E2a

Hvordan til at fokusere din kreativitet

5 bedste tips

Et manglende fokus er en af de mest almindelige kampe, jeg hører om fra min kreativitet Coaching klienter.

Gør følgende lyder bekendt for dig?

Du har ingen mangel på idéer, eller entusiasme. Din kreative energi regner ned alle omkring dig som en tropisk regnvejr. Men ingen - eller meget lidt - i denne enorme mængde af kreative energi udvikler sig til noget konkret.

Hvordan til at fokusere din kreativitet. Vælg en kreativt projekt.
Hvordan til at fokusere din kreativitet. Vælg en kreativt projekt.

Uden fokus er kreativitet tilfældig og resulterer i masser af overfladevand aktivitet, der gør det til at ligne du bliver meget kreativ. Men i virkeligheden er meget lidt af nogen belønning eller opfyldelse kommer af det.

Det er som at have en trayful af bittesmå planter, og sprængning dem tilfældigt med en jet slange, når det, de virkelig har brug for at vokse er bare almindelig skånsom pleje og vanding, én efter én.

Så her er 5 top tips til at hjælpe dig med at få mere fokuseret i dit kreative liv og se din kreativitet stige mange gange.

  1. Vælg en kreativt projekt. Arbejde på ét projekt ad gangen synes en oplagt måde at være mere fokuseret. Men stadig de fleste af os har et dusin eller mere på farten på en gang. Ved den tid, vi har fået nogen steder signifikant med nogen af dem, vi har mistet motivation og interesse. Vælge én kreativt projekt at arbejde på i de næste 7 dage. Efter den tid, se hvordan du har nået, og beslutte, hvordan du ønsker at fortsætte.
  2. Fokuser dit arbejdsområde. Fjern så meget distraktion som muligt fra, hvor du opretter. Hvis du har et tv, masser af magasiner, din mobiltelefon og et udvalg af fødevarer omkring dig, der er en stor fristelse til at dykke ned i nogen af disse snarere end fokus på at skabe. Strip tilbage bare for at de kreative væsentlige.
  3. Vælg faste perioder til at skabe. Hvis du siger "Jeg vil prøve at skabe for lidt i aften, hvis jeg kan klemme det i", selv med de bedste hensigter, er din kreative tid altid vil blive ofret for noget, virker mere af en prioritet på det tidspunkt. I stedet siger, "Ved 19:00 i aften, jeg kommer til at gå ud og skabe for 20 minutter." Så holde sig til det. Det gør en enorm forskel.
  4. Giv slip på gamle projekter. Har du, ligesom de fleste af os, der skaber, har en samling af delvist færdige projekter, der hjemsøger dig? Og du holder de fleste af dem i syne, bare for at tilføje til den smertefulde viden, at de er ufærdige? Sæt dem helt ud af syne, bare for nu, og giv dig selv lov til at lade dem gå og komme videre. Begynd noget nyt, starte med en frisk skifer.
  5. Effektiviser din kreative udstyr. Dette vil variere afhængigt af din primære kreative medie. Men uanset hvad det er, reducere dit udstyr til en fjerdedel af, hvad du normalt bruger. For eksempel, hvis du bruger 12 forskellige penne, brug kun 3. Hvis du har 40 farver af maling, bruge bare 10. Hvis du bruger 24-spors studie software, brug kun 6 spor. Reduktion mulighederne rent faktisk gør dig mere kreativ, som du mindre overvældet med valg og mulighed.
Fokuser dit arbejdsområde. Vælg faste perioder til at skabe.
Fokuser dit arbejdsområde. Vælg faste perioder til at skabe.

Brug en af disse 5 tips til at komme kreativt fokuseret, og du vil mærke en betydelig forskel i din kreativitet. Brug 2 eller flere i kombination for at øge effekten endnu mere.