E2a

Hvordan til at coache et dansehold

I Europa

I Europa er den gennemsnitlige årsløn for en træner for et dansehold 23.140€. Men mere end det opfylder løn, som er en dansende coach for et hold er et meget udfordrende job. Hvis du har evnerne til at håndtere godt med mennesker, så dette job er sandsynligvis for dig.

Da det er udfordrende, forventer, at coachens opgave kan være en rutschebanetur. Men med ordentlig vejledning, kan du gå gennem coaching uden at give op. Begynd at være en god danser coach for et hold ved at følge nedenstående tips:

  • Indstil regler. Skriv alle de regler, du vil holdet til følge. Skriv ned også dine forventninger fra holdet og de ting, de kan forvente fra dig. Diskuter reglerne åbent med holdet og lytte til deres sider. De kan foreslå ændringer på reglerne. Lyt til deres fornuft og overveje deres rimelige forslag. Hvis årsagen ikke er den lyd, derefter holde sig til reglerne og stå fast om dine regler.
  • Stå fast på tidsplanen. Husk, alle i teamet justere hans eller hendes egen tidsplan at gøre det til de aftalte datoer for at øve. Stå fast om praksis tidsplaner. Altid understrege vigtigheden af at gå til praksis planmæssigt og til tiden. Alle er nødvendig for at afslutte koreografi. Undervis ved eksempel, især når efterfølgende skemaer.
  • Vær bare. Du skal vide, hvor mange timer en god praksis skal vare. Indstil ikke en meget lang tidshorisont for praksis. Holdet kan være brændt ud, og det vil give dig flere problemer.
  • Vis dem, hvordan det er ned. Holdet lærer bedre ved at efterligne dine bevægelser. Dans foran holdet. Dette vil hjælpe dem med at få trinene bedre.
  • Overhold. Du behøver ikke at danse med holdet hele tiden. Du vil gøre, at kun når indføre et nyt sæt af trin og indtil de får det rette. Efter omkring tre runder med at øve det nye sæt af trin, observere dem og se, hvem der har problemer med trinene. Indføre et andet sæt af trin, efter at holdet har fået det foregående sæt.
  • Rette fejl ordentligt. Du må ikke ydmyge den person eller fortælle ham, at han ikke er ved at blive trinene. I stedet se hvordan han gør det, og vise ham, hvordan man gør det skridt med rette.
  • Hvis næsten alle synes at have svært ved, bedre stoppe musikken og viser igen trinene.
  • Har en sjov miljø. Balance alvor og sjov. Når øve insistere på, at alle skal være alvorlig. Under pauser, kan du grine sammen, dele gode historier, eller endda har en god tid efter en lang dag med at øve.
  • Adresse personlige problemer privat. Er der nogen medlemmer, der giver dig hovedpine sidst? I stedet for at kritisere dem foran holdet, snakke med dem privat om deres problemer. Måske du kunne hjælpe figur ud af en løsning.
Hvordan til at coache et dansehold. Stå fast på tidsplanen.
Hvordan til at coache et dansehold. Stå fast på tidsplanen.

Øve vanskelige dansetrin kan blive så nedslående for andre medlemmer. Selv hvis du er så træt og føler modløs, også bør du være modig og dele opmuntring. Mere end nogen anden, er det hold regner med dig, fordi du er deres træner.