E2a

Sådan spiller kugler

Marbles er et klassisk spil, der ikke har ændret sig meget på alle i over hundrede år. Faktisk var marmorkugler anvendes til spil så langt tilbage som romertiden. Denne gammeldags tidsfordriv er stadig et fantastisk spil for børn i alle aldre. Hver spiller starter med en stor shooter marmor måler 3/4 "i diameter og et par 5/8" almindelige kugler. Det nødvendige antal afhænger af antallet af spillere i spillet. Det er muligt at spille marmorkugler med alt fra to til omkring en halv snes spillere. Her er hvordan man spiller marmorkugler:

  1. Aftal reglerne. Før du starter spillet, skal alle spillere er enige om reglerne. Det vigtigste er, om de spiller "for holder", hvor vinderen af spillet får at holde alle de anvendte kugler eller "for en retfærdig", som kræver, at alle kugler, der skal returneres til deres ejere ved afslutningen af spillet .
  2. Tegn spilleområdet. Spillet af kugler er spillet inde i en ring tegnet på jorden. Dette er normalt tegnet med kridt, men ikke altid. Ringen bør være omkring ti meter i diameter, med en enkelt fodring trukket i midten. Hver spiller lægger det samme antal kugler i den mindre ring, der bør være omkring et dusin kugler i alt.
  3. Den forsinkelse. Det første skridt i at spille kugler kaldes 'halter'. Spillerne ruller deres "shooter" marmor mod en linje omkring ti meter væk. Den spiller, hvis shooter lander nærmest den linje vil have det første skud, en fordelagtig position.
  4. Kaste kugler. Under spillet af kugler, kan kuglerne enten kastes eller de kan være "hvælvede", som kræver en kno rører jorden, da marmor kastes. Der er forskellige strategier for at frigive din shooter i ringen med den mest kraft. Formålet med spillet er at få din shooter banke den anden persons marmor fra ringen.
  5. Vinderen af lag skyder deres marmor. Den første spiller skyder deres skytte mod kuglerne allerede i ringen. Hvis du banke en marmor fra ringen, du afhente at marmor og få et andet skud fra hvor din skytte landede i ringen. Det er muligt at vinde spillet ved at skyde alle kuglerne ud af ringen i efterfølgende billeder, uden at give din modstander (e) et skud. Hvis du undlader at banke en marmor ud af ringen, er det den næste persons tur.
  6. Fortsæt optagelsen. Du kan optage dit marmor fra et sted uden for ringen, i lighed med, hvordan spillet af pool tillader spillet fra alle sider af bordet. Hvis din skytte forbliver inde i ringen, kan du indtaste ringen for at skyde din skydespil fra denne plet på din næste tur.
  7. Den slutningen af spillet. Hvis din skytte forbliver inde i ringen og en anden slår det ud af ringen før din næste tur, du er ude af spillet. Den person, der bankede din shooter ud af spillet får dine kugler. Spillet fortsætter, indtil enten en person har slået de fleste af kuglerne ud af ringen, eller kun én person stadig har deres shooter i spil.
Sådan spiller kugler. Vinderen af lag skyder deres marmor.
Sådan spiller kugler. Vinderen af lag skyder deres marmor.

Selvom dette er den grundlæggende måde at spille kugler, er der mange regionale spil, og nye spil kan gøres op på stedet ved hjælp af disse enkle legetøj. Denne version kaldes normalt ring Taw eller ringetone, selv om det også kan betegnes blot som "kugler."