E2a

Sådan laver du en reflekterende teleskop

Forskere bruger et teleskop til at observere fjerne objekter

Forskere bruger et teleskop til at observere fjerne objekter. Teleskoper bruges også af mennesker til at få et nærmere kig på himlen, især dem, der elsker stjerne stirrede. Der findes forskellige typer af teleskoper såsom optiske teleskoper, radioteleskoper og høje energipriser partikel teleskoper. Der er 3 hovedtyper af optiske teleskoper reflekterende teleskop, bryder teleskop og catadioptric teleskop. Hvis du har et videnskabeligt projekt, kan du lave et teleskop som en reflekterende teleskop. Spejlteleskop bruger spejle til at danne billedet.

Her er de trin om hvordan man laver en reflekterende teleskop.

  • Find de materialer, du vil bruge til at gøre en reflekterende teleskop. Materialerne i at gøre en reflekterende teleskop inkluderer hobbykniv, hulspejl, lim, forskellige størrelser af paprør, duck tape og 1 tommer firkantet spejl.
  • Få omdrejningspunktet. Når du har alle de nødvendige materialer klar, er det tid til at få omdrejningspunktet. For at gøre dette får din hulspejl og gå udenfor. Vælg et sted, hvor du kan få den fulde lysstyrke af solen, og du skal står over for en mur. Hæv spejlet at fange lyset fra solen. Bevæg spejlet, indtil et punkt er dannet i det fra lyset. Når et punkt er dannet, få afstanden mellem spejlet og væggen. Afstanden mellem spejlet og væggen er omdrejningspunktet. Hvis du ikke har et konkavt spejl derhjemme, kan du købe en på enhver hardware butik i nærheden af ​​dit område.
  • Få et paprør til at passe til spejlet. Spejlet skal passe i paprør, så sørg for, at paprør og spejl har samme diameter. Fastgør spejl indvendig i pap rør ved hjælp af lim. Den reflekterende overflade af spejlet skal vende den anden ende af paprøret. Sørg for, at paprør er også en smule længere at omdrejningspunktet du fik. Mål pap 4 inches ned spejlet og markere det ved hjælp af en markør.
  • Få en mindre paprør til at passe i de større pap røret. Diameter måles de mindre pap og skære et hul på mærket, som du lægger på større pap. Hullet skal være den samme diameter som din mindre pap så de mindre rør kan passe i hullet. Skær et lille hul på de mindre rør og et andet hul modsat det første hul på de mindre rør. Størrelsen af ​​hullerne på de mindre rør burde være nok til at passe en lille dyvel. Monter lille rør til hullet på den store rør. Indsæt dyvel gennem hullerne på den lille rør. Vedhæft en 1 tommer fladskærms spejl til dyvel brug af lim og vip det til 45 graders vinkel.
  • Sæt et forstørrelsesglas inde i et lille paprør. Få et lille rør og skær det til at åbne. Sæt et forstørrelsesglas inde i lille rør og luk den igen ved hjælp af et bånd. Slip den lille rør med forstørrelsesglas til den lille slange med dyvel. Du vil være i stand til at bevæge røret op og ned uden at gøre det falde. Placer forstørrelsesglas på den lille pap til hullet i store pap.


Sådan laver du en reflekterende teleskop. Find de materialer, du vil bruge til at gøre en reflekterende teleskop.
Sådan laver du en reflekterende teleskop. Find de materialer, du vil bruge til at gøre en reflekterende teleskop.

Du har nu en reflekterende teleskop til dit videnskabelige projekt. Du kan bruge dette til at få et bedre overblik på eksterne objekter.