E2a

Sådan at redigere ved hjælp AP stil

AP eller Associated Press Stylebook er standarden for journalistisk skrivning. Dens status er sådan, at selv tv-selskaber, enkeltpersoner i public relations, og webindhold forfattere bruger denne stil guide. Her er nogle tips, når du bruger AP som grundlag for redigering af artikler.

1

Sådan at redigere ved hjælp AP stil. Kontroller formularen.
Sådan at redigere ved hjælp AP stil. Kontroller formularen.

1. Kontroller formularen. En nyhedsartikel følger en bestemt struktur, der kaldes den omvendte pyramide stil. På denne journalistiske måde at skrive, er de vigtigste fakta den første til at blive nævnt, og resten følger i faldende rækkefølge. Den vigtigste del af en artikel er den førende. Dette er den første eller de to første sætninger og stater hvad artiklen handler om. Gode ​​ledere er bidsk, hvilket betyder, at de er korte, godt formuleret og kan Grib opmærksomhed. Men de skal også være præcis, hvilket betyder, at de indeholder de væsentligste faktiske omstændigheder, som artiklen bygger på.

2. Tjek stil. AP style guide indeholder regler for forkortelse, kapitalisering, tegnsætning, stavning og brug. Disse er givet i alfabetisk rækkefølge for nem reference. Husk på disse regler i tankerne, som du bevis artiklen.

Et eksempel ville være på, hvordan man bruger lovgivningsmæssige titler

Et eksempel ville være på, hvordan man bruger lovgivningsmæssige titler. Rep er den korrekte forkortelse af titlen repræsentant, når det kommer før en persons navn på den første reference. Ordene kongresmedlem eller congresswoman små bogstaver kan anvendes i de følgende referencer. Et eksempel på tegnsætning ville være anvendelsen af ​​kommaer til at adskille en række elementer i en sætning. Kommaer er ikke placeret før konjunktionen, der markerer det sidste punkt på serien.

Stilen guide har sektioner for erhvervslivet og sport rapportering

Stilen guide har sektioner for erhvervslivet og sport rapportering. Disse områder har som regel deres egen jargon, og du bør se, om de er stavet og bruges korrekt. Meget almindelige forkortelser for eksempel som NBA eller NFL behøver ikke at blive præciseret. Et andet eksempel er ordet "antitrust", som er stavet uden bindestreg.

Et eksempel ville være på, hvordan man bruger lovgivningsmæssige titler. Tjekke fakta og citater.
Et eksempel ville være på, hvordan man bruger lovgivningsmæssige titler. Tjekke fakta og citater.

3. Tjekke fakta og citater. Nyhedsartikler ofte citater. Stilen guide har regler for deres passende form og anvendelse. Sommetider citater kan være over-brugt og skal omskrives eller slettet. Generelt antager vi, at forfatteren samvittighedsfuldt har gjort sin forskning. Men nogle gange er vi måske nødt til at bekræfte visse kendsgerninger eller citater specielt om kontroversielle emner.

4

4. bruge de rigtige korrekturlæsning varemærker. AP style guide har en liste over traditionelle korrekturlæsning mærker. Brug disse mærker konsekvent, når du redigerer, så forfatteren ved, hvad han har brug for at revidere. Vær forsigtig med at bruge den cirkel, der er det oftest anvendte mærke og kan betyde mange ting fra stave til brug fejl. Du kan få afklaret ved at gøre korte noter på margenen.

Vær opmærksom på, at AP Stylebook opdateres årligt. Altid have en kopi af den seneste version.