E2a

Sådan at flyde en nål

Ved første øjekast kan ordet videnskab fremkalde en masse negative tanker. For nogle er det kedeligt, et spild af tid og noget ikke vigtigt. Men til andre videnskab er spændende, interessant og sjovt. Hvor præcist kan videnskaben være sjovt? Gennem alle sine eksperimenter og aktiviteter, er det klart, hvordan videnskaben kan være sjovt. Dissekere dyr, hvilket gør flaske raketter er blot nogle af de spændende eksperimenter. Men disse forsøg er kan være kompliceret og svær at fremstille.

Sådan at flyde en nål. Blot nogle påmindelser.
Sådan at flyde en nål. Blot nogle påmindelser.

En meget simpel eksperiment, der kan gøres i et minut med dagligdags husstand objekter gør en nål float. For at gøre en nål flyde i en beholder med vand, blot følge disse enkle trin:

  • G ather materialet til dette lille eksperiment til at arbejde, skal du bruge følgende ting:. En tør nål, en firkantet ark af silkepapir eller toiletpapir og en næsten fyldt til randen glas eller en kop vand.
  • At nålen flyde. Først Grib et glas eller en kop og fyld den med vand. Kontroller, at vandniveauet er næsten til randen af beholderen. Bare gør det fuld nok til at nå toppen, men ikke alt for fuld, at det vil flyde over. Dernæst skaffe en nål. Sørg for at tørre det ud med et stykke stof, det er meget vigtigt for succes i forsøget. Bagefter får et ark silkepapir eller et felt af toiletpapir, der er lidt større på alle sider end nålen.

    Nu sted nålen oven på arket af væv. Placer ark vævet med nålen på toppen af den på toppen af vandet. Efter at gøre det, skub forsigtigt alle sider af papiret ned, så det hele ark papir er vådt. Dette medfører, at papiret til at synke imidlertid forlader nålen til at flyde på vandet.

  • Blot nogle påmindelser. Selv om dette er et meget simpelt eksperiment, skal du huske følgende ting. Først og fremmest skal du sørge for nålen er helt tørt. Tør efter med en tør klud til at gøre det virkelig tør. Hvis nålen er våd, vil det flyde. Sørg også for, at tissuepapiret er større end nålen. Hvis det ikke er, så det eksperiment vil ikke fungere.

    Sørg for, at vand, du bruger, er ikke sentimental, fordi kemikalier i sæbe vil ødelægge overfladespændingen mellem objekterne og dermed forårsager eksperimentet til at mislykkes. Også, ikke tilføje andre ting i vandet som isterninger, da de kan ødelægge proceduren. For at gøre det sjovere, måske du kan kontrollere, om nåle flyde i andre drikkevarer som juice, mælk og sodavand! Du kan også prøve at bruge andre genstande som clips, blyanter og lignende.


Ved at følge de enkle trin

Ved at følge de enkle trin, der er nævnt ovenfor, kan du nu lave en nål flyde på en beholder med vand. Nu, få fat i nogle af dine yngre familiemedlemmer og vise dem dette lille trick. De vil helt sikkert blive overrasket. Dette eksperiment er også en sjov videnskab eksperiment at gøre i klassen.