E2a

Hvordan til at passe et tuba

Tuba er en af de blæseinstrumenter, som du næsten aldrig ser bliver spillet. Ja, det er ganske sjældent at se nogen blæser det. Folk vil hellere blæse mindre og udstående trompet. Teknisk tuba er den største af blæseinstrument familien og finde folk, der ved hvordan man spiller det kan være magen til at søge efter en lille sten i en bunke hø. Dette er grunden til, hvis du ved, hvordan man spiller tuba, vil du blive efterspurgt af band og orkester grupper. Nu, hvis du ejer din egen tuba, så ved du, at ligesom ethvert andet instrument, er det brug for en ordentlig vedligeholdelse og rengøring på regelmæssig basis. Når dette er sagt, her er nogle tips til, hvordan du kan pleje dit voluminøse tuba.

  • Spænd delene. Røret består af bittesmå dele såsom ventiler, dias og skruer, der er forbundet til at danne den voluminøse instrument du normalt blæse på. At pleje din tuba ordentligt, er det vigtigt, at du tjekker disse dele regelmæssigt. Faktisk anbefales det at gøre det på en daglig basis. Spænd alle løsnede dele og komponenter, som du bemærker under inspektion. Test ventiler og dias for at se om de kan bevæge sig uden for meget indsats og hindring. Hvis disse stykker synes at være fast, eller har en masse friktion, så kan der være noget inde, at du bliver nødt til at finde og fjerne.
  • Tør den ren. Hver dag og hver efter brug, skal du sørge for at tørre hele instrumentet ned med en fugtig og ren klud. Fugt kluden med vand og begynde at tørre hvert segment af tuba. Dette vil effektivt fjerne alle de snavs og olie, der har knyttet til det instrument, som sandsynligvis kom fra dine hænder.
  • Skrub indersiden. Indersiden af tuba kan fylde op med alle typer af snavs og støv ikke at nævne den lejlighedsvise spytte. At skrubbe ud af dette, skal du bruge en slange-børste til at rengøre indersiden. For din talerør, er der et særligt pensel for det så godt, som du vil bruge.
  • Smør. Efter rengøring tuba, er det vigtigt altid at smøre messing dele af tuba mest især ventiler og dias. Få en tør klud og hælde et par dråber olie. Tør den på overfladen at være opmærksom på sprækker, hvor dele bevæger sig ind og ud. Sørg for at fedt op glider hver så ofte så godt. Disse smørende praksis vil hjælpe forhindrer rust og vil sikre, at hver enkelt del vil arbejde godt uden nogen form for hindring.
  • Opbevar det med omtanke. Når den ikke er i brug, er det vigtigt, at du gemmer det inde i sin sag og låse den. Hvis der er papirer og bøger inde i sagen, fjerne dem, så der ikke opstår nogen af de tuba dele til at bøje ud af form eller løsne. Sørg for, at låsene på sagsbehandlingen. Endelig placere forseglede sagen i en placering, der ikke tilbøjelige til overdreven fugt.
Hvordan til at passe et tuba. Opbevar det med omtanke.
Hvordan til at passe et tuba. Opbevar det med omtanke.

Alle disse forslag vil hjælpe med at opretholde den høje kvalitet af din tuba i både udseende og lyd. Det er vigtigt at gøre disse omsorgsfulde tips en regelmæssig vane at sikre, at næste gang du blæse på det, lyden vil blæse publikum væk.