E2a

Hvordan til wire bilens højttalere

Hvis du opgraderer din bils lydsystem eller blot ændre højttalerne, er du nødt til at planlægge hvert trin for at sikre, at du er ledninger systemet på den rigtige måde. Det vil spare dig for en masse tid og energi at trække ledninger til højttalere korrekt, ellers vil du være at bruge mere tid redoing alt.

  1. Forberede de nødvendige værktøj og udstyr. Du får brug for de rette værktøjer og udstyr, før du starter på nogen ledninger af bilens højttalere. Trådene skal skæres på den rigtige længde, så du behøver en skærekniv eller en bidetang. Normalt almindelige bidetang er tilstrækkelige nok til at gøre arbejdet, men får en, der vil effektivt skære igennem tykkelsen af din talerens ledninger. Tilslutning af ledninger til din forstærker og højttalere kan have brug for en mængde lodning, så sørg for at have lodde og en lodning pistol til rådighed. Vær forberedt med forskellige typer af skruetrækkere til de forskellige typer af skruer, du vil støde på, mens du tager ud paneler og installere ledninger. En afisoleringstang vil være praktisk at udsætte endedelene af tråden fra dens isolering. Der er automatiske og manuelle afisoleringstang, og begge vil gøre et godt stykke arbejde med at fjerne tråden fra dens isolering.
    Hvordan til wire bilens højttalere. Forberede de nødvendige værktøj og udstyr.
    Hvordan til wire bilens højttalere. Forberede de nødvendige værktøj og udstyr.
  2. Vide, hvor hver enkelt komponent går. Find ud af hvor hver enkelt del af din bils lydanlæg vil gå. Der er rum til radioen og equalizer på den midterste del af dit instrumentbræt, og du kan installere højttalerne på sidepanelerne af dine fordøre, bageste dæk og dybest set hvor du vil. En forstærker vil normalt gå i bagagerummet på din bil.
  3. Trækning af ledninger. Du vil komme til at installere jordledninger, signal ledninger og strøm ledninger fra forstærkeren, radio, batteri, equalizer og højttalere. Du er nødt til at planlægge det ud, da hver type ledning skal gå på forskellige sider af bilen. Signalet ledning kan ikke gå langs samme side som strømkablet, ellers vil afhente interferens eller støj, og du vil høre det på dine højttalere. Strømkabler skal være i passagersiden, idet batteriet almindeligvis findes på den side. The signalledning kan installeres på førerens side, og jordledningen skal fastgøres til en del af chassiset.
  4. Tilslutning af forstærker og højttalere. Du er nødt til at forstå dit lydsystem impedans sats eller ohm for at sikre, at højttalerne kan håndtere det signal, der kommer fra forstærkeren. Tilslut forstærkeren og højttalerne sammen, hvis du har kontrolleret, hvis de er både kompatible og kan håndtere de impedansniveauer. Før endelig koble op ledningerne til højttaleren, skal du kontrollere, om du lægger det på de rigtige terminaler. Fastgør de negative og positive ledninger til de korrekte terminaler.
Vide, hvor hver enkelt komponent går. Trækning af ledninger.
Vide, hvor hver enkelt komponent går. Trækning af ledninger.

Sørg for at læse manualen først, før du laver nogen ledninger til dine højttalere for at sikre det er gjort rigtigt første gang.