E2a

Sådan vurdere antikke sværd

Antikke sværd er artefakter fra forskellige epoker og forskellige lande i verden. Dens oprindelige formål er primært for krig og kamp, kavaleri, kampe, infanteri, og ceremonielle formål. Nu er sværd dybest set betragtes som kunstværker, der symboliserer en del af historien, hvilket er grunden til mange aficionados er hypnotiseret af dem. Fra samurai sværd, middelalderlige sværd til sværd, der anvendes i borgerkrigen, kan disse objekter virkelig være fascinerende, og kan også være meget værdifulde. Bare huske på, at denne form for hobby kræver en smule forskning. Hvis du planlægger at indsamle sværd eller hvis du allerede har startet, men er ikke sikker på, hvad du laver, er det værd at vide et par tips om hvad man skal kigge efter, når de køber et sværd. Denne guide vil også give dig en god idé om, hvordan man vurdere antikke sværd.

  • Kend den type sværd. Er det en japansk samurai sværd? Eller en gammel kinesisk sværd? Asiatiske sværd er legendariske, og i øjeblikket er de mest eftertragtede. Som forventet, de ville koste dig en masse. Andre dyre typer er middelalderlige sværd. De er også ret sjældne, og kunne have været brugt af riddere og / eller konger i middelalderen.
  • Tjek håndværk. Som alle antikviteter, holdbarhed spørgsmål. Dette gælder især for sværd, da du måske ønsker at gøre et par gynger efter erhvervelse af en. Holdbarhed er også en indikation af, hvor længe det vil vare, da det allerede har eksisteret i meget lang tid.
  • Check for funktionelle og design elementer. Swords varierer i funktionalitet, afhængig af geografi og tid. For eksempel er asiatiske sværd traditionelt udformet med henblik udskæring eller skære mens whine middelalderlige sværd er mere til at støde. Design er også en stor faktor, når de vælger den næste sværd i din samling, og den dygtighed og kunstfærdighed investeret i frembringelsen af et sværd er afgørende for at bestemme dens værdi.
  • Kontrollér sværdets markeringer og skilte. Disse er også kritisk, da de kan give oplysninger om et sværd oprindelse, hvilket gør det nemmere for dig at vurdere. For eksempel har sværd fra det attende århundrede markeringer i bunden af bladet, der angiver maker og året det blev gjort. Japanske sværd har også markeringer, også kendt som "Horimono." De tidligste dokumenterede "underskrevet" sværd fra Japan blev skabt af Sanjo Munechika af Heian Era.
  • Tjek fæstet. Grebet er håndtaget af sværdet, og består af en knop (en kontravægt på toppen af håndtaget), et greb (den egentlige håndtag af sværdet) og en afskærmning (den del, der beskytter hånden brugeren fra en modstanders våben). Fæstet fungerer også som en god indikation af, hvilken type sværd, oprindelse, og det område, hvor den blev fremstillet.

Med denne viden

Sådan vurdere antikke sværd. Kend den type sværd.
Sådan vurdere antikke sværd. Kend den type sværd.

Med denne viden, ville du mere eller mindre har en god idé om den relative værdi af sværdet, at du er ved at købe. Hvis du ønsker at vide mere om sværd vurdering, kan du konsultere pålidelig sværd eller antikke bedømmere. Det ville være ideelt, hvis du taler til mere end én taksator for at sikre, at prisen er korrekt. Du kan også tjekke sværd hjemmesider og fora, som tilbyder en masse tips til, hvordan du kontrollere antikke sværd.