E2a

Hvordan til at transskribere musik

Lær det værdifulde færdighed afskrift af musik til papir

Transskription er den praksis med at konvertere lyd (talt sprog, musik, støj, osv.) i et noteret, skriftlig form. For denne artikel, vil vi kun se på musikalsk transkription selv. Mange musikstuderende ser på transskription træt som en møjsommelig og omhyggelig proces. Selv om dette undertiden kan være tilfældet, at fordelene ved rent faktisk at høre, afkodning og skrive ud musik gør underværker for øret, øjet og sindet i forhold til musikstudier. Dette bør anvendes i kombination med regelmæssig musik studier og kræver grundlæggende viden om rytme, tonehøjde og musik notation.

Da jeg først begyndte at transskribere mine favorit jazz melodier, bemærkede jeg, at jeg lettere kunne genkende akkorder kvaliteter og skala typer efter at være i stand til at sætte lyden sammen med den skriftlige form. Mens transkription kan gøres på stort set alle instrumenter, har jeg fundet klaver at være den nemmeste fysisk, da du bruger lidt tid på at gå frem og tilbage mellem at lytte til musikken og finde ud af den nøjagtige noter. Jeg vil gå igennem et par nemme trin, som jeg bruger, og forklare, hvordan de relaterer til transkription samlet.

Hvordan til at transskribere musik. Størrelse op det afsnit, du ønsker at omskrive.
Hvordan til at transskribere musik. Størrelse op det afsnit, du ønsker at omskrive.
  1. Størrelse op det afsnit, du ønsker at omskrive. Selvom det er nemt at ønsker at omskrive en hel sang eller en hel solo, med ordene fra Count Basie, "Less is more". Finde ud de dele af en optagelse, der virkelig skiller sig ud, eller de dele, som du vil analysere. Det er cool at høre en saxofon jammer over en blues skala, men hvis du ved, at det er en blues skala, de bruger, er du bedre stillet bare at spille blues selv! En bærbar cd-afspiller virker bedst for at lytte, og som jeg nævnte før, klaver er det instrument valg (selvom hvad du er mest komfortabel at spille er mere realistisk).
  2. Gør dig bekendt med lyden. Når du ved hvad det er, du ønsker at omskrive, tage hver enkelt sektion og blive fortrolig med lyden. Prøv at synge den del, hvis det er en enkelt linje instrument (saxofon, trompet , trombone) og blive fortrolig med rytmen. Hvis du ønsker at skrive ud lige den rytmiske aspekt af sektion, du omskriver, og bekymre sig om de pladser senere. Du kan endda efterligne lyden på dit instrument, forsøger at matche den overordnede idé om optagelsen, selvom det ikke er perfekt, så når du endelig begynde at skrive det ud, du er mere sikker på den samlede struktur
  3. Arbejde udefra i. Music er intet mere end en serie af lydbølger, og den menneskelige hjerne registrerer de lydbølger af de højeste og laveste frekvenser med større klarhed. Så for at transskribere noget med mere end én tonehøjde ad gangen (guitar, horn sektion, klaver), arbejde fra de ekstreme dele af lyden, dvs laveste og højeste toner, da de er de letteste at høre.
  4. Gå til den! Når du er fortrolig med sektionens rytme og generel stigning bevægelse, begynde at få ned til Nitty Gritty. Start med blot et par noter, skal du gå til dit instrument og finde ud af start tonehøjden af sektionen. Sørg for, at det er det rigtige oktav, og passe på, at det ikke er et interval. (Ofte gange, en pitch der er en 5. eller en 4. bortset fra den tone, du tænker på vil lyde meget ens.) Nu har du til at spille Leapfrog, går fra tone til tone, finde ud af præcis pitch. Sørg for at du har dem i orden og ikke jumbling standpladser og rytmer. Selv overveje at gå fra en note til den næste, og stoppe optagelsen at regne alting ud. Dette kan tage en del tid i starten, men efterhånden som du bliver fortrolig med de skalaer og strukturer anvendes, vil du opdage, at det bliver stadig lettere og du kan begynde at omskrive mere end én eller to noter ad gangen.
  5. Transskribere akkorder. Som nævnt i trin 3, er det nemmest at transskribere akkorder udefra i. For et klaver at spille en akkord, for eksempel starte med den højeste tone, der spilles i akkord. Efter at have lyttet til optagelsen, CD og finde ud af den højeste banen pause, der afspilles. Hvis du tilfældigvis har en akkord diagram til sangen, skal du se det og se, hvad akkordtype bliver spillet. For de fleste konventionelle musik, er den øvre struktur akkorder spillet i højere register (den 9., 11., 13., etc.), så typisk referaterne af de høje toner falde ind under denne kategori. Overførsel af akkorder kan være en interaktiv proces, da du nødt til at holde tilbagespoling optagelsen til at lytte til den nøjagtige samlede lyd og henvise tilbage til klaveret. Så prøv at holde de noter, du allerede har fundet ud af i dit hoved eller skrevet ned, så du kan fortsætte med at bygge videre på dem.

Forhåbentlig vil denne har været af nogle bistand eller i det mindste opfordret Dem til at overveje at prøve transkription. Jeg ved for mig selv det har været en vidunderlig læringsværktøj i min musikalske udvikling og bør være en del af enhver seriøs musiker praksis planen. Held og lykke!