E2a

Hvordan du ændrer motorolie

Udfør din egen olieskift


Et par ting at blive fortrolige med:

Instruktionsbogen eller Service Manual:

De fleste biler kommer med en instruktionsbog, som er en lille håndbog, der normalt holdes i handskerummet. Det har visse centrale dele af information, især her, serviceintervaller, flydende kapacitet og krævede typer af væsker.

I mangel af en instruktionsbog, søge på internettet for din mærke og model. Der er mange bil bestemte websteder, der har alle disse oplysninger. Også, de fleste auto dele butikker bære service manualer til biler, der koster mindre end tyve dollars.

Serviceinterval:

De fleste ejerens manualer liste de serviceintervaller eller mængde tid dele af bilen skal serviceres. De fleste manualer vil anbefale, at bilerne olien skiftes hver 6000-10,000 miles, hvilket er langt sjældnere end de 3.000 anbefalet af din lokale olieskift shop.

Fluid Kapacitet:

Mængden af olie din motor holder, vil blive opført under en sektion mest sandsynlige titel Fluid Kapacitet. Det er ofte blot en oversigt over de forskellige væske kapaciteter i din bil. Noteringen efter "motorolie" bør give den mængde olie, er nødvendig for at udfylde motoren i liter (L).

Type fluid:

 • Mineral vs Synthetic Oil: Nogle biler kan angive, at syntetisk olie skal bruges i bilen. Sørg for at du anmode om syntetisk olie på auto dele butik, hvis dette er tilfældet. Andre kan ikke specificere enten type - i dette tilfælde, kan du bruge mineralsk eller syntetisk olie.
 • Olie Vægt: Producenter vil liste den anbefalede olie viskositet. En fælles bedømmelse er 10W-30W. Sørg for at bruge den rigtige type olie til motoren og klima olien vil blive anvendt i. Producenter anbefaler ofte flere typer af olie til brug under forskellige driftstemperaturer.

Trin 1

Bestem den service der er nødvendig for et olieskift:

 • Hvis det har været et stykke tid siden sidste olieskift eller tidspunktet for den sidste olieskift er ukendt, er det bedst at være sikker og skifte olie.
 • Billedet viser serviceintervaller for en 05 'Honda Pilot - intervallerne er hver 7500 miles.

Trin 2

Hvordan du ændrer motorolie. Mineral vs synthetic oil: nogle biler kan angive.
Hvordan du ændrer motorolie. Mineral vs synthetic oil: nogle biler kan angive.

Køb den rigtige olie og filter til din bil:

 • Kontakt en auto dele butik specialist om, hvilken type af olie (almindelig eller syntetisk) og vægt af olie din instruktionsbogen anbefaler.
 • Få et filter til din bils mærke og model. Ofte Bilreservedelsforretninger har store bøger med tabeller, der opregner den serielle koden for bil specifik filter for hvert filter producent. Specialisten skal også være i stand til at hjælpe dig med at vælge den rette filter.
 • Køb yderligere værktøjer: en olie bundprop, olie drain pan, butik klude, en tragt, en olie filter skruenøgle og en donkraft med jack stande vil gøre arbejdet meget lettere.
 • BEMÆRK: Der er forskellige kvaliteter af olie og oliefilter. Pænere olier er formuleret til at reducere mængden af opbygningen de efterlader. Forskellige kvaliteter af filteret reducere mængden af kontaminant. Da motoren forværring har mange faktorer, der bidrager til det, er det svært at sige, hvad der rent faktisk virker bedre.

Trin 3

Fornødne adgang under bilen:

 • For de fleste biler, er det nødvendigt at løfte bilen op for at få adgang til olie afløb. Brug bukke og en donkraft, løfter bilen op, så olien pan er tilgængelig.
 • ADVARSEL: Før du løfter op en bil, sørg for at forstå den rigtige teknik. Stol aldrig på bare en donkraft alene - brug altid bukke.

Trin 4

Spild forebyggelse:

Anbring papkasser eller aviser gør en fire af fire fods område omkring bundproppen. Placer en olie bakke under aftapningsproppen. Forskyde midten af panden omkring seks inches bag bundprop - dette vil sikre, at du fange den første strøm af væske.

Trin 5

Dræn olie:

 • FORSIGTIG: Motoren olie kan være meget varm. Gør ikke udføre trinnet lige efter bilen har kørt. Det er bedst at vente mindst en halv time før håndtering af olien.
 • BEMÆRK: På nogle biler er det nødvendigt at fjerne plast belægninger at få adgang til bundprop. Consult instruktionsbogen for instruktion.
 • For at tømme olie, finde olieproppen. Det bør være en bolt placeret i bunden af motorens oliebundkar. Olien pan er bogstaveligt talt en gryde, der er i bunden af bilens motor blok. (Billedet viser en bundkar med stikket cirkel.)
 • Prøv at finde en stikkontakt eller skruenøgle, der passer ordentligt på bolten. Prøv at undgå justerbare skruenøgler, da de ofte fører til strippet bolthoveder. Fjern aftapningsproppen ved at løsne bolten. De fleste stik er standard højregevind eller "righty tighty, Lefty loosey", men det er muligt, at det er skruet den anden vej. Se manualen for at sikre, at der står nogen specielle anvisninger for at fjerne bolten.
 • Hold gryden tæt som de sidste tråde uden gevind, da olien ikke kan dryppe ud præcis som forventet. Prøv at holde på bolten fordi at finde en bolt i den brugte olie er ikke så sjovt som vugger for æbler.

