E2a

Hvordan man skriver en film: del to

Struktureret brainstorming

Den manuskriptforfatter obsesses over tanken for uden det kan vi ikke sælge vores arbejde. Det er dette mere end noget andet, der giver os mulighed for at bryde igennem lagene af industrimaskiner at få vores scripts på de skriveborde af mennesker, der måske eller måske ikke ønsker at gøre dem til film.

I film-skrivning del 1 , beskrev jeg, hvordan du skal få din handle sammen, før du skriver en film. Så i den følgende artikel vil jeg forklare den kreative proces, at du skal gå igennem, før du starter scriptet:

 • Hvad tanken betyder.
 • Finde en idé.
 • Udvikling af idé til en historie med en begyndelse, midte og en slutning.
 • At sikre den midterste er veludviklet.
 • Stepping tilbage og re-vurdere ideen.
 • The Big Ending og forbereder sig på at skrive manuskriptet.

Oplevelsen af filmindustrien er, at det kan sælge visse ting mere end andre ting. Det er næsten ligegyldigt, hvor godt disse ting er lavet, fordi offentligheden vil se dem uanset hvad. De er hurtige salg. De er let fordøjeligt. Og de finansiere resten af branchen. Ideen kroge publikum.

Konkurrencen på dette område er stor og filmene konkurrerer i høj grad med teknologi snarere end stor manuskriptforfatter. Her formlen driver alt. Originalitet er kun i nuance, den ekstra strejf af menneskeheden, eller opdatering af den gamle historie. Quirky individualitet er ikke en værdsat handelsvare.

Så forfatteren sparer tid ved at pitche ideen. Hvis du har denne simple twist på en gammel historie, der synes så indlysende, når du oplyse det, men er ikke blevet gjort før, så du kan komme igennem systemet. Det er en historie, som alle straks griber, at markedsføring folk kan straks slot i deres opfattelse af, hvad publikum består af i dag, og det kan trække i en garanteret box office procent på den første weekend. Efter dette, hvis kritikerne kan lide det vil den gøre ekstraordinært godt, men hvis de ikke gør det, så penge er stadig i banken.

Scriptet er ikke den vigtigste komponent i dette produkt. Andre elementer tiltrækker publikum - de stjerner, de specielle effekter, måske direktøren eller bare navnet titel, Terminator 5, Star Trek 7 osv.

At være en manuskriptforfatter er mere end at være skaberen af et markedsføringskoncept, selvom de ofte der synes at være det vigtigste element. Men der er mere til Hollywood end bare store blockbuster special effects film og når vi bevæger os væk fra dem, scriptet bliver stadig vigtigere. For den sags skyld, er der mere at filmindustrien end bare Hollywood. Det er en store verden og andre filmindustri er derude med deres egen æstetik og deres egne markeder, og nu selv de har globale ambitioner.

Alligevel er ideen, den grundlæggende beskrivelse af den historie, som svar, flerårige spørgsmål, forfattere hader at svare, "hvad handler det om?", Er stadig meget vigtig. Og erfaringen viser, at de, der kan besvare dette nemt, ofte har bedre scripts end dem, der starter med at fortælle dig, at historien handler om alle mulige forskellige ting, alle af dem meget spændende, og vidunderlige, og bundet til at være et stort hit . Det er alt, at forfatteren ønsker historien til at være, men det er ikke hvad historien er.

Historien i sidste ende vil være omkring mange forskellige ting, men der skal være en fast kerne i centrum, hvorom alting kredser. Søger denne faste kerne er imidlertid ikke let, og ofte kan afbryde den kreative strøm af forfatteren. Hvis du ventede indtil du havde den mest perfekte idé, før du begynder at skrive, så ville du aldrig begynde at skrive på alle. De fleste forfattere vil opdage deres idé i færd med at skrive.

Skulle du bare skrive og lade naturen gå sin gang? Nogle mennesker har formået at slippe af sted med det, og så ofte som ikke, skal den kun én god script til at gøre karriere. Hvis held spiller en så stor rolle i processen, hvorfor ikke bare holde churning ud scripts og se på det som prisen på din lotteriseddel? Men skrivning er ikke et spørgsmål om ren chance. Dette er et spil af dygtighed samt held. Så det er altid bedre at stable odds til din egen fordel ved aktivt på udkig efter den vindende billet.

 1. Brainstorm. De fleste professionelle forfattere derfor brainstorm på en struktureret måde. De notere ned noter til sig selv om den slags historie, de forsøger at skrive, og hvem deres karakterer er. De tror på, hvad de vil gøre i åbningen, og hvordan de vil afslutte historien. Og de mener om de store midterste sektioner, hvor sub plots og komplikationer holde historien bevæger sig fremad tilføje lag på lag af mening.

