E2a

Hvordan man spiller bordfodbold

Bordfodbold er en spændende

Bordfodbold er en spændende, fodbold-baserede bord spil, der kan spilles og nydes af folk i alle aldre. Formålet er at bruge dine 13 tal ("mænd") at score mål ved at dreje og skubbe stængerne, som de er anbragt for at manøvrere bolden rundt på lige vilkår. De mest succesfulde bordfodbold spillere benytter en kombination af dygtighed, strategi og lynhurtige reflekser for at hjælpe dem med at vinde kampe, snarere end at forlade sig udelukkende på brute force af høj hastighed skud. Hvis du ønsker at give dette spil en chance, følger de grundlæggende regler er anført nedenfor.

Hvordan man spiller bordfodbold. Vælg et spil format.
Hvordan man spiller bordfodbold. Vælg et spil format.
  1. Vælg et spil format. Der er flere forskellige variationer af bordfodbold, så vær sikker på at du og din modstander (e) er enige om, hvilken version af det spil, du vil spille. Single og double kampe er de mest almindelige, men du kan også prøve at fire-on-fire kampe, der involverer fire spillere per hold, hvor hver spiller kontrollerer en enkelt stang, målmands krige, hvor kun målmand og forsvarer stænger anvendes; forward skyderier, hvor spillerne skiftes skyde bolden med deres angriber stænger, eller to-ball rollerball spil, hvor to bolde samtidigt sat i spil.
  2. Bestem, hvilken spiller der får den første serv. I officielle turneringer den første serv er besluttet af en mønt flip. Et møntkast er generelt accepteret som en objektiv måde at starte bordfodbold-spil, der finder sted for ethvert sted under nogen omstændigheder, og bør altid anvendes, når du spiller mod modstandere, som du ikke kender meget godt. Dette vil bidrage til at mindske chancerne for uoverensstemmelser opstår senere. Vinderen af møntkast kan enten vælge at serve først eller kan vælge den side af bordet, han foretrækker at spille på, med den tilbageværende mulighed falder til sin modstander.
  3. Sætte bolden i spil. Den tjener fremstilles ved at skubbe kuglen gennem servehullet, placeret i midten af sidevæggen. Du kan prøve at manuelt dreje bolden på tjene til at få det til at bevæge sig i en bestemt retning, men kan ikke sætte nogen af dine hænder inde i spillet for at gøre det. Hverken spilleren kan ramme bolden, indtil den rører ned på spillefladen.
  4. Score nogle mål. Du får et point hver gang bolden går ind i din modstanders mål, uanset hvilken spiller faktisk ramte bolden sidst. Desuden, hvis en kugle går ind i målet og derefter springer tilbage ud det stadig bliver talt som et punkt. Efter et mål er scoret, spilleren scoret imod får lov til at tjene bolden tilbage i spil. Den første spiller til at score fem mål, vinder spillet, og det er ikke nødvendigt at vinde med to point (f.eks en endelig score på 5-4 er acceptabelt).
  5. Hold spillet bevæger sig ad. Selvom du får lov til at forsøge at få dine mænd i stilling ved at tage en smule tid til at sætte dem op, kan du ikke holde bolden på ubestemt tid for at gøre det. Fristen for at holde bolden på en to-eller tre-mands stang er 15 sekunder, mens grænsen for midtbanestangen er 10 sekunder. Hvis du overtræder denne regel, skal du give op besiddelse af bolden til din modstander.
  6. Vær en god sport. Ud over de regler, der dækker generel gameplay, har bordfodbold flere regler spiller adfærd. For eksempel er det ikke tilladt at spinde dine stænger (dvs. rotere dem mere end 360 grader) for at få ekstra hastighed på et skud eller en aflevering, eller har du lov til at distrahere din modstander ved spinding eller banging stænger, der ikke er involveret i den aktuelle afspilning. Desuden kan du ikke flytte eller krukke tabellen på nogen måde i løbet af spillet. Bryder nogen af disse regler kan resultere i forskellige sanktioner.