E2a

Sådan skade en bils manuel gearkasse

Selv kører en automatisk transmission bil er tendensen i disse dage

Selv kører en automatisk transmission bil er tendensen i disse dage, er der intet, der kan erstatte eller lig køre en manuel gearkasse. Indrømmet, automatgear er nemmere og mere bekvemt at bruge, men manuel transmission giver dig mulighed for fuldt ud at styre bilen ved at betjene koblingspedalen og gearstang. Manuel transmission har sine fordele, hvoraf den ene er brændstoføkonomi, at resultaterne fra en effektiv udnyttelse af motorens bremser. Det er også meget billigere. Og de fleste bilister er enige om at køre en manuel transmission bil er meget mere sjov. Men forkert brug gør manuel gearkasse udsat for brud. Specifikt, her er de vaner, der kan føre til manuel transmission skader.

  • Afstå fra træde koblingspedalen når der skiftes gear. Du sætter en stor mængde af stress på transmission hver gang du undlader at træde koblingen, når du skifter gear. Træde koblingspedalen reelt fremstiller køretøjet til den skiftet. Tænk på det på denne måde: når du træder på koblingen, du er primært at frigøre den manuelle transmission, der giver mulighed for ændringer i gear.
  • Downshift gear, når du kører hurtigt. Prøv at køre 80 kpm på andet gear, og du vil høre motoren gør en vibrerende lyd. Det betyder, at gearet ikke passer med din hastighed. En uoverensstemmelse i hastighed og gear er i høj grad skadeligt for transmission og bilens motor. For at undgå skader, altid upshift ved hurtig kørsel. Downshift som du langsomt ned.
  • Ikke at vide, hvordan man rev-match. Rev-matching er vigtigt, når du bremse og downshift. Hvis du ikke ved, hvordan man rev-match, vil din bil stikken som du downshift, en indikation af, at koblingen er at have en hård tid, hvilket vil gøre det udsat for udmattelse. Rev-matching er dybest set kører din motor med en hastighed, der svarer til din baghjulstræk hastighed. Du kan gøre dette ved at øge motorens omdrejningstal, når du slipper koblingen.
  • Træd koblingen når det holdes op på en stejl bakke. Når du gør dette, er du udsætter koblingen til potentielle slid. Hvis du er på en stejl bakke, fuldt trykke foden pause eller trække hånden pause er nok til at holde din bil på plads. Brug koblingen kun når du slipper pause og klar til at flytte.
  • Udfør hæl-og-tå skifte gear uden at mestre det grundlæggende. Heel-og-tå forskydning indebærer at sætte højre fod på både pause og gas pedaler på samme tid. Dette gøres ved racerkørere, fordi den åbner mulighed for gradvis downshift. Men laver hæl-og-tå flytte uden at mestre de skiftende basics slider koblingen og sætter dig og de andre bilister til risiko.

Hvis du ønsker at bruge manuel transmission meget lettere

Sådan skade en bils manuel gearkasse. Afstå fra træde koblingspedalen når der skiftes gear.
Sådan skade en bils manuel gearkasse. Afstå fra træde koblingspedalen når der skiftes gear.

Hvis du ønsker at bruge manuel transmission meget lettere, så prøv at bestemme din bils bid punkt. Dette vil give dig mulighed for at vide præcis, hvornår du skal skifte gear. Den bid punkt er den fase, når motoren begynder at aftage, indtil den når et punkt i stå. Du kan kende din bils bid punkt ved at få omdrejningstæller læsning som du gradvist slipper koblingen og føler bilens vibrerende bevægelse.