  Hvis du skriver en roman, kan du slippe af sted med rene side-drejere. Forfatteren begynder at skrive i starten, vel vidende, hvordan man udfylder hvert afsnit med en cliffhanger, der vil gøre læseren gå videre til den næste. I sidste ende disse romaner blot løbe tør for ideer og ikke skaber en fornemmelse af hele er større end de enkelte dele. Ofte er dette strukturen af meget succesfulde romaner, men manuskriptforfatter, selv i den groveste af drejebøger formularer, hvis der blot er en række af action-sekvenser, kan ikke påberåbe sig at tilfredsstille publikum ved at udtømme dem. Slutningen skal binde sammen noget, et puslespil, hvis intet andet. Der skal være et altoverskyggende organisatorisk princip og intet kan ses som uvedkommende. Den simple årsag til dette er, at manuskripter er korte dokumenter. De har ikke et hundrede tusinde ord eller mere. De fylder 120 sider på det mest, med masser af hvidt rum på hver side. Læseren kan holde hele i deres sind og se alle tilslutninger.

  Alt i et manuskript, skal motivere tegn. Når den første opfordring hændelsen har fundet sted alt andet logisk følger, selv de dele, der af hensyn til verisimilitude skal angives de tilfældige handlinger virkelige liv.

  Hvordan kan vi designe en sådan et bygningsværk? Svaret er struktureret brainstorming. Så forfatteren starter med at gøre noter til sig selv. Jeg personligt organisere disse noter på fire ark papir. Et ark indeholder skrible af en mere generel karakter, at tonen i stykket, de tegn, historien ideer, andre historier at det minder mig om, stykker af forskning, som jeg skulle gøre, og så videre. De tre andre jeg mærke begyndelse, midte og slutning.

 2. BEGINNING MIDDLE ende. På arket mærket begynder jeg ved, at jeg er nødt til at komme med ideer til at indføre historien og karaktererne. Her vil jeg bruge en krog, en fængslende hændelse i begyndelsen af historien, der vil gribe et publikums opmærksomhed. Jeg ved også, at jeg har brug for en opfordring hændelse, noget, der sætter historien i gang. Hvis dette er krogen, så fint, hvis ikke, så også fint. Jeg ved også, at i første akt jeg har brug for et klimaks. Jeg har brug for at være i stand til at bevæge sig fra krogen gennem tilskyndelse hændelsen ind i en følelsesmæssig klimaks. Et eller andet sted hen mod slutningen, enten som den opfordring hændelse eller som en del af klimaks, måske eller endda efter klimaks i beslutningen, sker der noget, der fuldender denne sektion og tillader historien at flytte ind Act Two.

  Du har måske hørt om alle disse vilkår. Hvis du har læst nogen bøger om at skrive filmmanuskripter, vil du have stødt på plot point, vendepunkter, kroge, klimaks, opsætninger, løn offs osv. Der er ingen faste definitioner af disse ting. Jeg kom til manuskriptskrivning gennem min interesse for teatret og så jeg naturligvis tænke mere i playwrighting vilkår, hvor Curtain indsamlingsaktioner og dramatiske klimaks var det naturligt sprog til at beskrive struktur. Siden da har jeg fundet det nyttigt at tænke på den dramatiske klimaks som noget andet end det plot punkt, at Syd Fields taler om i sin bog om manuskript struktur. Tilsvarende har jeg fundet det nyttigt at adskille opildner Incident fra begge disse begreber, men du kan tjene alle disse formål med én hændelse, hvis du ønsker det.

  Væsentlige, det kan koges ned til forfatteren tænker på, hvordan man får publikums opmærksomhed. Han eller hun spørger, hvad der sker med historien sat på bevægende og hvad er den første krise i den historie, der bringer den første akt til en tilfredsstillende konklusion, og hovedpersonen fast i historien.

  Jeg notere ned ideer til visuelle filmsekvenser, og jeg notere ned ideer til tegn. Jeg ved, at i åbningen retsakt, skal jeg præsentere de tegn og gøre publikum sympatiserer med hovedpersonen, eller i det mindste forstå dem, så de bekymrer sig hvor de vil hen.

  Omkring strukturen i dette første handling er:

  • "The Hook".
  • Indførelsen af den almindelige verden.
  • Den opildner Incident.
  • En underafdeling Plot, der vil give en kontrast med hovedhandlingen - dette er en Shakespeare-enhed, som jeg kan lide, selvom andre måske ikke ønsker at bruge det.
  • Og endelig den første krise, og en stor beslutning, som i slutningen af loven.

