E2a

Sådan at fotografere sportsbegivenheder

En af de udfordrende aktiviteter til fotografi er et sportsarrangement

En af de udfordrende aktiviteter til fotografi er en sportsbegivenhed. Disse billeder er imidlertid normalt meget gribende, da spillere og tilhængere både alle udviser intense følelser under spillet. For at hjælpe dig stoppe handlingen og gemme det på film, her er hvordan man kan fotografere sportsbegivenheder.

Kender spillet

Kender spillet. Hvis du har fået tildelt at tage billeder om et spil, som du aldrig har spillet før, skal du sørge for at gøre nogle forskning på forhånd. Gør din forskning vil give dig mulighed for at bestemme hvilke handlinger i spillet, anses højdepunkter, og hvad du skal kigge efter. I en omgang fodbold, for eksempel kan de spillere alle køre på marken ved høj energi, men ikke det hele er værd et billede.

Beliggenhed

Sådan at fotografere sportsbegivenheder. Kender spillet.
Sådan at fotografere sportsbegivenheder. Kender spillet.

Location. Vær sikker på at besøge det sted, hvor sportsbegivenheden vil blive afholdt. Dette vil give dig mulighed for at bestemme, hvilken type belysning, der vil være til stede. Så meget som muligt, kan du besøge det i den tid, at spillet vil blive afholdt. Hvis spillet er holdt i nat, vil du vide, om lysene på stadion er lyse nok til dit kamera for at få et godt skud, eller hvis du bliver nødt til at bringe i din egen belysningsudstyr. Som du spejder placeringen, også kigge efter steder i den placering, hvor du kan få en god vinkel, og som er nær nok til banen, så du kan fange ansigterne på spillerne.

Belysning. Hvis du skyder i mørke boldbaner, eller hvis spillet holdes under overskyet vejr, bør du justere lukkerhastigheden og sænke den. Sænkning lukkertiden vil tillade dig at tage lysere billeder, da en lav lukkerhastigheder betyder, at kameraets linse vil være åben for en længere periode. Dette vil give mere lys til at rejse ind i kameraet og vil kompensere for mørke. Dette bør dog ikke anvendes, hvis du fotograferer begivenheder, der involverer masser af action. Lav lukkerhastigheden er sårbar over for bevægelse.

Aktion

Action. Hvis du fotograferer begivenheder, som involverer meget handling, bør du øge ISO-niveauet. Jo højere ISO, jo hurtigere filmen vil udskrive. Dette vil give dig mulighed for at mindske lukkertiden. En ISO på 600 kan anvendes til spil basketball hvor spillerne altid kører på banen.

En af de udfordrende aktiviteter til fotografi er et sportsarrangement. Location.
En af de udfordrende aktiviteter til fotografi er et sportsarrangement. Location.

Sikkerhed. Skader sker ofte under sportsbegivenheder. Selvom du ikke vil være på banen selv, skal du stadig sørge for, at dit udstyr holdes i en afstand fra bolde, der kan flyve ud i din stedet, eller fra fans, der kan gøre en postyr under nogle af højdepunkterne i spillet. Du bør også medbringe ekstra batterier, film eller et ekstra hukommelseskort, så du vil være i stand til at tage billeder, uanset hvor lang tid spillet skrider frem, eller hvor mange skud du tager.

Tage fotografier af en sportsbegivenhed, der indfanger de følelser og drama af spillere og fans er muligt med de rigtige indstillinger på dit kamera og med tilstrækkelig forberedelse. Disse skridt vil hjælpe dig med at få det vindende skud.