E2a

Sådan tjekke din kølervæske

Hvad er et kølemiddel

Hvad er et kølemiddel? Det er en blanding placeres i din bil radiator for at holde din motor mod overophedning. Som navnet rammende antyder, en kølevæske køler. Mens din bil kører, motoren genererer varme. Køleren arbejder derefter at holde varmen væk fra motoren. Kølevæsken forhindrer også bil væsker fra at fryse i koldt vejr, det er derfor nogle også kalder det en frostvæske væske. Det forhindrer også motor rust i at bygge op.

Et kølemiddel består af 50% vand og 50% kølevæske opløsning

Sådan tjekke din kølervæske. Hvad er et kølemiddel.
Sådan tjekke din kølervæske. Hvad er et kølemiddel.

Et kølemiddel består af 50% vand og 50% kølevæske opløsning. Før en bilejer gør blandingen selv, men i dag kan man købe forblandede kølemidler i bil butikker. Det kan koste lidt mere, men det er mere bekvemt. Nogle bilister bruger kun vand, men det er ikke tilrådeligt. Vand bør kun anvendes som en midlertidig løsning.

Må ikke vente på temperaturmåleren på instrumentbrættet for at fortælle dig, at noget er galt med din kølevæskestanden. Gør dig selv en tjeneste og tjek tilstanden af ​​din radiator mindst to gange om året.

Før du tjekker din radiator

Før du tjekker din radiator, så sørg for, at køretøjets motor ikke er varm. Bil væsker kan få skoldning varmt, når motoren stadig er varm, og kan forårsage personskade. Desuden kan en varm motor forårsage en unøjagtig læsning af kølervæske niveau, fordi kølemidlet kunne have udvidet på grund af varmen. Dette vil nødvendigvis tage op meget mere plads. Sørg for, at bilen er i vandret stilling og ikke til sinds. Det kan også give en unøjagtig læsning af kølervæskeniveau.

Rør ikke noget, når du åbner din bil hætte. Forsigtighed er altid rådes. Lav en visuel kontrol først kølesystemet. Der bør ikke være snavs eller unødvendige elementer på det. Køleren og slangen omkring det burde ikke synes beskadiget. Når du har konstateret, at motoren betingelse er sikkert at røre ved, kigge efter reservetank af radiatoren.

Reserven tanken er en klar beholder anbragt nær varmeapparatet

Et kølemiddel består af 50% vand og 50% kølevæske opløsning. Før du tjekker din radiator.
Et kølemiddel består af 50% vand og 50% kølevæske opløsning. Før du tjekker din radiator.

Reserven tanken er en klar beholder anbragt nær varmeapparatet. Nogle gange er det uigennemsigtigt, men det giver dig altid mulighed for at se, hvor meget kølemiddel er til stede inde. Hvis du ikke er sikker på, hvor den reservetank er, skal du finde radiator først derefter følger slangen, der fører fra radiatoren til en lille beholder. Hvis du ikke ved, hvor radiatoren er, så er det tid til at konsultere din bil manual.

Reserven beholder har aftegninger på det, som angiver kølervæskeniveau. Der bør være mærker, som angiver "fuld" eller "lav" eller "kold" eller "varm". Kølevæsken niveau bør altid være på fuld mærket, så hvis det er overalt under det, så er det tid til at tilføje nogle kølevæske. I tilfælde af, at bilen ikke har en reserve tanken kontrollere, at køleren selv. Kig i radiatoren at kende kølervæskeniveau.

Sikkerhed bør altid komme i første række, så selvom du bare vil gøre en rutinemæssig kontrol og u vil ikke erstatte din bil kølervæske, er det stærkt opmuntrende, at du bruger hånd handsker. Kølemidler er giftige og skadelige, så alle forholdsregler skal foretages ved håndtering af stoffet.