E2a

Hvordan man laver en serigrafisk tryk

Realiseringen af et serigrafisk tryk er faktisk en forholdsvis nem aktivitet at gøre. Men hvad er en silketryk pressen i første omgang? Det er en del af udstyr til din serigrafi leverancer, som du ville bruge til at designe din egen T-shirt print. Det betyder, når du har mestret kunsten at gøre T-shirt serigrafi derhjemme, så kunne du ideelt set lagt i nogen af dine gamle skjorter stort set alle design, som du gerne vil. Det betyder farvel til afskalning ud big bucks for en hard-to-find Star Wars shirt design - du kan udskrive det på nogen gamle skjorte af dine egne, helt gratis!

Den silketryk pressen kan beskrives sådan: det er dybest set en cirkulær, kvadratisk eller rektangulært træramme, med stof spændt imod det. Så hvordan kan du lave en? En af de nemmeste måder at gå om dette ville være at købe en broderiramme, der er tilgængelig på de fleste syning og håndværk butikker. Denne broderiramme er sammensat af to cirkulære trærammer, med én en lille smule mindre end den anden. Disse to træ bøjlerne er fastgjort ved siden af hinanden, selv om man kunne adskille dem ved at løsne skruen, der binder dem sammen.

For at gøre en serigrafisk tryk ved hjælp af en broderiramme

Hvordan man laver en serigrafisk tryk. For at gøre en serigrafisk tryk ved hjælp af en broderiramme.
Hvordan man laver en serigrafisk tryk. For at gøre en serigrafisk tryk ved hjælp af en broderiramme.

For at gøre en serigrafisk tryk ved hjælp af en broderiramme, bare tage de to cirkulære bøjlerne. Placér stoffet over den mindre hoop, og sørg for, at stoffet er stramt over hele området af rammen. For at sikre stoffet på plads, tage større hoop og lås det en gang mere med den mindre ramme. Nu er dit stof er på plads, sikret af de to bøjler. Skær overskydende stof. Det er din silketryk!

En anden måde at gøre din serigrafisk tryk, eller din skærm printer, er at bruge en gammel billedramme i stedet for en broderiramme. Bare husk at fjerne hver eneste lille metal bit, der ville rage ud fra rammen, og for at sætte glasset væk (sørg for, at du opbevarer det ordentligt). Nu, at du kun er tilbage med selve rammen, vil du bare stort set gøre det samme du gjorde med broderirammen: Læg stoffet over rammen, stræk det over til kanterne - at sikre, at stoffet er stram - og derefter hæfte den til at sikre. Skær overskydende stof.

Et par ord om stoffet til brug: Sørg for, at stoffet er lige den rette balance mellem at være løst vævet nok til at lade blækket passere igennem, og stramme nok, så det vil ikke rive eller slå let. Det stof, du bruger, bør også være almindelig, med absolut ingen trykte mønster eller design på det allerede, at sikre, at intet ville forstyrre ville det design, du planlægger at udskrive. Ideel stoffer, som du kan bruge, omfatter silke (deraf udtrykket, silketryk), nylon, polyester eller andre silke-lignende stoffer såsom tørklæder.

Bortset fra serigrafisk tryk

Bortset fra serigrafisk tryk.
Bortset fra serigrafisk tryk.

Bortset fra serigrafisk pressen, andre materialer, som du ville bruge til at lave din egen T-shirt-design ville omfatte design, du ønsker at aftryk på din skjorte (skåret ud på akryl papir), stof blæk, og en slags skraber, at du ville bruge til at børste stoffet blæk hele cut-out design. Du kunne indsamle alle disse materialer separat, eller du kan købe serigrafi kits til rådighed på håndværk butikker. Du vil også brug for en hårtørrer til at tørre dit design, når det er blevet udskrevet, og nogle saks.

Der har du det! Start først med at gøre design til dine egne skjorter og derefter overveje at gøre dette som en virksomhed, når du har fået fat i det. Held og lykke og have det sjovt!