  Samtidig selvom jeg jotting ned ideer til den sidste akt, og for det andet akt. Jeg har en tendens til at tænke på den sidste akt, før at køre fast i detaljerne i anden akt, fordi den sidste handling er ofte en tilbagevenden til mange idéer, der er oprettet i den første.

  Det store spørgsmål af første akt skal betales ud i sidste akt. Så jeg kommer op med parallelle ideer i sidste akt at minde folk om, hvor historien startede. Kun disse ideer er nødt til at indeholde en ny betydning. Jeg spørger, "hvad er det ved de billeder, som jeg bruger i sidste akt, der skaber en interessant forhold til de billeder, jeg brugte i den første?

  Groft sagt sidste akt består af tre dele.

  Hvordan man skriver en film: del to. Brainstorm.
  Hvordan man skriver en film: del to. Brainstorm.
  • Genoplivningen af hovedpersonerne formuer.
  • Den endelige kamp.
  • Så løsningen af de sub-plots og forhold.

  Nogle gange er der en fjerde del: en pludselig opblomstring af skurken for en endelig overraskende showdown. Man tilpasser denne struktur til den genre af film, som man skriver. Film afhængig masser af overraskelser vil altid have det dobbelte slutning. Og fordi de altid har dem, kan man lege med publikum forventninger og vink på det komme, så trække væk, så tip igen, og derefter trække væk, og derefter ramte dem med en serie af dobbelte whammies ud-chokerende hinanden på måder, uventede på dette tidspunkt.

  Tænker om det sidste handling hjælper en tempo en film. Hvis den sidste handling indeholder en massiv eksplosion, så kan du ikke have større eksplosioner i midten. Enhver handling af hver karakter skal være den mest konservative handling de kan gøre på det pågældende tidspunkt. Information, der fører til de tegn og ind i publikum skal styres af forfatteren og af forståelse, der ved, hvad på et givent tidspunkt i filmen gør det muligt for forfatteren til foråret overraskelser, der er nedsat suspense elementer og illustrerer de grundlæggende værdier i deres karakterer .

  Vi har flyttet lidt længere på end du måske nødt til at gå i denne fase af processen. I det øjeblik du bliver bare smide ned interessante ideer. Billeder, figurer, skøre stunts, filosofiske sidebemærkninger, og måske du forbinder det hele sammen så godt.

 3. Udviklingen. Det store problem, at alle manuskriptforfattere ansigt er den store plade af film kaldet The Development (der er anden akt). Til en start, kan dette midterste afsnit opdeles i mange separate sekvenser, der kunne kaldes særskilte love. Der er standard formater i tv, at opfordring til funktion længde historier at indeholde syv handlinger, således at tilstrækkelig reklameplads forekommer i naturlige historie pauser. Må ikke blive for hængt op på de pindehuggeri diskussioner om historien struktur, og hvor mange handlinger, og hvor mange scener pr handling og hvor mange på hinanden følgende scene sekvenser ene behov. En eller anden måde, vil det rigtige tal frem i processen.

  Alt du behøver vide, er, at den store midten af filmen er der, hvor forfatteren tjener deres penge. Det er nemt at komme op med en krog til en film. Det er relativt let at komme op med en stor finish. Men binde dem helt og give dem den følelsesmæssige resonans de kræver, meget ofte afhænger af, hvordan forfatteren udvikler historien i de centrale dele.

  Nogle mennesker har præget de centrale sektioner som en række hindringer for hovedpersonen (der er hovedpersonen, der træffer beslutninger) til at overvinde, da de stræber efter at nå deres mål. Dette er en rimelig beskrivelse selvom du måske finde dig er hårdt presset til at tænke i hvor mange stadig vanskeligere forhindringer, som du har brug for når man ikke helt kender mulighederne i din karakter eller hvad historien handler om!

  Du er stadig brainstorming. Så du skal ikke bekymre dig, hvis du ikke kan sætte en etiket på de tanker, du har. Til sidst, vil du lære hvordan man ser på historien fra mange forskellige vinkler og ved hvert pass over historien, vil du besvarer spørgsmålene mange forskellige mennesker, ser på det fra mange forskellige vinkler, vil tænke på.

