E2a

Sådan spiller harmonika

Ligesom alle instrumenter

Ligesom alle instrumenter, kræver mundharmonikaer praksis og entusiasme at mestre. De kan findes i mange forskellige stilarter. Den mest almindelige er den diatoniske harmonika, som kaldes en blues harpe. Det har i alt ti huller. De første fire huller bruges til at spille akkorder og næste seks bruges til at spille enkelte toner. Diatoniske harmonikaer består af en grundlæggende større målestok. Med mere avancerede teknikker, kan du tilføje i noterne, der ikke forekommer i skalaen. Diatoniske harmonikaer kommer i mange forskellige skalaer, lige fra meget høj til meget lav.

Sådan spiller harmonika. De første to semestre, som du bliver nødt til at blive fortrolig er "blow" og "tegne".
Sådan spiller harmonika. De første to semestre, som du bliver nødt til at blive fortrolig er "blow" og "tegne".

En anden stil mundharmonika er den kromatiske mundharmonika. Denne harmonika kan spille en hel kromatiske skala (alle noter, herunder klid og lejligheder), ved hjælp af knapper i stedet for at spille teknik.

Ofte brugt i asiatisk musik, tremolo mundharmonikaer har to rækker huller, der spilles samtidigt at producere en vaklende tone.

Den sidste type af mundharmonika er den orkestrale harmonika, der omfatter flere typer, der bruges professionelt. Disse bruger messing siv til at producere en større vifte af noter.

Ligesom alle instrumenter. Blow refererer til fremgangsmåden til fremstilling af et notat fra udånding gennem harmonika.
Ligesom alle instrumenter. Blow refererer til fremgangsmåden til fremstilling af et notat fra udånding gennem harmonika.
  1. At komme i gang, skal du købe en diatonisk harmonika i en middelklasse-skalaen, såsom C-dur. De fleste mundharmonikaer er relativt billige, men du skal bruge nok, at din mundharmonika er let at spille.
  2. De første to semestre, som du bliver nødt til at blive fortrolig er "blow" og "tegne". Blow refererer til fremgangsmåden til fremstilling af et notat fra udånding gennem harmonika. At tegne er at spille en note ved at indånde.

    Brug huller fire gennem syv, skal du være i stand til at spille en C-dur skala på denne måde: på hul fire, slag, tegne og derefter (noter C og D). På hul fem, gentage denne proces (noter E og F). Fortsæt dette mønster for huller seks og syv. Du har lige spillet en skala! Øv denne skala, indtil du kan spille det nemt, bevæger kun harmonika til at flytte fra et hul til den næste, aldrig dit hoved.

  3. Når du spiller denne skala, er du spiller i det, der kaldes første position. Afspilning blow noter i første position på en diatonisk mundharmonika i C-dur vil producere noter, der alle inden for C-dur akkord. Første position omfatter alle slag noter i den midterste række harmonika.
  4. Mere avanceret harmonika-spiller indebærer at spille i anden position. Dette omfatter de fleste af de tegne noter i den lave ende af harmonika målestoksforhold. Disse noter er alle en perfekt kvint over C-dur skalaen noter. Konstaterer, at der er en perfekt femtedel hinanden altid lyder godt sammen, uden dissonans. Disse anden position noter er lettere at bøje, hvilket er grunden til anden position er fremtrædende i blues-style musik.
  5. Når du er fortrolig med enkelt-note spille i første position, så prøv at bøje nogle noter i anden position. På grund af den måde, de rør er beliggende i en harmonika, kan noter kun bøjes nedad, ikke opad. Den metode, der bruges til at bøje noter er forskellig for hver person. I sin mest basale form, består bøjning af blot at ændre vinklen på luften, da det kommer ind i harmonika. Eksperimenter og gøre, hvad der virker for dig, og derefter gentage det, så du kan huske næste gang, hvordan du gjorde det.
  6. Når man lærer at spille mundharmonika, holde nogle grundlæggende instrument-spilleteknikker i tankerne. Vejrtrækning sker altid fra dit mellemgulv, ikke brystet. Bryst-vejrtrækning skaber en tynd, tjavset lyd. Du kan også opretholde din ånde for meget længere, hvis du indånder fra din mave. Hvis du har problemer med dette, gøre nogle dybe åndedrætsøvelser: inhalerer for en optælling af fire, kontrol for at sikre din mave udvider sig, ikke brystet. Derefter udånder for en optælling af otte, holde mængden af luft udåndet konsekvent.
  7. Den bedste måde at lære at improvisere på mundharmonika, er at lytte til cd'er af kunstnere, som du kan lide. Bemærk hvordan de improviserer, men ikke forsøge at kopiere dem. Skab din egen stil.

Der er mange flere avancerede teknikker til harmonika-spiller

Der er mange flere avancerede teknikker til harmonika-spiller, men praktisere disse grundlæggende først. Når du føler dig sikker på disse områder, begynde at tackle de mere avancerede ting. Snart vil du blive jamming med lethed!