E2a

At producere stål

Stål er en kombination af forskellige metalliske komponenter er dannet ved blanding i legeringer med jern. Mængden af legeringer blandet med jern vil i sidste ende bestemme de karakteristiske træk den producerede stål idet legeringer virker som hærdningsmidler. Forskellige legeringselementer kan anvendes sammen med jern til fremstilling af stål. Disse er wolfram, mangan chrom, vanadium og carbon. Sidstnævnte har vist sig at være mere omkostningseffektiv legering middel og således i høj grad foretrukket af stål produktionsanlæg.

At producere stål. Udføre den direkte reduktion behandling, hvorved jern fra rå mineraler.
At producere stål. Udføre den direkte reduktion behandling, hvorved jern fra rå mineraler.

1. Udføre den direkte reduktion behandling, hvorved jern fra rå mineraler.

Der findes ikke sådan noget som rent jern som findes i naturen. Jern vil altid blive bundet med andre elementer såsom oxygen. Da dette er tilfældet, den direkte reduktion processen skal udføres for at underkaste disse rå mineraler til oprensning. Selv om der er særlige varierende teknikker i reduktion, den fælles målsætning om sådanne processer er at fjerne ilt til endelig udvinde jern. Direkte reduktion ovne brænde malme i ekstremt høje temperaturer. Når de malme er tilstrækkeligt opvarmet, er carbonmonoxid og hydrogen infunderet til at skylle oxygenindholdet producerer direkte reduceret jern (DRI).

2. Forarbejde direkte reduceret jern (DRI) til fremstilling af smeltet stål og slagge.

Forarbejde direkte reduceret jern (DRI) til fremstilling af smeltet stål og slagge. Fremstil halvfabrikata former af stål.
Forarbejde direkte reduceret jern (DRI) til fremstilling af smeltet stål og slagge. Fremstil halvfabrikata former af stål.

Moderne anlæg, der fremstiller stål bruge lysbueovnen (EAF) til dette formål. Ekstremt høje spænding buer af elektricitet komme ud af de store elektroder i en EAF og producere varme intense nok til at smelte DRI. Elektroderne er langsomt sænket ned i ovnen fyldt med DRI. Som det gør det, bliver spændingen også langsomt øges. Der er to produkter, der fremkommer ved denne procedure. Den ene er stål, som bosætter sig i bunden af EAF og den anden slagge, som faktisk består af forskellige oxiderede metaller og flyder oven på det smeltede stål. Slagger indeholder urenheder, de forbindelser, der skal videre taget ud af DRI for at gøre det til stål. Det smeltede stål testet for sin kvalitet temperatur og kemisk sammensætning måles og vurderes. Når først den korrekte kvalitet er opnået, slaggen hældes ud fra toppen, og det smeltede stål tappes ud fra bunden.

3. Fremstil halvfabrikata former af stål.

Forskellige brancher bruger stål på forskellige måder. Hvordan det smeltede stål, vil blive støbt ind i sin fast form i høj grad afhænger af, hvilken branche der bliver tilført. Udtrykket bruges til at henvise til disse halvfabrikata forme af stål er barre. En metode at stålværker anvender til at forme stål kaldes strengstøbning. Ved denne teknik det smeltede stål tilføres gennem store ruller, mens den samtidig overhældt med koldt vand. Maskinen bruges til kontinuerlig støbning kan konfigureres til at producere forskellige former og størrelser af stålblokke.

Selv lette vægt materialer såsom aluminium og plast er billigere at fremstille og kan således leveres i større mængder, stål unikke elasticitet og andre gunstige egenskaber stadig gør dets produktion nødvendig. I tung industri, er der ikke andet materiale blevet opfundet endnu til at erstatte stål i den centrale rolle.