E2a

Sådan at købe en marimba

Marimbas er udødeliggjort i sangen "Sway"

Marimbas er udødeliggjort i sangen "Sway". Når du hører ordene: "Når marimba rytmer begynder at spille, danse med mig, gør mig svaje." Du kan føle dig selv ønsker at danse så godt til de glatte, mellow lyde som Marimbas give ud. Marimbas er sarte slagtøjsinstrumenter godt indgroede i centraleuropæiske lande som nationale symboler på kultur. De har rødder i Afrika. Hvis du er interesseret i at købe en til uanset formål, her er nogle nyttige tips.

Sådan at købe en marimba. Få rammen størrelse, der passer til dig.
Sådan at købe en marimba. Få rammen størrelse, der passer til dig.

  • Få rammen størrelse, der passer til dig. Det nytter ikke noget at få en, der er for stor for dig, da det kun vil gøre dig utilpas, når man spiller det. For voksne og en enkelt spiller, kan du få en marimba med massive trærammer. For en yngre eller lidt mindre person og flere marimba spillere, er du heldig, fordi du kan få en marimba, der kommer med en justerbar ramme.
  • Overvej det område, du ønsker. Marimbas har ikke en standard sortiment, men de mest almindelige er 4, 4,3, og 5 oktaver. Du kan også få 4,5, 4,6, og 5,5 oktaver. Nogle versioner selv har 3 eller op til 7 oktaver. Husk på, at Marimbas bruges i koncerter er for det meste 4,3 oktav stykker, mens Marimbas sædvanligvis anvendes som soloinstrumenter er 5 oktav dem. Range påvirker den samlede lydkvalitet af marimba.
  • Kontroller barerne eller nøgler. Som du går over en marimba, sørg for, at barer og nøgler er komplette. Kontroller også den håndværksmæssige udførelse af søjlerne. Marimba søjler er ligesom xylofon nøgler eller endda klaver nøgler. Stængerne er sædvanligvis fremstillet af palisander, men nogle stykker kan være lavet af mange syntetiske materialer eller padouk træ, der stammer fra Pterocarpus træer. De lave beg noter er sammensat af lange og brede stænger, den laveste ene er den længste og bredeste bar. Højt toneleje noter på den anden side, er det modsatte. De er korte, smalle stænger, den højeste ene er den korteste og smalleste.
  • Vælg mellem palisander og syntetisk. Når du vælger mellem palisander og syntetisk, kan du også vælge mellem en indendørs og en udendørs marimba. De fleste koncerter og indendørs anvendte Marimbas er lavet af palisander. Syntetiske dem er bedst brugt til udendørs, marcherende bands, og skole-indstillinger, fordi de er stærke og holdbare nok til at modstå elementerne. Ændringer i vejret må heller ikke påvirke banen og den samlede lydkvalitet af en syntetisk marimba.
  • Lyt til kvaliteten af lyd eller tone. Prøv at ramme barer med en kølle, selvom du stadig ikke ved, hvordan man spiller en marimba. Prøv det bare at vide, hvordan det lyder som og afgøre, om sine barer behov tuning eller ej. For at producere den størst tone, strejke n kanten eller bare en smule off center af en bar. Det er ligesom at ramme sort klaver nøgler. Slående i centrum vil give off en velformuleret tone. Rosewood-made dem producere varmere, rigere og mere naturlige toner.
  • Overvej dit budget. Siden palisander-made Marimbas er mere overlegne i tone og lydkvalitet, hvis du virkelig ønsker en du har shell ud flere penge til det. Syntetiske Marimbas er generelt billigere, men holdbart. Hvis du ønsker at spare nogle penge, kan du overveje simple rammer i stedet for de mere attraktive dem.

I Zulu, »Marimba 'betyder" stemme af træ "

I Zulu, betyder 'Marimba', "stemme træ". Det er faktisk magiske hvordan simple stykker træ bragt sammen kan producere en fyldig, xylofon-lignende tone, som kan sætte en livlig, luftig stemning til koncerter og dans. Hvis du ønsker at købe en marimba, sørg for at vælge den ene passer bedst til dine behov.