E2a

Hvordan man løser en gåde

Lær at besvare hård og vanskelig gåder

Riddles er en århundreder gammel udfordring og har bestået tidens test i kraft af hvordan fantasifulde og sjove de kan være. Den form for gåder har udviklet sig gennem årene, og i dag er generelt afhængige af dobbelt-betydning og ordspil. Uden en lille smule af dygtighed og held, kan de være frustrerende, men her er nogle nyttige tips og et par prøver, som forhåbentlig vil hjælpe dig med at låse din indre gåde-master!

 1. Den vigtigste enkeltstående ting at huske, når de forsøger at løse hårde gåder er, at de er beregnet til at narre dig. Med det i tankerne, kigge efter alle sprog, der kan have flere betydninger og beskytte netværket mod dine egne antagelser. Normalt gåder består af et par forskellige linjer, så den bedste plan at begynde at løse den ene er at bryde det op i overskuelige bidder.
 2. Når du har dine ledetråde delt, skal du se på dem enkeltvis for at komme med eventuelle svar. Hvad du behøver at vide er, at et fingerpeg sædvanligvis er beregnet til at vildlede dig. Overvej den første linje af en gåde. "Hvad løber, men aldrig går?" En af de mest almindelige tricks er at give hverdagsting menneskelige egenskaber. Når du første gang hører ordet "runs" eller "ture", du tænker på et menneske eller dyr. Men du skal huske, at gåder normalt egner sig til objekter, ikke mennesker. Hvis du tænker over de to nøgleord, vil du indse, at de kan tale om en livløs genstand, såsom et køleskab. Elektronik køre, men selvfølgelig gør de ikke gå. Vand også kører, men aldrig går. Du er nødt til at undersøge de vigtigste ord og dissekere dem til at regne ud, hvordan de kan være misvisende dig.
 3. Lad os gå videre til den næste linje. "Hvad har et ansigt, men aldrig græder?" Igen, kan du blive narret til straks at hoppe til den konklusion, at løsningen er en person eller et dyr, så overveje alternativer. Hvad andet har et ansigt? Overvej dagligdags genstande, da glæden ved gåder er ofte i, hvordan hverdagsagtige, men alligevel umærkelig løsningen er for os. Hvad har et ansigt, men ikke på den måde mennesker har ansigter? Svaret kan være gået op for dig - et ur har et ansigt, men ikke græde. Ur opfylder også den første linje.
 4. Nu, at du kender det grundlæggende tricks af gåder, er det tid til at prøve noget lidt anderledes. Letter gåder er dybest set spørgsmål, poke sjov på alfabetet. Svarende til et ordspil, de spiller direkte på alfabetet. Et eksempel kunne være: »Hvordan er en D som en pirat?" Svaret er, "fordi det følger C." I dette tilfælde er bogstavet C faktisk angiver ordet havet. Overvej et andet eksempel: "Hvordan kan du indsende en økse?" Svar: "Under bogstavet A"
 5. Word gåder er udfordrende, men matematik gåder er endnu hårdere. Den vigtigste del at huske er, at der ikke er nogen rigtige løsning. Math intensive gåder normalt ikke at "matematik intensiv" overhovedet, men bruger tal til at vildlede dig. Endnu en gang, er du nødt til at læse mellem linjerne for at få mening ud af, hvad det beder. Bryde det ned i små bidder, så du kan tackle en del ad gangen og undgå helt overvældende dig selv. Kig nøje for tricky emne. Hvad forsøger det at betyde? Svaret er helt i strid med konsekvenser.
 6. Lad os slutte med et par gåder, der involverer numre. "Hvornår skal elefanter har 8 fod?" Det mest interessante ved dette er, at det rigtige svar er så indlysende, men vi voksne over-tænke, hvad det er faktisk viser. En enkelt elefant, kan naturligvis aldrig have 8 fod. Men elefanter kan have 8 fod, hvis der er to af dem!
  Hvordan man løser en gåde. Den vigtigste enkeltstående ting at huske.
  Hvordan man løser en gåde. Den vigtigste enkeltstående ting at huske.

  "Hvad har 100 ben, men kan ikke gå?" Igen er det let at lade konsekvenserne af tal og emne vildlede dig. Din bedste strategi er at afvise den mest oplagte løsning. I dette tilfælde er benene ikke menneske eller en del af et levende væsen. 50 par bukser er svaret.

 7. Endelig er det vigtigste tip er altid at tænke uden for boksen. Riddles arbejde, fordi folk straks drage en forhastet konklusion. Engelsk bruger nogle ord at have mange forskellige betydninger. Hvis du ikke tænke grundigt, og se uden for boksen, vil du aldrig være i stand til korrekt håndtere gåder.
 8. Her er et par sjove gåder at prøve - se efter svarene i bunden af artiklen!
  • "Hvad er i live og kun har én fod?"
  • "Hvad er forskellen mellem en ny penny og en gammel bydel?"
  • "Hvordan kan du stoppe en skunk fra lugte?"
  • "Hvorfor er bogstavet A som en blomst?"

Held og lykke med at løse dine egne gåder. Forudsat er nogle links til at få dig i gang. Se hvad du kan knække på egen hånd! Så, når du løse, kan du selv ønsker at begynde at fortælle drilske gåder til andre!

Svar:

 • Et ben.
 • 24 cents.
 • Sæt sin næse.
 • Det er at følge med Bs.
Lær at besvare hård og vanskelig gåder. Når du har dine ledetråde delt.
Lær at besvare hård og vanskelig gåder. Når du har dine ledetråde delt.