E2a

Sådan at fotografere i overskyet vejr

Amatørfotografer er nemt afskrækket af overskyet vejr

Amatørfotografer er nemt afskrækket af overskyet vejr, men denne type belysning miljø kan give nogle af de bedste billeder, hvis du ved, hvordan du justerer dit kamera til at tage mere mængde lys. Heldigvis er de fleste digitale kameraer i dag kommer med funktioner, der vil give dig mulighed for at justere kameraet selv for lav belysning. Her er hvordan.

Lukkerhastighed. Lukkertiden er et af de vigtigste elementer i fotografiet, at du skal justere for overskyet vejr. Et billede kan tages, fordi lyset efterlader et aftryk i kameraindstillingerne receptorer. Under overskyet vejr, er der mindre lys, som gør fotografier sløret og mindre detaljeret. Men hvis du mindske din lukkertid, vil du være i stand til at give mere lys ind i kameraet. Sænkning lukkerhastigheden betyder, at kameraets linse er blotlagt ved en længere periode. Denne ekstra tid vil give mere lys ind i kameraet, og vil gøre for levende billeder. Husk dog, at langsommere lukkertider betyder, at kameraet vil være mere følsomme over for rystelser og vibrationer. Så meget som muligt, skal du bruge et stativ til at holde kameraet helt stille, mens du tager langsom lukkertid billeder.

Aperture. Åbningen er en anden vigtig funktion

Sådan at fotografere i overskyet vejr. Klassiske portrætter.
Sådan at fotografere i overskyet vejr. Klassiske portrætter.

Aperture. Åbningen er en anden vigtig funktion, der vil give dig mulighed for at tage fantastiske billeder selv under dårlige lysforhold. Åbningen er hullet i kameraet hvor lyset bevæger sig ind i filmen eller det digitale kameras receptorer. Når du udvide blænden, kan mere lys rejse. Udvidelse af åbningen sker oftest i forbindelse med sænkede lukkertider. Usual, F-stop er på 8 eller mere. 4, dog bør anvendes til overskyet vejr.

Metering. Metering giver dig mulighed for at opdage hvilke dele af billedet eller scene til at blive fotograferet har mere lys. En af fordelene ved optagelse i overskyet vejr, er imidlertid, at man sandsynligvis skal ringe eller ingen måling idet skyerne vil sprede lyset og gøre det endnu hele scenen.

Klassiske portrætter. Få mest ud af overskyet vejr ved at tage klassiske portrætter under overskyet himmel. I modsætning til populær tro, mere lys er ikke altid godt, især når der tages portrætter. I portrætter, er, hvad du ønsker at opnå et naturligt og realistisk glød. For meget lys kan være barske på huden, men det overskyet atmosfære vil kaste lige nok glød til at gøre et emne udseende naturlig. Bare sørg for at justere lukkerhastigheden og blænden, og at bruge et stativ.

Amatørfotografer er nemt afskrækket af overskyet vejr. Aperture. åbningen er en anden vigtig funktion.
Amatørfotografer er nemt afskrækket af overskyet vejr. Aperture. åbningen er en anden vigtig funktion.

Redigering. Men nogle gange kan selv blænde og lukkertid ikke være i stand til at bringe så meget lys og farve ind i billedet som du ønsker. Som en sidste udvej, kan du bruge digital fotoredigering til at gøre dine billeder bedre. Photoshop blev oprindeligt udviklet som en digital mørkt rum, hvor du kan røre dine fotos, justere niveauer og farvebalancen, og reducere de grå toner i en overskyet foto.

Vejret har ikke nødt til at stoppe dig fra at tage store fotografier. Gennem disse trin, er at få det perfekte billede, selv under overskyet himmel muligt.