E2a

Hvordan man skriver en teatralsk bedømmelse

Mange aviser og lokale underholdning websites opsøge anmeldere til kritik lokale teaterforestillinger, ofte som et middel til at fremme kvalitet kulturelle arrangementer i lokalområdet. Disse teatralske anmeldelser behøver ikke at være skrevet på et Broadway-niveau, men de skal være fair og præcis. En god teatralske anmeldelse er en blanding af både positive og negative aspekter, som regel med et øje at forbedre fremtidige præstationer ved den pågældende teater selskab. At skrive en god gennemgang af et teaterstykke ikke altid ensbetydende med hård kritik, men snarere et indblik i, hvad en typisk publikum medlem kunne forvente fra produktionen. Her er nogle tips til at skrive en kvalitet teatralsk anmeldelse af en lokal avis eller underholdning tabloid.

Hvordan man skriver en teatralsk bedømmelse. Før deltage i den teatralske selve produktionen.
Hvordan man skriver en teatralsk bedømmelse. Før deltage i den teatralske selve produktionen.
  1. Før deltage i den teatralske selve produktionen, gøre så meget forskning som du kan på stykkets historie. Få en kopi af scriptet fra et bibliotek eller søge efter det på nettet. Læs en biografi om stykkets forfatter, der kan tilbyde en masse indsigt i subtext af spillet selv. Find ældre anmeldelser fra andre kritikere, især professionelle anmeldere, der har kunnet deltage den oprindelige produktion. Alle disse oplysninger kan være i magasin samlinger på biblioteket. Hvis en film version af spillet findes, se det flere gange så godt. Den bedste version for at se, er imidlertid en tape af en live-optræden. Film baseret på spiller ofte ændre store plotlines eller dialogbokse, så bliver fortrolige med begge versioner.
  2. Kontakt en lokal avis eller underholdning magasin til at bekræfte et behov for en teatralsk gennemgang. Du kan blive bedt om prøver af din skrivestil, enten fra tidligere offentliggjorte udklip eller en mock anmeldelse af en berømt spil. Nogle medier kan ikke være interesseret i lokale produktioner, mens andre hilser omtale genereret af anmeldelser. Spørg, hvis der er gratis (gratis) billetter for udførelsen, eller hvis du vil være ansvarlig for dine egne udgifter. Der er normalt en kort frist for anmeldelser, så være parat til at skrive jeres inden for en dag eller deromkring af produktionen. Du kan også overveje at skrive en anmeldelse 'på spec ", som betyder at skrive en komplet gennemgang og derefter sende den som en uopfordret artikel. Sørg for at du forstår indsendelse proceduren for avis eller et blad søger en anmeldelse. Skulle du sende det via fax, e-mail eller computer disk?
  3. Natten til den egentlige show, skal du sørge for at medbringe en notesblok og pen til at registrere nogen tanker, du måtte have under forestillingen. Det er nemt at glemme tidlige detaljer, når spillet begynder. Din anmeldelse kan begynde lige ved indgangen, med tanker om mødested selv. Var der noget, der gjorde du føler især tilpas eller utilpas fysisk? En hurtig note på betingelse af sæderne eller lydsystem eller ved rumtemperatur i din anmeldelse kan være nyttige for teatret selskab i fremtiden. Hvis din opgave er at kritisere hele oplevelsen, ikke blot skuespillet selv, så vil du gøre fremtidige publikum en tjeneste ved at bemærke positive og negative oplevelser.
  4. Lær navnene og handler prøvelse for de optrædende, mens du venter på spillet til at begynde. Dette vil gøre det lettere, når du begynder at skrive den egentlige revision, da du kan vedhæfte et navn på ansigtet af de tegn og bruge nogle af deres baggrund oplevelser. Du kan nævne i din anmeldelse, at den ledende aktør viste den samme sang og dans færdigheder, som han gjorde, da han spillede Rum Tum Tugger i sidste års produktion af "Cats", for eksempel. Lokale teatergængere ofte værdsætter sammenligning af præstationer for begunstigede aktører. En god linje i en teatralsk gennemgang kunne læse "rolle Juliet blev udført af Lisa Walton, som mange af os måske husker i sin bemærkelsesværdige debut præstation som Evita flere år siden." Hvis du kender din lokale teater historie, lave både positive og negative forbindelser til at hjælpe publikum forbinde med den udøvende kunstner.
  5. I en teatralsk gennemgang, er alle elementer af et teaterstykke fair spil. Fungerende forestillinger kan være den mest oplagte element, men også være opmærksom på belysning, costuming, lyd, scenografi og musikalitet. Den scenograf ville virkelig sætte pris på at læse en anmeldelse, der indeholder en omtale af de baggrunde eller realismen af sættene. Belysning besætninger arbejder hårdt for at skabe specielle effekter, så inkludere et par noter om nogle scener, der var specielt godt oplyst, eller muligvis for nedtonet. Costuming er også et vigtigt element for lokale teaterforestillinger, da finde på professionelt niveau kostumer på et lille budget kan være udfordrende. Hvis du har bemærket nogen problemer med lydkvaliteten eller andre distraktioner, lave en hurtig bemærkning i din anmeldelse.
  6. Skriv din anmeldelse med tanken om balance i tankerne. En god gennemgang er ikke blot en mulighed for at bash amatør lokale aktører for at være, ja, amatør og lokalt. Husk på, at virkelige mennesker kommer til at læse din anmeldelse. Sammenlign individuelle præstationer mod de standarder, du forsket før produktionen. Har skuespilleren fange den samme essensen af hans karakter som professionel skuespiller gjorde i filmet version? Har en skuespiller levere sin dialog den måde, du hørte det i dit hoved, som du læste manuskriptet? Det er de ting at bemærke i din anmeldelse. "Howard Smith gjorde et vidunderligt stykke arbejde som den dødsdømte sælger Willy Loman, fanger den samme blanding af falsk bravado og patos som Dustin Hoffman gjorde i en nyere film version. Til tider blev der imidlertid Smiths linjer dæmpet af tung vejrtrækning." "Begynder Anna Jones gav en kompetent læsning af Amanda, men hendes variable Southern accent tyder ikke den falmede sydlige belle Tennessee Williams foreslår i scriptet."