E2a

Hvordan man skriver en nyhedshistorie

Skrivning af en nyhedshistorie er slet ikke kompliceret

Skrivning af en nyhedshistorie er slet ikke kompliceret. Alt, hvad der kræves, er for dig at have næsen til at indsamle nøjagtige og relevante data, og den ærlige hensigt at formidle til offentligheden up-to-date stykker af nyttige oplysninger. Hvis du er glad for at læse nyheder, så vil du finde det ganske let at skrive en nyhedshistorie af dine egne, har en eller anden måde fået kendskab til den korrekte news-skrivestil i aviserne. Du skal blot følge de generelle regler og standarder, der er skitseret nedenfor om, hvordan man effektivt skrive en nyhedshistorie.

Hvordan man skriver en nyhedshistorie. Vær meget forsigtig med i data-indsamling proces.
Hvordan man skriver en nyhedshistorie. Vær meget forsigtig med i data-indsamling proces.
 • Vær meget forsigtig med i data-indsamling proces. Find kilder, der er pålidelig og opdateret. Du kan besøge legitime websites dit emne eller oprette interviews med de rigtige mennesker. Det er afgørende, at alt hvad du anfører i din historie er fakta, og aldrig anderledes.
 • Kernen indholdet af din historie bør give svar på følgende væsentlige spørgsmål:
  • Hvem? Hvem er de involverede personer? Skriv eneste navn navne, der er værd at nævne. Også teknisk stavefejl af navne er et stort no-no, især for store personligheder.
  • Hvad? Hvad er historien om? Er det om en begivenhed? Er det en præsidentkandidat indvielse, en fodboldkamp mellem to førende hold, en kontroversiel mordsag, eller en bisse i en premiere nat for en stor film hit?
  • Hvor? Hvor kom den begivenhed ske? Hvilke andre særlige steder er bemærkelsesværdigt i historien?
  • Hvornår? Hvornår skete begivenheden ske? Tidsfaktoren er afgørende. Når det kommer til datoer, være præcis i de oplysninger, du har planer om at udbrede.
  • Hvorfor? Begrundelse for hændelsen. Hvorfor politiet anholde sådan og sådan? Gjorde de har en dommerkendelse? Hvad var grunden til at beskylde sagsøgte?
  • Hvordan? Hvordan har Michael Jackson dø? Hvordan har hans familie finde ud af om hans uventede død?
 • Disse 6 vigtigste spørgsmål skal besvares med henblik på at producere en god nyhed.
 • Prøv at følge fælles journalistik metode-den omvendte pyramide. Layoutet af historien begynder med et afsnit, der indeholder de vigtigste resumé og essensen af hele nyhedshistorie, med de efterfølgende afsnit, der vedrører forklaringer og udvidelser af første afsnit essens. Denne teknik er ofte anvendes af de fleste nyheder forfattere som følge af enhver forventet mangel skriftligt kolonner og rum. Den generelle idé er at gøre det på denne måde, så din historie vil stadig være komplet, selv når din editor ikke har andet valg end at skære din artikel kort. Til dette formål vil det være bedst at følge dette format, skriver fra den vigtigste til det mindst vigtige. Denne standard gælder for enhver form for medie, hvad enten på print eller video.
 • I form af tekniske,
  • Du bør holde sig til at have et objektivt synspunkt, og ikke subjektiv. Brug aldrig den »første person synspunkt-jeg, vi, mig, os, min og vores, bortset fra at citere nogen.
  • Være helt neutral, viser alle sider af historien uden fordomme.
  • Hold dine ord præcis og enkel og dine afsnit kortfattet og direkte til det punkt. Nyheder skriftligt indebærer fortæller fakta og sandhed i den enkleste måde, der adskiller sig fra kreativ skrivning, hvor wordiness og blomstrende sprog er tilladt.

Enkelhed og præcision er nøglen til at skrive en effektiv nyhedshistorie. Skrivning nyhed handler om at få væsentlige oplysninger ud til offentligheden. Medierne bør praktisere åbenhed og ærlighed i at levere de seneste nyheder.