E2a

Sådan holder du en skriftlig journal

Uanset om du er en professionel forfatter eller vil bare gerne udforske din kreative side, en skriftlig journal er en fantastisk måde at komme i vane med at skrive.

Sådan holder du en skriftlig journal. Beslut dig for et tidsskrift format.
Sådan holder du en skriftlig journal. Beslut dig for et tidsskrift format.

  1. Beslut dig for et tidsskrift format. Vil du skrive dine posteringer i et tekstbehandlingsprogram eller handwrite dem i en læderindbundet notesbog? Nogle forfattere foretrækker den bekvemmelighed af elektronisk format, mens andre nyder den taktile oplevelse af at skrive i en egentlig tidsskrift.
  2. Tænk på dit formål for at holde et tidsskrift. Ønsker du at bruge din dagbog til brainstorming og gratis skrivning? Ønsker du at udforske nye genrer og stilarter for at skrive? Ønsker du at reflektere over dine fremskridt som forfatter? Der er ingen rigtige eller forkerte grund til at holde en skriftlig journal, og dit formål kan udvikle sig. Dog kan have en idé om, hvorfor du holder en dagbog hjælpe dig med at få mest muligt ud af oplevelsen.
  3. Afsæt tid til at skrive i din dagbog. Du kan skrive hver dag eller en gang om ugen. Jo oftere du skriver, jo hurtigere vil det blive en vane. Samtidig, være rimelige, og du ikke indstille en umulig tidsplan, der er dømt til at mislykkes.
  4. Kig efter skrivning prompter. De er beregnet til at kickstarte din kreativitet ved at give et emne, som de koncentrerer din daglige skriftligt. Der er mange bøger og hjemmesider tilbyder beder om forfattere. Du kan få brug for at gennemse flere kilder for at finde den bedste pasform til din skriftligt.
  5. Vær fleksibel og holde det sjovt. Kendetegnet for en skriftlig journal er kreativitet. Hvis dags skriftlig prompt ikke inspirerer dig, drej til morgendagens emne. Hvis du har planlagt at arbejde på dialog, men du har en beskrivende stykke flyder rundt i dit hoved, glemme de planer og få den scene ned på papir.
  6. Hold ud. Der vil være dage, hvor ordene ikke helt flow og intet lyder rigtigt. Du kan få optaget og springe et par dage af skriftligt. Bare fordi du har fået off-track betyder ikke, du er nødt til at give op på projektet helt. Komme tilbage til skrivning vane så hurtigt som muligt.
  7. Gennemgå din skriftligt. Se tilbage på dine finansposteringer fra tid til anden. Er der nogen stykker du gerne vil udvikle sig? Hvordan har din skriftligt fremskridt, siden du begyndte at holde et tidsskrift? Hvor har du stadig brug for forbedringer? Mens den almindelige praksis med at holde en skriftlig journal er nyttigt i sig selv, kan denne form for refleksion over dit arbejde også bidrage til at forbedre din skriftligt.