E2a

Sådan spiller Yatzy: score cards og regler

Tjek disse Yahtzee vejledning

Den Yahtzee terningspil er et fantastisk spil af chance, men også af smart tænkning, og planlægge ud fra. Yahtzee er meget let at lære, og kan spilles af næsten alle, uanset alder. For at spille dette spil, skal du bruge et sæt terninger, og en kopi af de forskellige værdisystemer ark. Her er hvordan man kan komme i gang:

Sådan spiller yatzy: score cards og regler. Til at begynde spillet, læse vejledningen.
Sådan spiller yatzy: score cards og regler. Til at begynde spillet, læse vejledningen.
 1. Til at begynde spillet, læse vejledningen. Bestem din tur rækkefølge, og lad den første person kast terningerne. Efter hver tur, videregive dine terninger videre til den næste person i en uret. Husk, at leg kun varer i 13 runder før spillet slutter og scorer er optalt.
 2. Under din tur, skal du kaste alle fem terninger. Baseret på hvad der vises, har du flere muligheder og måder at score point. Det er tilladt at lave op til tre ruller i en enkelt tur. Når du beslutter dig for at lave en anden rulle, kan du rulle hvad terninger du ønsker, det kunne være en eller alle fem. Husk at hvis du vælger ikke at rulle en terning, det forbliver som det er, og når du har brugt alle tre ruller i et sving, terningerne værdier resterende er endelige.
 3. For at tildele de scores, er du nødt til at beslutte, hvilke pot at tilføje din score til. Hver potte har en anderledes måde at tilføje terningerne. For eksempel betyder 6 s du få seks point for hver seks. Alle Yatzy øvrige særlige pot værdier giver dig den mængde terninger du rullede, så længe betingelse er opfyldt. Den eneste pot, der ikke beregnes ved at lægge de involverede terninger er Yahtzee!, Der er fem af en slags og er altid værd 50 point.
 4. Spillets scorekort er opdelt i øvre og nedre pointværdier.
  • Den øverste kolonne på scorekortet indeholder alle disse talværdier. Point for hver potte bestemmes af, hvor mange af det pågældende nummer du har modtaget, og multipliceres med den værdi. Så tre 1 s ville give dig en score på 3. Three 6 s ville arbejde ud til 18 point (6x3). Hvis en spiller formår at score 63 point eller højere på den øvre scorekort, vil hun modtage en bonus på 35 point!
  • Den nederste del af scorekortet spilles som de forskellige potter viser. For at score nogen point, skal du udfylde kravet. Tre af en slags kan kun scoret hvis terningerne viser tre af en slags. Fire af en slags betyder, at du skal have rullet fire af samme nummer. Et fuldt hus betyder en tre ens og et separat par. Straights er sekvenser af fortløbende numre, små straights er fire numre og store straights er fem. Chancen felt lader du scorer, når du har et miskmask af numre, og Yahtzee! (Det sværeste boksen for at få) er 5 af en slags.
 5. Dygtighed af Yahtzee, er imidlertid, at spillerne skal vælge en kolonne til blot tilføje nul point, hvis de ikke kan få point fra noget under en rulle. For eksempel: Hvis du rullede Three Ones, men den eneste pulje, som du ikke havde brugt endnu var fire af en slags, ville du nødt til at acceptere nul for puljen. Alle gryder kan kun bruges én gang, og da spillet kører i 13 runder de alle skal anvendes. Det er meget vigtigt i spillet hele tiden tænke fremad. Du kan score store point for nogle af de mere vanskelige potter, så det er fordelagtigt at lade ting som din dem kolonnen indtil den bitre ende, når det er værdiløs.
 6. Det er vigtigt ikke at efterlade dig i en position, der gør du har nul point for flere potter. Målret de mere vanskelige potter tidligt at vinde på Yahtzee. Lad gryder som 1-taller og 2-taller, som aldrig kan være værd mange punkter, indtil den bitre ende. Dette vil sikre, at hvis du nødt til at tilføje et nul til en pot, det er ikke en, der potentielt kunne have været værd mange punkter. Hvis du kaster fire 6 s, gå lige til fire af en slags, før du går i 6 s. Dit nummer potter i Yahtzee bør være de sidste, du bruger.
 7. Når alle 13 runder er spillet, hver spiller skal stemme overens den værdi, hun har tilføjet til hver enkelt potte, og sammenligne hendes samlede til hver anden spiller. Den person med den højeste score vinder spillet. Rullende fem af en slags er hårdt, men spændende, så husk at skrige "Yahtzee!" hvis du er heldig nok til at gøre det!

Her er en komplet liste over de skoret muligheder for de forskellige potter i Yahtzee:

 • 1-taller: tilføje op alle dem.
 • 2 's: tilføje op alle toere.
 • 3 's: tilføje op alle tre.
 • 4 s: tilføje op alle fire.
 • 5 s: tilføje op alle de femmere.
 • 6 s: tilføje op alle de seksere.
 • 3 af en slags: belønning 20, hvis der er 3 terninger af samme værdi.
 • 4 ens: belønning 35, hvis der er 4 terninger af samme værdi.
 • Full House: belønning 25, hvis der er 3 af en slags og 2 af en slags.
 • Small Straight: belønning 30, hvis der er 4 i træk.
 • Stor Straight: belønne 40, hvis der er 5 i træk.
 • Yahtzee:! Belønne 50, hvis alle terningerne er af samme værdi.
 • Chance: tilføje op alle værdier.
Tjek disse yahtzee vejledning. Under din tur, skal du kaste alle fem terninger.
Tjek disse yahtzee vejledning. Under din tur, skal du kaste alle fem terninger.

Husk disse enkle tips, der vil sætte dig direkte på den hurtige vej til at vinde:

 1. Gå efter dit højdepunkt udgør meget tidligt i spillet. Ting som at få 5 dem ville selvfølgelig være bedre brugt på en Yahtzee! end på at have, at mange dem. Du ville også være bedre stillet bruge dette som en fire eller endda tre af en slags.
 2. Det kan være fordelagtigt at tage fire af en slags i dit øverste halvdel af din score dæk hvis du ruller 4 s, 5 s eller 6 er, på grund af den bonus, du modtager i den øverste halvdel, hvis du scorer over 63 point.
 3. Gå efter dit lange lige, hvis du kaster et kort lige ret off the bat forlader én eller seks åben. Dine chancer for at kaste en 1 eller 6 i din følgende to ruller er meget høje!
 4. Gå efter Yahtzees, men sørg for at have den tilsvarende øverste halvdel pot overladt til stadig falde tilbage på. Intet ville være værre end rullende fire dem, når du allerede har brugt din 1 og din fire af en slags.
 5. Endelig den bedste pot på brættet er din chance, holde fast i det, indtil det allersidste øjeblik muligt, fordi et eller andet sted langs den linje, du får en dårlig roll, og bliver nødt til at sætte det et sted, der ikke forlader dig helt brød .