E2a

Sådan hensætte en pulje bold

I billard eller pool

I billard eller pool, en bank skud gøres ved at slå bolden ved hjælp af skinnen (eller pude), med henblik på at sænke en bold. Nogle skud er færdig ved at sigte stødballen først derefter i nærheden af målet bolden. Eller kan stødballen køre målet bolden mod væggen først, hoppende det ud mod en lomme.

Når du spiller pool eller billard

Når du spiller pool eller billard, vil der være tilfælde, at du ikke vil have et klart billede af skud, du skal gøre. For eksempel, hvis du spiller i rækkefølge, kan højere nummererede bolde blokerer dit skud. Du ville nødt til at vide, hvordan man griber det skud ved hjælp af de rette vinkler, og hvordan disse vil reagere på enhver situation til at forbedre dit spil. Ved at lære at hensætte en pulje bold, vil du ikke være begrænset af disse blokeringer. Du kan bruge disse teknikker enten at sænke bolden eller at skjule bolden, så din modstander vil have en hårdere tid, når det er hans tur.

Første skridt

Sådan hensætte en pulje bold. I billard eller pool.
Sådan hensætte en pulje bold. I billard eller pool.

Første skridt. Overhold bordet og placeringen af de bolde. Kig på lomme, hvor du vil have bolden til at ende op i. Forestil dig en lige linje, hvor bolden skulle rejse på for at komme ind i lommen. Så prøv at forestille sig, hvor den skal hoppe ud for at nå det lige linje. Den vinkel, som du har visualiseret vil afgøre, hvor du kommer til at hensætte bolden.

Andet trin

Andet trin. Lav et mærke på poolbordet. Det skal være på skinnen, og vil fungere som en identifikator, så du nemt kan huske hvor at banken bolden. Mærket kan være noget, du kan lide, kan det være en kridt plet, mønt, cigaret eller din sodavand kan. Alt hvad du kan placere i nærheden af det vil være godt nok, så længe du kan se, hvor det er på poolbordet.

Tredje trin

Tredje trin. Når du er ved at gøre skudt, står bag dit stødballen og visuelt line op dit mål (sammen med din stødballen) og find det mærke, du har efterladt. Du kan tage et kig på det, så længe du har lyst, og sørg for at du klart kan forestille stien at boldene vil rejse på.

Fjerde trin

Fjerde trin. Swing din cue stick frem og tilbage et par gange, at vænne sig til følelsen af skud. Spillet af billard handler om boldkontrol. Du skal finde det punkt på din stødballen, som du ønsker at ramme. Sørg for at ramme den med den rigtige mængde af kraft, og på det rigtige tidspunkt, stødballen så der vil overføre nok energi til den anden kugle til at hoppe ud af rækværk.

Når du spiller pool eller billard. Første skridt.
Når du spiller pool eller billard. Første skridt.

Endelig trække køen, ramme bolden så gnidningsløst og så fast som du kan.

Geometrien af en bank skud er meget ligetil

Geometrien af en bank skud er meget ligetil. Men fysik af skud er ikke let på grund af friktion fra overfladen af poolbordet, og den kraft, der absorberes (og ikke kastet tilbage) af rækværk. Ved at tilføje fysik til spillet, kan du introducere en række skud, såsom spinning stødballen eller skubbe bolden langs rækværket. Brug af friktion og vide, hvor langt bolden vil synke ind på skinnen, vil hver variation påvirke udfaldet af banken skud.

Der er mange måder at gøre et skud for at opnå et ønsket resultat, men det vigtigste af alt er at holde praktisere disse skud. Du skal få den oplevelse at bedre at forstå hvordan boldene reagerer på forskellige variationer i kraft, placering og spin.