  Så her er min strategi for håndtering af den midterste sektion. Fordi mode har ændret sig og mange film i dag er 90 minutter lang, især hvis de er komedier, kan du give dig selv en pause ved at forsøge at skrive en 90-minutters film i stedet for en to timers én. (Du skriver en spec script, så du kan ringe til skud, og du kan tage så længe du har lyst! Gør brug af denne luksus, mens du kan.) Halvfems personsøgere re langt mere tilbøjelige til at have tre lige lange virker med et sæt op og klimatiske afbetale inden for hver handling. Dette for mig er mere overskuelig, fordi det ikke kræver komplicerede sub-plots at berige sagen.

  Men kan du lide at prøve det store billede, med dets indhold af intertwining historie linjer bevirke komplicerede multi-level relationer i blanding af tegn. Med erfaring, vil du begynde at forstå dine styrker og svagheder og skrive til din styrke. I mellemtiden, lad os antage, at vi går efter en fuld-længde 120-minutters feature.

  Den anden akt kræver derfor idéer, der udvikler de historier, der er oprettet i første akt. Så hvad er den næste ting, din hovedperson skal gøre?

  Struktureret brainstorming. BEGINNING MIDDLE ende.
  Struktureret brainstorming. BEGINNING MIDDLE ende.

  En af de første regler for skrivning er at gøre publikum vente på dit svar på dette spørgsmål. Efter at have skabt en stor klimaks i slutningen af første akt, du nu har brug for nogle lys relief. Det er her, den sub-plot er så praktisk. Så anden akt kan starte med at fortsætte den sub-plot, at den første handling antydes. Er det her den kærlighedshistorie går? Er det her en tilsyneladende usammenhængende historien går, der vil senere blive brugt i hovedhistorien? Du kan vælge noget, som du synes er effektiv. Men husk, det har at hænge sammen tematisk med hele stykket, hvorfor det er vigtigt at bærende idé, at du samtidig skal udvikle.

 4. THE BIG idé! Du er kommet så langt i den brainstorming proces, som du måske har en bedre idé om, hvad du forsøger at skrive. Så måske nu i stedet for opladning frem, gå dig tilbage og forsøge at komme til en bedre forståelse af, hvad det handler om. Du kan prøve at formulere din log linje, der er den ene sætning beskrivelse af det stykke, eller endda at formulere din synopsis, en enkelt side skitse af historien.

  Leger med disse ideer i et stykke tid kan gøre dig klar over, at du har nogle fremmede ideer til dine papirer, og du kan slippe af med dem, eller omformulere dem eller endda indarbejde dem i en anden del af strukturen.

  Du skal nu gå tilbage til de midterste afsnit, kigger på den første sub-plot, spørger, hvad de relationer, den udvikle sig? Hvis der er noget, er sub-plots ofte at gøre med relationer fra den pre-opfordring hændelse verden, og hvordan de nu skal genforhandles før helten, kan hovedpersonen, hovedperson, uanset hvordan du ønsker at se på din beslutningsproces karakter, engagere sig fuldt med hovedhistorien. Hovedhistorien vil re-hævde sig så meget ofte fremprovokere en midtpunktet krise.

  Halvvejs gennem en film er der ofte noget, der hedder et point of no return. Før det, kunne hovedpersonen ringe til politiet, eller gå væk og beslutter at lade en anden tage sig af problemet. Men efter det, er der kun dem, og de har et ansvar, som de ikke kan lide, men de er nødt til at håndtere dem. Dette er ofte et punkt for fiasko så godt. Hovedpersonen, mere interesseret i den sub-plot, fortørnet over indførelsen af krav fra hovedhandlingen, beslutter sig for at gøre noget for at løse alle problemer og undlader ynkelig. Dette er, når de lærer, at tingene er langt mere alvorlig, end de troede. Publikum selvfølgelig ved, at tingene er alvorlige, men hovedpersonen er på en indlæringskurve.

  Når du jotting ned ideer til disse ting du tænker på, hvordan man illustrere uddannelsen af hovedpersonen og hvordan det indvirker på hans eller hendes relationer. Måske i din historie relationerne er problemet!

  Næste du nødt til at begynde at tænke på den anden halvdel af den midterste sektion. Nu måske sub-plots er et punkt af vrede for hovedpersonen. De skal beskæftige sig med noget så forfærdeligt, så vigtig, og endnu helt misforstået af nogen anden, at deres forsømmelse af spørgsmålene i den sub-plot truer med at blive store problemer i sig selv. Tja ... det er én måde at spille det. Du kan spille det alligevel du kan lide.

  Men i dette afsnit hovedhistorien bevæger sig hurtigere end hovedpersonen kan klare. Han eller hun forsøger at få styr på tingene, men trods en heroisk indsats, er den store klimaks af denne handling en katastrofe, som måske blæser væk uskyldige tegn fra sub-plot.

