E2a

Sådan bøvse din bils kølesystem

Din bils motor kan generere så meget varme

Din bils motor kan generere så meget varme, mens den kører på vejen, at hvis der ikke var noget at stoppe det fra at varme op det kan forårsage alvorlige skader på bilen og passagererne. Selv om bilens motor skal undgå overophedning, har motoren brug for en konstant mængde varme for at gøre det køre effektivt, da en kold motor ikke ville udføre så godt. Motorens komponenter bliver beskadiget nemt og sådan skade kan forårsage flere forurenende stoffer skal sættes ud i miljøet. Et effektivt kølesystem er på plads til at styre varmen i motoren. Bilens kølesystem absorberer varmen og styrer temperaturen til at hjælpe motoren kører effektivt. En kølevæske løber i hele motoren, kølesystemet indeholder radiator, utrættende ekstrem varme og holde temperaturen konstant.

Når din bils motor begynder at overophede ofte, betyder det, at der er et problem med kølesystemet. Det flydende kølemiddel, der strømmer gennem motoren skal komme i berøring med de overflader, det løber gennem effektivt at absorbere og håndtere de varme temperaturer. Luftlommer i kølesystemet kan påvirke kølemiddel præstation ved at hindre kontakt på overfladerne den strømmer gennem og hvorved temperaturen stiger. Luften fanget i dit kølesystem er normalt indføres, når du får din bil serviceret og ændringer er udført til kølesystemet. Luften skal frigøres fra kølesystemet, og den proces, der almindeligvis er kendt som burping bilens kølesystem omfatter et par skridt, man kan gøre i garagen.

Sådan bøvse din bils kølesystem. Forbered en flaske kølevæske.
Sådan bøvse din bils kølesystem. Forbered en flaske kølevæske.

  1. Forbered en flaske kølevæske. Bilens motor skal være cool, før du forsøger nogen ændringer til det. Hvis du lige har brugt din bil, så parkere den i garagen for et stykke tid og vente på, at køle ned. Forbered en frisk flaske kølevæske, som du bliver nødt til at tilføje til bilens kølesystem.
  2. Tilføj kølevæske i køleren. Tag radiator kasket og tilføje en blanding af 50 procent vand og 50 procent kølevæske i køleren. Tilsæt samme blanding andre steder, der holder kølevæske, såsom overløbet eller kølevæskebeholderen.
  3. Kør motoren. Når du har udfyldt køleren og kølervæske reservoir med blandingen af kølervæske, skal du lade kølerdækslet off og start motoren. Forlader kølerdækslet af, mens motoren kører tillader fanget luft i kølesystemet til overfladen og frigøre sig ud fra radiatoren. Det kan tage lidt tid at udrette, så vær tålmodig. Du vil bemærke bobledannelse på radiatorens åbning, så det betyder luft overfladebehandling, og har du måske bemærket kølevæskeniveauet nedkastningen, hvilket betyder, at kølemidlet har fyldt de steder, hvor luften bruges til at besætte. Du kan stoppe motoren for et stykke tid og gentage processen, indtil der ikke er flere luftbobler og temperaturmåleren er konstant.

Bøvsen bilens kølesystem bidrager til at forbedre motorens kølesystem til effektivt at styre motorens temperatur.