E2a

Sådan identificerer elgspor

Moose er en af de mest majestætiske skabninger

Moose er en af de mest majestætiske skabninger, som du kan opleve. De kan vises i midten af vejen i løbet af sommeren, eller i en blå aften i vinter. Når du er vidne til de høje ben elge og de store og yndefulde gevir af en elg, vil du forstå, hvorfor så mange mennesker er glade for moose konservering og elg watching. Her er hvordan du kan identificere elgspor for at spore dem ned og observere dem i deres naturlige miljø.

  1. Størrelse. På jorden, vil du bemærke, at den typiske spor print er lidt over seks inches i længden. Størrelsen af elgspor er et af de tydeligste forskelle mellem elgen og hjorte. Deer spor er normalt meget mindre. Bortset fra størrelsen, vil du også se, at elgspor pløjer dybere ned i jorden, sammenlignet med hjorte. Dette er på grund af den lavere vægt, der elg har, sammenlignet med hjorte, som er meget lettere. I meget blød jord og sne, kan en elg spor endda virke som huller gravet i en linje i jorden.
  2. Form. Formen af elgspor er, at et hjerte. Du kan bruge hjerteformede spor af en elg til at bestemme retningen, hvor elg er på vej. Normalt den spidse ende af hjerteformede spor er den retning, hvor elgen går. De mønstre, som elgspor skaber vil også give dig nogle indsigt om de aktiviteter, som elgen har gjort i området. For eksempel, som regel kryds og tværs mønstre tyder på, at elgen har opholder sig i et område i et stykke tid. Hvis der er spiselige fødevarer i området, kan elgen har fouragering.
  3. Age. Alder elgene kan også bestemmes af formen af klovene, der er tilbage som aftryk på jorden. Hvis du opdager, at hovene er spidse og skarpe, bliver sporene lavet af yngre tyre eller køer, eller kvindelig elge. De bredere og mere fremtrædende hjerteformede elgspor er som regel lavet af ældre og mere modne tyre.
  4. Stride. En anden måde at afgøre, om sporene er lavet af en elg eller ikke er ved at måle afstanden mellem hvert trin, at elgen gør. Sædvanligvis vil en voksen moose skabe en skridtlængde som er ca 30 til 40 inches i længden, mere eller mindre. Hvis fremskridt er meget mindre, kan det være forårsaget af andre dyr, der lever i skoven. Hvis sporet størrelse er perfekt ligner en elg s, men den skridtlængde er alt for stor, kan elgen har kørt. Kontroller at se, om sporene er rodet, og hvis der er opadvendt jord, hvilket vil indikere en kørende elg.
  5. Footprint. Endelig bør du også være i stand til at bestemme de dele af elgene fodaftryk eller spor. Der skal være to hove, bag hvilke to tæer, der er mindre i størrelse.

Når du ved

Sådan identificerer elgspor. Moose er en af de mest majestætiske skabninger.
Sådan identificerer elgspor. Moose er en af de mest majestætiske skabninger.

Når du ved, hvordan du kan afgøre elgspor, være sikker på at du nærmer dig de væsner roligt og forsigtigt. ATV køretøjer vil skræmme dem væk. Når du får et syn af de elge, kan du tage billeder, i stedet for at dreje besøg i elge jagt ture. Du kan endda sende fotografierne til jagtslotte, med en note til at beskytte dyrene.