E2a

Hvordan laver patchwork tøj

Der er fem forskellige måder at gøre patchwork tøj, som jeg kender til. Fire af metoder er så nemt, at du ikke engang behøver retninger, så jeg vil dække dem hurtigt, og derefter give instrukser om den fjerde.

Alle disse metoder forudsætter, at du har tøj, eller et mønster, du vil bruge, allerede er valgt.

Hvordan laver patchwork tøj. Læsning dit mønster.
Hvordan laver patchwork tøj. Læsning dit mønster.

Den første og nemmeste måde at gøre patchwork tøj, er at bruge stoffet, der er trykt i et patchwork design for at gøre det tøj ønskes.

Den anden måde er at bruge tre eller flere stoffer i forskellige designs og / eller farver, og skær stykker af mønsteret ud af de forskellige stoffer. Med lidt planlægning, vil dit tøj ser helt "kludetæppe" når de er samlet.

Den tredje måde, er simpelthen at tage tøj, du allerede har, og anvende patches på dem, hvor du ønsker, ved hjælp af kontrast stof.

Den fjerde måde er ikke det fælles, men undertiden patchwork tøj er lavet ved hjælp af gamle tæpper som stof.

Sy stofstykkerne sammen igen.
Sy stofstykkerne sammen igen.

Den femte måde at have patchwork tøj er mere involveret, men du kan opnå ret imponerende resultater, især hvis du bruger fancy stoffer som fløjl, brokade eller silke. Her er du:

  1. Læsning dit mønster, ud regne hvor meget stof du får brug for det stykke tøj, du ønsker at gøre. Køb tre eller flere forskellige stoffer i løbelængden, der vil tilføje op til lidt mere end løbelængden foreslået på mønsteret cover. Der vil være en masse sømme, så du bliver nødt til at give nogle ekstra stof. Det er altid anbefales, at du vasker tøjet først, før du skærer den i tilfælde af svind og blødning.
  2. Skær alle stoffer, du har valgt i firkanter, strimler, eller endda trekanter, som store eller små som du ønsker patchwork at være.
  3. Sy stofstykkerne sammen igen, blande de forskellige stoffer op, som du gør. Brug smalle sømme, og tryk alle sømme fladt, når du er færdig. Hvad du rent faktisk gør, er at lave din egen "kludetæppe" stof. Det er meget som at lave en quilt top. Tag dig tid til at planlægge ud af, hvor farver og teksturer ender på det færdige stykke. Før syning, læg stofstykkerne i den rækkefølge, du vil sy dem sammen, og læg mønstret stykker på toppen. Dette vil give dig en idé om, hvad det vil se ud når du er færdig.
  4. Når du har patchwork stof alle sys sammen og pressede, skal du blot fortsætte til at klippe ud og sy dit mønster, som du ville gøre med enhver anden struktur. Tag lidt ekstra pleje til at sy over enderne af afskårne sømme, så de ikke trævle.

Med lidt planlægning, kan du få et kunstværk til at bære!