E2a

Sådan samle frimærker (filateli indsamling)

Indsamling frimærker er noget, der har ansat millioner af hobbyfolk over hele verden. De fleste frimærkesamlere komme i gang i hobbyen, når de erhverver en frimærkesamling fra en slægtning. Nogle start, når de bliver fascineret af frimærker fra breve udlandet. Jo flere virksomheder sindede samlere får lokket af udsigten til profitering fra salg af eftertragtede frimærker. Her er en kort guide for dem, der ønsker at begynde at indsamle frimærker.

Sådan samle frimærker (filateli indsamling). Beslut dig for en specialitet.
Sådan samle frimærker (filateli indsamling). Beslut dig for en specialitet.

  • Beslut dig for en specialitet. Som du sikkert kan formode, at der er mange former for frimærker og stempler over hele verden. Når du begynder du at indsamle, ville det hjælpe, hvis du har en form for en plan for din samling. Spørg dig selv, om du ønsker at fokusere på frimærker fra dit land alene eller ville du også samle frimærker fra udlandet. Også overveje at indsamle frimærker med et bestemt emne, f.eks dyr på frimærker, folk på frimærker, eller arkitektur på frimærker. For at gøre en god beslutning, læs mere om stempel indsamling. Her er et par typer af frimærker, du måske ønsker at samle:
    • Luftpost frimærker. Disse er frimærker, der kræves for post, der vil blive transporteret via fly. Fordi transportform er dyrere, luftpost frimærker er dyrere end almindelige frimærker. Hvis du modtager breve fra udlandet, de frimærker, vil du se, at der kaldes luftpost frimærker.
    • Erindringsmønter frimærker. Disse er frimærker, der er trykt specielt for at fejre en særlig begivenhed, jubilæum, eller ferie i det udstedende land. De er trykt i et begrænset antal, så de kan være meget værd i fremtiden.
    • Endelige frimærker. Disse er de mest almindelige frimærker, som du kan købe fra det posthus og er generelt billige at indsamle. Som de fleste frimærker fra din generation, kan de ikke være meget værd i øjeblikket. Men nogen i fremtiden vil ønske at betale en masse penge for at få en kopi af dette frimærke.
  • Forbered de forsyninger, du får brug for. Der er nogle grundlæggende elementer, du får brug for, når du er indsamle. Første ting du skal bruge er en syrefri stempel bog. Frimærker er lavet af papir og indeholder en syre, der er ansvarlig for forringelser. En syre-fri frimærke bog vil sikre levetiden på dine frimærker. Dog vil lager bøger med klare lommer også gøre det trick for nybegyndere opkøber.
  • Du vil også få brug stempel badesandaler eller pincet til håndtering dine frimærker. Du kan få dette på hobby butikker. De er specielt designet til håndtering frimærker, især de sjældne dem. Du skal også bruge et forstørrelsesglas for at hjælpe dig med at træffe en nøjagtig beskrivelse af de frimærker, du tilføjer til din samling.
  • Begynd at erhverve frimærker. Når du har en plan, og det udstyr, du har brug for, kan du nu begynde at erhverve frimærker til din samling. Du kan købe frimærker i dit posthus. Gå gennem gamle breve og postkort, som du har modtaget fra venner, fordi de kan have stempler på dem. Du kan også spørge din familie og venner til at gå gennem deres egen stak af breve og se, om der er nogen frimærker. De ville give det til dig gratis.

Dette er de grundlæggende trin for at stempel indsamling. Når du øger din samling og blive en mere sofistikeret frimærkesamler, vil din plan for din samling også blevet mere omfattende, og din indsamling proces vil også blive lidt længere og kompliceret.