at give disse tegn navne. Eller vil du i det mindste nødt til at træffe en bevidst beslutning om ikke at navngive dem. Undertiden navngivning proces kan være enkel. Andre gange er det muligt at sidde fast. Nogle gange kan en forfatter kan falde bytte, som Laura San Giancomo siger i Pretty Woman, at "presset ... af et navn!" Her er nogle måder at kickstarte navngivningssystem proces.

 1. Beslut, hvor vigtigt navne er på din historie. Det er nemt at blive fanget i at finde den helt rigtige navn til et tegn. (Det er specielt nemt at blive fanget op, når en hårdere del af skriveprocessen - sige, skitserer anden akt af script -. Er din anden alternativ) True, kan et navn hjælpe dig med at afklare en figurs personlighed. Det kan have symbolsk betydning. Det kan tilføje dybde til din historie. Men nogle gange, et navn er ikke så vigtigt som du tror. For eksempel elsker jeg spiller af August Wilson, og jeg husker, hvad en masse af de tegn gør og siger og kæmpe for. Men jeg husker meget få af deres navne. Nogle af navnene sandsynligvis havde en stor betydning - men jeg husker figurens betydning uden at huske de betydelige navne.

  Det samme er tilfældet med de populære film. Jeg elsker den film Crimson Tide, men når jeg tænker på hovedpersonerne, jeg henvise til dem som Denzel Washington og Gene Hackman - jeg kunne ikke huske deres navne på et væddemål. Den nederste linje er, undertiden et navn kan være meget vigtigt, undertiden semi-vigtige, og andre gange slet ikke vigtigt. Så tænk på hvor vigtigt navne vil være at din historie, og hvis viser sig at de er ikke alle den afgørende, ikke bruger flere uger på udkig efter det "perfekte" navn. Også indse, der kan være mange "perfekte" navne for et tegn. Du har måske fem navne på en kort liste til din hovedperson. Det kan være, at nogen af de fem ville fungere, og alt du behøver at gøre er at vælge din favorit.

 2. Overvej din figurs personlighed og finde et navn, der relaterer til denne person. Mine forældre har en vittighed om John Wayne. I næsten alle hans film - og det kan kontrolleres på Internet Movie Database - han spiller en karakter ved navn John eller Jake. Hvorfor er det? Tja, det er sandsynligvis fordi, uanset hans særlige karakter, blev John Wayne stadig spiller John Wayne, ikon i vest. Tough guy. Uafhængig mand. Cowboy. Og i vores samfund, fyre som der bare ikke er navngivet Marion. Eller hvis de er, de hurtigt skifte til scenen navnene John og Duke! Forfatterne til de gamle film vidste dette og plukket hårde, mandige navne til deres hårde, mandige tegn. Indrømmet, det nok ikke at være de samme to hårde, mandige navne hver gang, men du kan se konceptet.

  Nogle af navnene i ethvert samfund bare ringe til at tænke på bestemte karaktertræk. For eksempel kalder korte, enstavelsesord navne til at tænke hårde, stærk eller direkte mennesker, for eksempel. Andre navne har forskellige konnotationer, Lily kunne være sart, og Zeke kunne være en bondeknold. Der er ingen ufravigelig regel om, hvad navn passer, hvad personlighed, så gå med din tarm.

  Under alle omstændigheder, så en måde at vælge et tegn navn er at tænke over, hvem denne person er, og finde et navn, der en eller anden måde indbegrebet at personlighed eller billede. Shrek, for eksempel, har en slags guttural lyd til det, der minder om Dreck eller vraget. Og når man ser på den grumpy grønne trold, det passer meget bedre end Andrew eller Jimmy, ikke sandt?

  I det virkelige liv, får vi ikke at nævne børnene i forhold til deres personlighed, men skriftligt, får vi at vide personlighed før tegnet får et navn. Tænk figurens personlighed, og det kan hjælpe med at give ham et navn.

 3. Lad historien forme navn. Dette er noget relateret til at bruge personlighed til at guide dine valg. I dette tilfælde kan du vælge næsten enhver navn, selv en, der ikke vedrører figurens personlighed, og lad denne karakter historie skimmel navnet. For eksempel er en hård fyr skuespiller ved navn Marion. Hans ønske om at være en hård fyr skuespiller har ham skifte til kaldenavn Duke, som i tilfælde af John Wayne.
  Sådan at navngive din karakter. Beslut, hvor vigtigt navne er på din historie.
  Sådan at navngive din karakter. Beslut, hvor vigtigt navne er på din historie.

  Her er et andet eksempel. Sige, at du har en karakter, der er femte generation millionær og hans navn er Sir Benjamin Jackson IV. Måske han er stolt eller endda arrogant om hans titel og bruger det hele tiden. Eller måske han forsøger at skjule sin baggrund for at være en "almindelig fyr" og simpelthen går af nogle øgenavn som Ben. Eller måske din historie handler om en Blueblood der ønsker at være en rapper, så han har nogle latterlige wannabe rap stjerne navn. Her er det ikke det faktiske navn, men snarere måden figurens historie former den, der ender med at blive vigtige.

