E2a

Hvordan undgår loppebid

Lopper suger blod fra dyr og mennesker

Lopper suger blod fra dyr og mennesker. De lever på kæledyr, tæpper, møbler og andre husholdningsartikler. Hvis lopper indtages, de er i stand til at sprede parasitter såsom bændelorm. For at forhindre loppebid, er det vigtigt at anvende forebyggende foranstaltninger for at holde lopper væk fra dit kæledyr, dig selv og dit hjem. Beskyt dig selv og selvfølgelig din firbenede elskede i husstanden ved hjælp af de følgende pejlemærker.

Hvordan undgår loppebid. Medicinerer dine kæledyr.
Hvordan undgår loppebid. Medicinerer dine kæledyr.
  1. Medicinerer dine kæledyr. Brug loppe dræber på dit kæledyr, før de selv har en chance for at bide dine hunde eller katte. Kontakt din dyrlæge for den rette medicin og dosering for dit kæledyr. Hurtige handler loppe morder og forebyggende medicin er til rådighed til at hjælpe med at løse loppe problemer med det samme og stoppe disse blodsugende insekter fra at kunne reproducere. I stedet for at bruge kemikalier på dit kæledyr, kan du også bruge naturmedicin såsom æteriske olier og andre hjemmelavede opskrifter. Naturlige olier såsom lavendel, Citronella og citrongræs er kendt for effektivt at holde lopper i skak. Disse essentielle olier har også helende og lindrende effekt på dyrets hår og hud.
  2. Rens dit hjem. Støvsugning jævnligt er et must, især hvis du har kæledyr lever inde i dit hjem. Loppeæggene normalt sætte sig på tæpper og møbler, såsom sofaer og stole inde i huset. Vask dine tæpper og møbler med varmt sæbevand efter støvsugning. For de bedste resultater, anvende insektmiddel. Sørg dog, at du søger et pesticid konsulents rådgivning forud for ansøgning som pesticider kan være skadelige for mennesker såvel som dine kæledyr, hvis det ikke anvendes korrekt. Endnu vigtigere er, ofte vask PET strøelse i varmt sæbevand og tør dem i direkte sollys. Hvis det er nødvendigt, udskifte sengetøj med nye.
  3. Rengør ydersiden af dit hus. Hunde og katte, der strejfer i din græsplæne eller værftet har større chancer for at få lopper. Derfor er det vigtigt jævnligt rengøre disse områder uden for dit hus så godt. Fjern ukrudt og områder med høj vegetation, hvor dine kæledyr hænge om. Flood hele græsplænen jævnligt, da vand kan vaske afføring fra voksne lopper, som larver trives. Glem ikke at rengøre og desinficere hundehus. Husk altid at bruge sprøjtemidler med forsigtighed, da de kan være skadelige for dit kæledyr så godt.
  4. Rens dit køretøj. Hvis du tager dine kæledyr til en tur, eller hvis du tilfældigvis til at parkere på en loppe angrebne område, chancerne er du bærer lopper på polstring og tæpper af dit køretøj. Vakuum, vask og shampoo polstring og tæpper af din bil regelmæssigt for at holde dit køretøj fri lopper. Du kan også sprøjte insektmiddel afhængigt af alvorligheden af angrebets. Igen gælder ordentlig forsigtighed, når du bruger pesticider.
  5. Grow loppe-frastødende urter omkring dit hus. Eksempler på planter, der er kendt for at frastøde lopper er pennyroyal, fennikel, katteurt, og eukalyptus. Du kan dyrke dem i din have, i nærheden af hundehus, eller inde i dit hjem eller lejlighed.

At komme af med lopper kan være meget vanskeligt og dyrt, hvis de allerede har angrebet dit hjem alvorligt. Mens du kan tage ansvaret for at fjerne dem, kan du henvise til skadedyrsbekæmpelse fagfolk til at hjælpe dig med at gøre arbejdet.