E2a

Hvordan man skriver en vellykket tale

Succesen med en tale afhænger af, hvordan du var i stand til at nå dine mål. Må det være en overbevisende tale eller en informativ en, du skal huske på, hvorfor du giver talen alligevel. Efter alt, er du skriver indlæg at blive hørt af dit publikum. Der er faktisk grundlæggende retningslinjer, som du kan følge for at sørge for, at dit indlæg er i stand til at opfylde sit formål.

  • Start med din introduktion. Få publikums opmærksomhed ved at fortælle dem en interessant historie relateret til emnet. Brug humor fungerer godt, også. Du kan bede dem et vanskeligt spørgsmål at stimulere deres sind så godt. Målet her er at få dem til at lytte til dig. Du skal også være i stand til at oplyse dit speciale. Fortæl dem hvorfor det er relevant, og hvorfor det fortjener opmærksomhed. Gør dem til at forstå, hvorfor der er behov for dig at tale om det.
  • Giv struktur til dit indlæg. Dit indlæg kan blive for at trække, hvis du har talt så længe og stadig har de ikke har nogen idé om, hvor talen er på vej hen. Giv dem en forsmag på, hvad de kan forvente, og hvad de skal se frem til.
  • Fokus på relevansen af dit indlæg. Som sagt, skal du gøre dit publikum interesseret ved at fastslå, hvorfor emnet er relevant for dem. Hvis du leverer en overbevisende tale, der er et større behov for dig at diskutere dem, hvorfor de skal lytte. Det er ikke nok, at du er den højest betalte konsulent eller den mest troværdige journalist i din tid. Hvis du ikke har nogen motivation til at give dem, så de vil lytte til, hvad du har at sige, vil de ikke. Du kan sætte dig selv i deres holdning og spørge dig selv, hvad de ønsker at høre om.
  • Fortsæt til kroppen. Dette er den del, hvor du opfylde formålet med dit indlæg. Giv dem alle de oplysninger, de har brug for at vide. Vær præcis og gøre det interessant og karismatisk. Du kan stadig bruge humor og nævne eksempler til at få dine point. Brug sub-point til at udarbejde og støtte dine vigtigste punkter. Du ville ikke være i stand til at overbevise dem bare ved at fortælle dem "Dette produkt er bedre end konkurrenten." Give vigtige detaljer til at gøre dem til at forstå. Andre måder at gøre det er ved at give fakta, statistiske data, udtalelser mv Sørg for at du bruger en række af referencer, så din tale ville ikke være ensidige. Dette vil give din besked mere indflydelse og gøre det lettere at huske. Det fastlægger også troværdighed.
  • Appel til dit publikum. I overbevisende taler, få dig til at være mere vellykkede, hvis du bruger logik, følelse og karakter i dine klager. Brug den logiske appel ved at give dem faktuelle grunde til, at de bør blive enige med dig. Brug af følelsesmæssig appel ville kræve, at du trykke deres værdier og følelser. Du kan webstedet patriotisme og arbejde etik at gøre dem føle. Character appel, på den anden side, kræver, at du gøre dem se din ærlighed og oprigtighed. Du kan få dem til at tro din besked, hvis de ser, at du er godmodig. Husk også at have gode overgange mellem dine vigtigste punkter. Sørg for at du har dækket hver vigtigste punkt, før man går videre til den næste.
  • Indgå. Dit publikum har hørt så meget information, så du er nødt til at gentage dine vigtigste punkter eller speciale. Tilføj overbevisning ved at fremhæve på dine point kortvarigt. Mind dem din tale hovedpunkter. Du behøver ikke at omfatte de sub-point, da du kun ønsker at opsummere. Du kan igen stimulere deres sind ved at stille en udfordrende spørgsmål, som vil gøre dem tænke over dine vigtigste punkter.
  • Stil spørgsmål. Publikum kan være kommet op med spørgsmål, mens du diskuterer dine vigtigste punkter. Det er muligt, at du ikke har dykket på disse spørgsmål, så giv dit publikum en mulighed for at spørge og være mere oplyst.

Med denne

Hvordan man skriver en vellykket tale. Start med din introduktion.
Hvordan man skriver en vellykket tale. Start med din introduktion.

Med dette, bør du også tage til efterretning, at dit indlæg er succes ikke kun afhænger af indholdet. Det afhænger også af, hvor godt du aflevere det. Øv levere den tale for at sikre det virkelig bliver en succes.