 4. Brug et navn afspejler figurens arv eller baggrund. Hvad er din figurs etnisk baggrund? Hvad er hans familie baggrund? Alle disse ting kan spille ind i, hvad du navngiver en karakter. For eksempel sige, at du har en afrikansk europæisk karakter. Du kan vælge et generisk europæisk navn som Bill eller Steve, eller i stedet et navn ofte adskiller sig til afrikansk europæisk kultur, ligesom Dujuan eller Tyriq. Eller grave dybere ind i din figurs baggrund. Hvad er hans familie baggrund? Hvad hvis hans mor var en borgerlige rettigheder aktivist? Måske blev han opkaldt efter Malcolm X. Var hans mor en fan af klassisk musik, også? Måske hun kaldte i Malcolm Amadeus. Hey, det er faktisk en temmelig cool navn.
 5. Vælg et symbolsk navn eller en med bestemte konnotationer-men vær forsigtig. Navne er ofte symbolsk. Og nogle gange, når de er ikke engang beregnet til at være symbolsk, vil folk læser i dem. Så ved hjælp af en symbolsk navn kan være risikabelt. Opkald til en karakter Odysseus, for eksempel dikterer temmelig meget, at fyren er på en slags rejse. Adam, Eva, Job? Loaded! Vær forsigtig, når du bruger navne belæssede med symbolik.

  På den anden side kan symbolske navne anvendes med god virkning. Et stykke legetøj cowboy bekymret for at blive overgået af den nye plast spaceman hedder Woody. Har Pixar gå ud af sin måde at bruge denne symbolske navn? Måske ikke, men et lille strejf tilføjer dybde. På sci-fi show Battlestar Galactica, har mange navne symbolsk betydning. Apollo, for eksempel, er søn af luftfartøjschefen. I den græske mytologi, er Apollo søn af den ledende Gud, Zeus. Der er en symbolsk forbindelse, og en temmelig indlysende - men det er ikke over-the-top.

  Ting som årstider, farver og vejr kan have forskellige konnotationer og kan bruges såvel som navne. Igen, brug dem med forsigtighed, så du ikke rammer folk i hovedet med det "indlysende" hammer.

 6. Ramte det lige på næsen. På anden side, er undertiden indlysende god! I nogle tilfælde kan navngive en karakter være så let som at identificere hans eller hendes mest åbenlyse fysiske træk og gå med det. Tænk på de 7 dværge. Der er ikke noget symbolsk ved navnet Prosit. Han nyser en masse! Edward Scissorhands har faktisk saks til hænder. Det feje Lion er et virkeligt frygtsomme Lion. Hvad disse tegn kan udgøre er op til fortolkning, men deres navne er blandt de mest ligefremme dem muligt. Og de virker. Afhængigt af hvilken slags historie du skriver, et navn, der så bogstaveligt beskriver et tegn kan fungere fint. Et eventyr, science fiction, eller off-center historie kan sætte disse navne til bedre brug end en "realistisk" historie.
 7. Gå med det modsatte. Nogle gange kan en følelse af ironi hjælper dig med at finde et godt navn til en karakter. Hvad er din figurs polar modsatte? Hvilket navn kan repræsentere det modsatte? En selvmorderisk kvinde ved navn Hope kan være en lidt for direkte, men du får den generelle idé. En mafia hitman, en prædikant, en mode model? Hvilke navne synes ikke at "gå" med disse tegn overhovedet? Disse kan i virkeligheden være den perfekte navne, som du leder efter. En lille ironi går en lang vej, selvom, ikke giver alle tegn i din historie denne type navn eller effekten vil sandsynligvis gå tabt.
 8. Glem navne. Masser af historier involverer unavngivne tegn eller tegn, der kun har titler. Thornton Wilders "Our Town" har karakter blot kendt som Stage Manager. Williams '"Glass Menagerie" har en karakter kaldet Gentleman Caller. Nogle gange vil den unavngivne karakter være fortælleren, der bringer os gennem historien. Vi har aldrig lærer hendes navn og behøver ikke at. Som jeg nævnte tidligere, kan du finde ikke alle dine karakterer har brug for navne.

  På den anden side, anonymitet tider kan have symbolsk betydning. Du forsøger muligvis at gøre en bemærkning om navnløse ofre for krig, folk der er glemt med tiden, eller noget lignende. Udelade et navn kan ofte være så stor en beslutning som at give nogen det perfekte navn.

Tegn bo hos os for mange grunde - hvad de gør

Tegn bo hos os for mange grunde - hvad de gør, hvad de siger, hvordan de minder os om os selv, eller hvad de afslører om i verden. Det rigtige navn kan gøre en karakter sjovere, mere trist, mere symbolsk, eller mere holdbare. Selv valget at udelade et navn kan tilføje dybde til din historie.