E2a

Sådan opretter du en gåde

Krydsord og ord søgning puslespil er nogle af de pædagogiske tidligere gange, at vi kan komme ind. Fuldfører en kryds og tværs eller et ord søgning puslespil kan blive meget udfordrende, da det bliver kompliceret, men det er endnu mere udfordrende at gøre en. Sådan opretter du din egen krydsord eller ord søgning puslespil, kan du finde disse trin nyttige:

  1. Research. Kig på gamle krydsord og ord søgning puslespil at få ideer om de mønstre og den måde de spor er lavet.
  2. Forbered materialerne. Du skal bruge papir, fortrinsvis graftegning papir, så du ikke behøver at tegne linjer for rækker og kolonner, og en pen og blyant. Det er bedst at skrive med blyant først, så du kan slette eventuelle fejl, og derefter bruge pennen til at foretage den endelige puslespil.
  3. Hold en ordbog i hånden. Det er meget nyttigt at have en ordbog som en reference, og at sørge for de ord, du bruger, er korrekt stavet. Det kan også give dig flere ideer til din word spor og beskrivelser.
  4. Vær kreativ. For krydsord, er ord, der bruges i puslespillet normalt blandet og er ikke relateret overhovedet. For ord søgning, er det vigtigste fingerpeg normalt et tema. Du kan også bruge et tema for en krydsogtværs, for at gøre det lettere for dig at komme op med ord at bruge i puslespillet.
  5. Der er standard mønstre for krydsord. Der er den europæiske stil gitteret og den britiske stil nettet, som har symmetriske mønstre. Når papiret er vendt på hovedet, det mønster er stadig den samme. Der er også den japanske stil nettet, hvor alle hjørner af puslespillet er hvide, og sorte firkanter deler ikke sider.
  6. Brug af standard design at gøre din egen puslespil kan være meget kompliceret, så du kan starte med enkle mønstre med færre ord.
  7. For ord søgning puslespil, det er enklere, da alt hvad du behøver er at nedskrive de ord i lodret, vandret eller diagonal orienteringer bruger graftegning papir, og derefter udfylde de tomme pladser med tilfældige bogstaver at "skjule" ordene.
  8. Udnyt teknologien. Med nutidens teknologi, er der allerede gratis software til rådighed på internettet, der skaber krydsord for dig. Du er simpelthen nødt til at indtaste de ord, og deres beskrivelser eller indicier, og softwaren vil arrangere disse ord til at passe ind i det mønster, du har valgt. Anden software er også tilgængelig for ord søgning puslespil, og andre gåder såsom Sudoku.
  9. Praksis. Dit første krydsord og ord søgning puslespil, kan ikke være så god som dem, du ser i aviser, men det er en begyndelse. Skabe flere gåder og også løse nogle gåder i aviserne, så du kan have mere praksis. Det giver dig også flere ideer om, hvordan at sætte dine spor sammen.
Sådan opretter du en gåde. Forbered materialerne.
Sådan opretter du en gåde. Forbered materialerne.

Det vil også være sjovt, hvis du lader dine venner løser dit puslespil og bede dem om at give dig deres anmeldelser. På den måde, får du at forbedre dit arbejde.