E2a

Sådan spore fugle

Fugletrækket er ikke et nyt begreb

Fugletrækket er ikke et nyt begreb. Hvert år fugle trækker i søgen efter mad og bedre levevilkår opholdsrum. Disse fugle er tvunget til at rejse til andre områder for at søge sikkerhed for deres overlevelse. De seneste nyskabelser har banet vej for en mere nøjagtig, relativt pålidelige og lettere proces til sporing af fugle. I dag sporing fugle vil ikke længere være så kompliceret, som det var før.

Her er nogle skridt og tips, du kan bruge i tracking fugle.

  • Kontakt en organisation, der er tilgængelig for dig. Der er en række af dem, der tilbyder dig en mulighed for at arbejde frivilligt. Nogle af disse organisationer kan være baseret nær dit område. Fordi ikke alle af dem tilbyder mad og indkvartering for dig, udarbejde et særskilt arrangement for det. Heldigvis kan nogle organisation tilbyde disse arrangementer gratis. Enhver organisation har en række kapitler også. Vælg den nærmeste og mest praktisk at din plads. Listen over organisationer omfatter: National Audubon Society, canadiske Migration Overvågningsnetværk, North European Migration, Dungeness Bird Observatory og International Shorebird Survey.
  • Brug geo-locator-udstyr i form af rygsækken for fugle. Denne sporing sensor er meget lys, endnu lettere end en skilling. Selv om det er meget lille i størrelse, kan det give nøjagtige oplysninger om flytider, retning mønstre, flyvende hastighed samt enhver stop over at fuglen bærer enheden tog. Med alle disse oplysninger sat sammen, er det lettere at identificere fuglen og dens flokkens aktuelle position i en given tid.
  • Brug satellit information til sporing i landfugle. Nylig har forskere opdaget en ny måde at spore pingviner i kontinent Antarktis. Denne metode blev anvendt til at lokalisere kolonier såvel som mistede hændelser. De indførte en strategisk brug af satellit input fra det ydre rum ved hjælp af pingvinerne affaldsmateriale pletter, der ses tydeligt derfra. Fremkomsten af denne fremgangsmåde var uventet. British Antarctic Survey har fundet en måde ved et uheld. Nu følger pingvinerne affald vil føre dem til deres ønskede sporing destination.
  • Brug mikrobølge telemetri til sporing tunge vægt fugle som ørne. Microwave telemetri teknologi har udtænkt Platform Transmitter Terminals (PTTs), der er specielt designet til at spore trækfugle. Et par forsøg er gjort for at bevise, hvor effektiv denne gadget er. Fra tid har de seneste forbedringer er foretaget for at gøre det mere imødekommende for fuglene. Fra 95 gram, er dets vægt er reduceret til 20 gram. Denne forbedring gav måde at overvågning af fugle uden at bære dem for meget bagage. Størrelsen af PTTs er meget afhængig af opbygningen af de fuglearter, som du ønsker at spore. Også det forhold, hvorvidt den særlige specie er en fjern indvandrer eller ikke også har en vægt i valget af egnede PTT at bruge.

Sådan spore fugle. Kontakt en organisation, der er tilgængelig for dig.
Sådan spore fugle. Kontakt en organisation, der er tilgængelig for dig.

Sporing af fugle som en videnskabelig opgave har en masse fordele for både menneskeheden og fuglene selv. Ved at kende forud vej trækfugle, kan forskellige miljøorganisationer forberede sig på forhånd en passende midlertidig naturlig bolig for dem. Tro mod på grund af deres migration, vil organisationerne gerne holde disse flyvende væsener i optimal sundhed.