E2a

Hvordan man kan skære bolden i puljen

Spiller pool eller billard handler om strategi

Spiller pool eller billard handler om strategi. I en perfekt verden, vil du sandsynligvis nødt til at bare ramt cueball lige ind i objektet bolden (bolden, du ønsker at ramme), og objektet bolden går i en lige linie ind i lommen. Men verden er ikke perfekt. Der er hindringer for dit simpelthen være i stand til at sænke kuglen i en lige linje. Det første kan stødballen, objekt bold, og lomme ikke nødvendigvis være i en lige linje. For det andet vil der sandsynligvis være forhindringer, enten mellem stødballen og objektet bolden, eller mellem objektet bolden og lomme. For det tredje, kan du spille under visse regler, der kan forhindre dig i at ramme en bold ud af sekvens, hvilket betyder at du måske nødt til at ramme en bold, der gemmer sig bag andre bolde.

Skæring bolden i puljen indebærer at ramme objekt bolden i en vinkel

Skæring bolden i puljen indebærer at ramme objekt bolden i en vinkel. Dette vil være vigtig af to grunde. Først du vil have bolden til at hoppe ud stødballen i en vinkel-regel sidelæns. For det andet, du ønsker at placere stødballen til din næste skud. Eller i vanskelige skud, kan du ønsker at placere din stødballen på et sted, hvor det vil være svært for din modstander at få skud (hvis du ikke får objektet bolden i lommen).

Hvordan man kan skære bolden i puljen. Spiller pool eller billard handler om strategi.
Hvordan man kan skære bolden i puljen. Spiller pool eller billard handler om strategi.

Her er nogle tips om hvordan man gør netop det.

Geometry. Husk at slå bolden i billard vil kræve en vis viden om geometri, især vinkler og trekanter. Du bliver nødt til at vide, hvor en bold vil hoppe ud, når den rammes på et bestemt sted. Dette vil normalt kræve megen øvelse. I essensen, vil din målball flytte nogen steder fra en lige linje til en næsten 90-graders vinkel enten venstre eller højre (afhængigt af hvor du rammer det). Stødballen vil så hoppe til den modsatte retning. Hit objekt bolden til venstre, og det vil hoppe mod højre, med stødballen hoppende mod venstre i samme vinkel. Hit objekt bolden til højre, og det vil hoppe ud til venstre, med stødballen hoppende mod højre i den samme vinkel. Graze bolden på det helt rigtige sted, og det vil bevæge sig næsten vinkelret på retningen af stødballen.

Du kan bruge din cue stick som en guide til, hvordan du vil gøre det skud. Prøv at forestille sig en lige linje fra hvor du vil ramme stødballen, til det punkt på målet bolden, der vil bestemme vinkel bounce.

Fysik. Bortset fra geometri

Skæring bolden i puljen indebærer at ramme objekt bolden i en vinkel. Fysik. bortset fra geometri.
Skæring bolden i puljen indebærer at ramme objekt bolden i en vinkel. Fysik. bortset fra geometri.

Fysik. Bortset fra geometri, pool omfatter også fysik. Du bliver nødt til at huske på begrebet overførsel af energi. Når du rammer en stødbal, energi overførsler fra pind til bolden. Når stødballen rammer objektet bolden, vil energi overføre til objektet bolden, men ikke fuldt ud. Hvor meget energi overføres, vil afhænge af den vinkel, hvormed du rammer objektet bolden, og om hvor meget stødballen bounces off. Jo stærkere du rammer, jo længere objektet bolden går.

Der er ikke noget mere frustrerende end at ramme objektet bolden med den rigtige vinkel, men falder kort for at nå lommen, fordi din slagtilfælde var for svag. Derfor bliver du nødt til at praktisere at ramme stødballen på det helt rigtige styrke.

Spin. Spinning stødballen er mere af en avanceret teknik, men det vil også være vigtigt at placere stødballen bagefter. Du bliver nødt til at lære at ramme stødballen på forskellige punkter på bolden. Ramme nær toppen vil få det til at dreje fremad, som kaldes "følge". Med en opfølgning, vil stødballen prelle fremad, i forhold til objektet bolden. Du kan også ramme stødballen i bunden, hvilket resulterer i en back-spin. Dette kaldes en "draw", da bolden vil hoppe ud nærmere til dig, når den rammer objektet bolden. Du kan også slå til bolden i siderne for at give nogle side spin eller "engelsk", som kan hjælpe placere stødballen efter i nærheden af målet bolden.

Billard er et spil om strategi, dygtighed og undertiden held. Du bliver nødt til at træne dine færdigheder i at ramme stødballen og positionering både objektet bolden og stødballen efter skuddet.