  Igen, dette er en ordning, som jeg personligt finder rentable. Du kan oprette din egen formel for drama, men groft sagt, vil denne del af historien har nogle af de store chase sekvenser, de nærved, de pratfalls og tragedier i historien. Og når denne handling er færdig hovedpersonens status er på sit laveste ebbe. De kan opfattes som en fjende af civilisationen, og kun publikum ved, at de er de eneste, der kan redde den.

  Eller måske du ønsker publikum til at tænke din hovedperson er en stinker lige nu? Du vil naturligvis indløse dem i den endelige handling, når alle vil blive afsløret.

 5. Sidste akt. Den sidste handling bevæger sig hurtigt, men ofte har de store statiske konfrontation scener, mens den anden halvdel af den midterste del, ofte har de chase sekvenser.

  Når du tænker på filmsekvenser, kan du lide at stable disse ting ind i den anden halvdel af den midterste del, men overlader den største én for højdepunktet af den sidste handling.

  Du har nu skitseret ideer, figurer, parforhold, sub-plots, og hængte dem på en slags narrativ struktur, og konstant omarbejdet din idé om, hvad historien handler om. Alt på papiret skulle være omkring at én ting.

 6. Behandlingen. Nu har du en idé om, hvad dit manuskript vil være om, og på dette tidspunkt, kan du være i stand til at udtrykke det konsekvent i en kort fyndige afsnit. Så nu du begynder at skrive "The Treatment".

  Når du skriver dette, vil du opdage, at en masse af dine ideer er vanskeligt at tråde sammen. Måske skulle du kassere dem, eller måske du forsøger ikke at tænke på diskontinuiteter for meget, indtil du har skrevet det hele ud. Derefter kan du skrive og polere og måske pludselig ideerne vil synes at passe.

  Du kan endda begynde at spille med det berømte fire af to kort. Du kan skrive en scene idé på hvert kort og holde det på en kork bord, så du kan se hele historien på én gang. Derefter kan du lege med tingenes orden, tilføjer yderligere noter til kortene som du går. Du skriver den behandling, du spiller med de kort, du omarbejde idéen, og nu kan du smide de papirer du har brugt i brainstorming, fordi du nu har en historie linje og hvad du forsøger at gøre, er at gøre det arbejde bedre.

  Når du har denne historie linje, og du har en idé om, hvad filmen handler om, kan du begynde at forhandle med producenter og script redaktører og venner og familie. Fortæl dem historien og se om det virker. Hvis ikke, analysere, hvorfor. Hvad er det, du ikke giver dem, at de tror, de vil have?

Det er en masse arbejde. Skrive manuskriptet efter at gøre alt dette, vil være en brise. Når du gør det, vil dialogen falder på plads, og de forskellige lag af arbejdet vil være der, så du kan tænke på nye lag, nye ideer, friske funktionsmaade de ideer, og måske endda nye story retninger. Du kan også opleve, at din historie linje, selv efter alt det arbejde, stadig ikke gøre det trick. På det tidspunkt, brainstorm dig nogle flere.

Du vil måske opleve, at når du arbejder på ideen, synopsis, og behandlingen, kan det være rentabelt at afprøve ideer i script form. Jeg skal ikke skrive alle af scriptet, men det kan være værd at gøre nogle afsnit bare for at få en fornemmelse for de tegn, og hvordan de arbejder med hinanden. Måske er der nogle af disse vil finde sin vej til den endelige manuskript, måske det meste af det vil ikke. Oprettelse af scripts, eller ethvert kunstværk, er ikke en strengt lineær proces, selvom industrien forventer, at du til at fremlægge dokumenter, såsom The Pitch, behandling, det første udkast, i nævnte rækkefølge, som om det bare var et spørgsmål om at udfylde numre. Hvis bare det var så simpelt.

Heldigvis er meget af dette gjort ubevidst. Kun få forfattere vågne op meget begejstret en tilskyndelse hændelse eller et midtpunkt skift i organisatorisk princip. De vågner op begejstret at have en stor historie idé og på en måde, som de lader sin logik udvikle sig i al sin kaotiske herlighed, begynder de at finde, at det vil udvikle en form. Overraskende alle de elementer i manuskriptet, som jeg har nævnt gør frem. Der er magi i processen, og dit job som skribent er lige så meget at lade det ske, som det er at gøre det ske. Derefter kan du gå videre til del 3 - undgå de almindelige faldgruber i manuskriptforfatter .