Trin 6

Fjern oliefilteret:

 • Oliefiltret kan anbringes i et vilkårligt antal steder på motorblokken. Se manualen for at finde ud af, hvor. (Billedet viser et oliefilter, som i dette tilfælde er hvid)
 • De fleste biler bruger en lukket filter, nogle biler som BMW har en anden type filter. Vær sikker på at konsultere instruktionsbogen for eventuelle særlige anvisninger om ikke-lukkede filter type.
 • Ved hjælp af skruenøgle, greb filteret stramt og løsn filter ved at dreje den til venstre. Her igen sørge for, at deres er ingen særlige instruktioner om filter fjernelse.
 • Afhængigt af hvor godt filteret er designet olie kan spildes ud af filteret, når du fjerner det, så klar til omkring en filtre værd af olien løbe som filteret løsnes.

Trin 7

Udskift oliefilter:

 • De fleste oliefiltre har en gummipakning eller o-ring for at forhindre lækage. (DAB fingeren i ny olie og anvende en lille mængde til gummi, blot en tynd film er alt hvad du behøver. Dette vil hjælpe sæl arbejde ordentligt.)
 • Brug din hånd, stram oliefilteret på motoren ved at dreje den modsatte vej end den retning, du brugte til at løsne det. De fleste filtre kræver blot snugness med en hånd-stramning metode, så vær forsigtig med ikke at overspænde filteret. Kig efter særlige instruktioner for din specifikke filter. De fleste vil anbefale stramme filteret, indtil pakningen kommer i kontakt og derefter spænde den en brøkdel af en fuld drejning yderligere.

Trin 8

Udskift bundprop:

Udfør din egen olieskift. Olie vægt: producenter vil liste den anbefalede olie viskositet.
Udfør din egen olieskift. Olie vægt: producenter vil liste den anbefalede olie viskositet.

 • Dette er et meget vigtigt skridt, det er bare ikke sjovt at se alle de nye olieudslip ud fra under daværende bil.
 • Når olien ikke længere drypper kraftigt fra afløbet bolt, er det tid til at udskifte stikket. Installer den nye bundprop og spænd stikket til tempelanbefaling specifikationen. Anvendelse af en momentnøgle er en god idé, som for lidt moment vil føre til et drop og for meget kan forårsage permanent beskadigelse af oliesumpen.
 • BEMÆRK: De fleste producenter anbefaler, at bundproppen udskiftes ved hver service. Selvom det kan synes overdreven, olielækager er rodet og hvis det lækker, er der ingen måde at erstatte det uden at tømme olien. Når du er i tvivl om tilstanden af bundproppen, er det bedst at udskifte stikket.

Trin 9

Fyld olie:

 • Det er nu tid til at tage bilen fra donkraften stande.
 • Med bilen på jorden, finde oliepåfyldningsdækslet. Det er normalt mærket "OIL" eller med et symbol, der ligner en vanding container og en dråbe. Hvis du er usikker, så sørg for det er den rigtige ved at konsultere instruktionsbogen. (Den afbildede oliepåfyldningsdækslet har også den anbefalede olie mærket vægt.)
 • Ved hjælp af en tragt her kan gøre jobbet meget mindre rodet.
 • Fyld olie omkring en liter mindre end den anbefalede olie kapacitet. Så brug det næste skridt, og dette ene at fylde olie til det korrekte niveau. Tilføjelse mere olie er meget lettere end at fjerne olie.

Trin 10

Mål oliestanden:

 • Næsten alle biler ansætte en "målepind". Det er simpelthen en lang stang, der "nedgang" ind i oliesumpen at måle niveauet. Toppene af de fleste dipsticks er normalt orange eller gul og en plastisk sløjfe, således at de kan fjernes let.
 • Fjern stokken og tørre det ned med en tør klud. Placer pinden helt ind i hylsteret og fjerne det igen. Der bør være olie på pinden.
 • Olien bør være i midten af driftsområdet, der undertiden betegnet med to horisontale linier. Sørg for, at olien er inden for dette område.

Re-kontrollere oliestanden:

 • Når bilen er blevet kørt og varmes op.
 • Parkér bilen på en plan overflade, og lad den køle af i 15 minutter.
 • Brug dipstick som beskrevet i trin 10 til måling af niveauet.
 • Tilsæt olie om nødvendigt.

Olie og filter bortskaffelse:

 • De fleste auto dele butikker vil genbruge brugt olie og filtre til dig. Du skal bare nødt til at bringe dem de brugte beholdere og filteret.
 • Dumping olien er ikke kun ekstremt giftigt for miljøet, det er ulovligt.

Ændring af din egen olie kan spare dig for en god sum penge, og det er bare så glædeligt at kunne ændre din egen olie. Jeg har fundet det bedst at tage din tid, tage et par vejrtrækninger, når du bliver frustreret og stille masser af spørgsmål af forskellig "eksperter".