E2a

Hvordan et poolbord adskiller sig fra et billardbord

Til nogen, der har nogen interesse i billard eller snooker

Til nogen, der har nogen interesse i billard eller snooker, er alle billardborde det samme, når de i virkeligheden ikke er det. En lomme billardbord er forskellig fra et billardbord i flere aspekter. En billardbord er specielt designet til pool spil som otte-ball, ni-ball, og lige pool, en lomme og papir pool, mens et billardbord er specielt designet til snooker. Her udforsker vi forskellen mellem disse to typer billardborde.

Hvordan et poolbord adskiller sig fra et billardbord. Til nogen, der har nogen interesse i billard eller snooker.
Hvordan et poolbord adskiller sig fra et billardbord. Til nogen, der har nogen interesse i billard eller snooker.
  • Dimensioner. En snooker vises generelt længere end en lomme billardbord. Sandheden er begge tabeller kommer i forskellige størrelser. The World Pool-Billiard Association (WPA) tillader kun to størrelser lomme billard, der skal anvendes i turneringer. Disse er de 9-fods og 8-fods borde. Bortset fra den åbenlyse forskel i længden, disse to tabeller er forskellige i området af den rektangulære spille overflade. En 9-fods bord har en 100-tommer med 50 tommer spille overflade, mens en 8-fods bord har en 92-tommer med 46-tommers spille overflade. Der er også en 7-fods bord, som har en lige overflade forholdet på 76 inches med 38 inches. Bemærk, at forholdet for at spille overfladen i alle tre bordstørrelser konstant 2:1. I snooker er der to generelt accepterede tabeldimensioner: 12-fods med 6-fods bord og 9-fods med 5-fods bord. Den første størrelse har en lige overflade på 11 fod og 8,5 tommer og 5 meter og 10 tommer. Den anden størrelse har en decideret mindre legeflade.
  • Filt. De leger områder poolborde er dækket i forskellige typer af billard klud almindeligvis omtales som filt, hvilket også betyder, at dugen bruges i pokerbordene. Disse covers varierer i konsistens og tekstil blend. I høj kvalitet lomme billardborde, følte anvendte er napless, der giver mulighed for hurtigere kast med bolde. I snooker, følte en retningsbestemt lur, som påvirker det rullende og retningen af bolden.
  • Lommer. Både lomme billard og snooker borde har seks lommer hver. Forskellen ligger i mængden af underskæringen i lommerne. Pocket billard har normalt skarpere hjørner, mens snooker har afrundede hjørner. Dette påvirker nøjagtigheden af skud.
  • Lights. Lys betragtes tilbehør til poolbordet . Højden og størrelsen af belysningen varierer afhængigt af værelset.
  • Cue sticks. Pool cue sticks og pool stick tilfælde er afgørende for cue sport. På trods af den åbenlyse forskel i længden mellem poolborde, har cue sticks en standard længde på 58 inches. Ligesom poolborde, der er mange forskellige typer af cue sticks, nemlig ét stykke cue, todelt cue og der fjerdedel todelte cue. De første to typer er som regel brugt i lomme billard. Den sidste er trekvart todelt cue almindeligvis anvendes i snooker.

Der er andre poolborde bortset fra lomme billard og snooker borde. Disse omfatter carom billard og nyhedsværdi billard. Nyheden dem er mere forskellige fra bordene diskuteret ovenfor, men dette er uden for rammerne af denne artikel.