E2a

Hvordan man vælger en film udvikler

Udvikling af din egen film giver dig fuld kontrol på sagens udfald

Udvikling af din egen film giver dig fuld kontrol på sagens udfald. Der er flere mærker af film udviklere på markedet, og hver enkelt giver en anden virkning på filmen. En film udvikler vil påvirke kornethed, den tonale kvalitet af filmen. Den eneste konstant er, at filmen udvikler processen fjerner sølvhalogenid coating fra filmen, så du kan se, at billeder, du har taget i bakgear det er derfor, det kaldes en negativ. Da forskellige typer af film udviklere giver forskellige effekter til filmen, her er tips om, hvordan man vælger den rigtige.

  • Overvej brugervenligheden, når man tænker på, hvilken type film bygherren til at få. For en nybegynder en flydende udvikler vil være ideel, da det er let at blande. Fortyndingsforholdet er præcis og du kan styre det parti, som du kommer til at blande, afhængigt af antallet af filmruller, du kommer til at udvikle sig. Pulver film udviklere sædvanligvis blandet med vand opvarmet til ca 120 grader og har brug for en magnetisk omrørerstang plade til grundig blanding af opløsningen.
  • Overveje prisen og emballering af disse udviklere. Pulver film udviklere er billigere end den flydende modstykke. Pulver film udviklere er nemt sendes, også fordi de vejer mindre end flydende film udviklere. Flydende udviklere selv kommer i koncentreret form og i fortyndet form, der er klar til brug. Powder udviklere også har længere holdbarhed, så du kan bestanden op på dem og eventuelt få en rabat for bulk køb. Moderne emballage har også lavet nogle mærker af film udviklere holder længere end andre. Korrekt opbevaring har indflydelse på filmen udviklernes holdbarhed.
  • Vide, hvilken type udvikler vil fungere bedst med de typer og hastighed af film, som du kommer til at udvikle sig. Nogle udviklere vil give dig de fineste korn og fremragende tonal kvalitet med tydelig lys og skygger, mens andre vil give dig kornede negativer.
  • Søg fora , hvor professionelle fotografer og hobbyfolk udveksle anbefalinger, anvisninger og personlige erfaringer med de forskellige typer af film udviklere og noget om fotografering.
  • Som du er ved at lære at behandle dine egne film, er det bedst, at du læser og følg vejledningen. Forskellige film normalt kræver forskellige kemikalier til at behandle dem. Sørg for, at du læser filmens producentens forslag og anbefalinger om, hvad der vil være den bedste form for film bygherren at bruge med de film, du har.
  • Kend de forskellige mærker af film udviklere og egenskaberne ved hver enkelt. De mere populære dem, der anvendes af fagfolk og hobbyfolk er Aculux, Acutol, Rodinal, XTOL, Ilford Ilfotec DD-X, Kodak D-76 og Kodak Microdol. Nogle fotografer har personlige præferencer, når det kommer til film udviklere, fordi disse udviklere tillader fotografer til at styre, hvordan filmen vil blive udviklet og konsekvent opnå de resultater, de ønsker.

Lære hele processen med folie udvikle og forarbejdning

Hvordan man vælger en film udvikler. Overvej brugervenligheden, når man tænker på, hvilken type film bygherren til at få.
Hvordan man vælger en film udvikler. Overvej brugervenligheden, når man tænker på, hvilken type film bygherren til at få.

Lære hele processen med folie udvikling og forarbejdning. Du har også nødt til at få det rigtige udstyr til dit mørkekammer opsætning. Bortset fra at bruge filmen udvikler, du også brug for en fixer, en kort stop og et rengøringsmiddel til at færdiggøre filmen udvikler processen. Selvfølgelig er du ikke kommer til at stoppe der. Efter udarbejdelsen af filmen, du har brug for at udskrive dem, men det er et andet emne.