E2a

Hvordan de skal reagere i tilfælde af bremsefejl

I form af bremsemekanismer

I form af bremsemekanismer, kan det siges, at kørslen er relativt sikrere disse dage. Fremkomsten af caliper bremser til at erstatte tromlebremser og andre mere nylige fremskridt inden for dæk design og fremstilling har bidraget meget til at gøre jord rejser med bil langt mindre farlig. Men som du måske ved er der ingen 100% garanti. Bremsesvigt kan stadig ske, og når det gør sikkerheden vil for det meste afhænger af de reflekser og know-how på den person bag rattet.

Hvordan de skal reagere i tilfælde af bremsefejl. Stak let på bremsepedalen et par gange.
Hvordan de skal reagere i tilfælde af bremsefejl. Stak let på bremsepedalen et par gange.
  1. Stak let på bremsepedalen et par gange. Denne teknik kan anvendes i tilfælde af at der er en utæthed i bremsesystemet hydraulik. Bremsevæske er klemt, når bremsen trædes, og denne kraft overføres til bremsecalipre. Når der er en lækage, vil bremsetrykket blive reduceret, og pedalen vil føles blød, når deprimeret. Når du bemærke dette, skal du stoppe bilen med den beskrevne teknik og kontrollér for lækager. Hvis du bekræfter lækker bremsevæske, har bilen straks kontrolleres af en mekaniker før denne fejl fører til total bremsesvigt.
  2. Lad dine bremser at køle ned. Brake fading opstår, når bremserne varme op og de mister noget af deres evne til at standse køretøjet. Dette kan ske i situationer, hvor bremserne er konstant brugt sådan kørsel på stejle veje. Heldigvis denne betingelse ikke sidste og lade bremserne køle af i sidste ende vil bringe det tilbage til normal drift. For at undgå denne type af bremsefejl i første omgang, skal du bruge lavere gear på vertikaler bakker og ansætte en motorbremse, når de forsøger at stoppe fra høj hastighed.
  3. Løbende presse på bremsepedalen. Hydrauliske lækager og bremse svinder er blot to almindelige årsager til bremsefejl. Dine bremser kan stadig give ud for mange andre uforklarlige grunde. Konstant skubbe på bremsepedalen kan stadig komme tilbage nogle bremsetryk. Det vil også slå bremselys på og signalere til andre bilister, som du forsøger at stoppe.
  4. Må ikke begynde at vige bilen kraftigt fra venstre mod højre. Det er en misforståelse, at dette vil bidrage til at stoppe bilen, når dens bremserne svigter. Det eneste dette vil udrette er fare for andre bilister og muligvis forårsage din bil til at rulle over.
  5. Prøv at Skift til et lavere gear. Dette er også kendt som en motor pause og vil hjælpe bremse bilen. Hvis køretøjet ikke synes at være ved at miste fart hurtigt nok, løbende skift til et lavere gear, indtil du når den laveste. Du kan springe gear, mens downshifting på en manuel transmission. Dette vil sandsynligvis ødelægge gearene, men det er det mindste af to onder, hvis du er ved at kollidere i høj hastighed. I en automatisk transmission, kan du kun udføre en nedgearing fra et gear til det næste.
  6. Træk og engagere håndbremsen. Dette er ikke så effektiv som motorbremsen da dette virkelig er bare brugt i tilfælde, hvor din bil er drifting. Det er muligt, at i stedet for at stoppe bilen, ville det bare lade det glide af vejen. Ty til håndbremsen vil kræve nogle manøvrer færdigheder.

I sidste ende handler det om at holde en kølig og fokuseret sind. Selv når et nedbrud er uundgåelig, så prøv dit bedste for at pege din bil ind i et område, hvor styrtet vil gøre det mindste indirekte skader.