E2a

Hvordan udskiftes CV aksler i en Toyota Tercel

Toyota Tercel er en pæn subcompact bil

Toyota Tercel er en pæn subcompact bil, der banede vejen for flere Toyota-modeller baseret på layout og ramme. Det er den første forhjulstræk fremstillet af selskabet. Hjulene på biler som denne har CV aksler i front for at flytte dem ordentligt. Disse er også indkaldt som drivaksler. Når et CV aksel eller en CV joint er beskadiget, vil du høre en knæklyd hver gang du tænder din bil. CV-led normalt vare i mange år, men det kan forkorte, når joint er tørret ud eller fedtet bliver forurenet. Hvis dette sker for din bil, skal du straks udskifte CV aksel for at forhindre yderligere skader.

Udskiftning CV aksler i din Tercel kan være en udfordrende opgave.

Hvordan udskiftes CV aksler i en toyota tercel. Da du arbejder hjulene.
Hvordan udskiftes CV aksler i en toyota tercel. Da du arbejder hjulene.

  • Til komfortabelt arbejde på Tercel, løft den på en bil lift eller på nogle bukke. Sørg for, at det er sikkert placeret på elevatoren, før du arbejder på det.
  • Da du arbejder hjulene, skal du fjerne dem for at få adgang til CV aksel. Fjern hjulkapslen på hjulet. Afhængig af din Tercel model, kan du nødt til enten at skrue eller pop det ud, eller fjerne lug nødder, før du kan tage hjulkapslen slukket. Brug en boremaskine med den rette sokkel for at fjerne lug nødder. Du kan tage hjulet af efter du har fjernet hjulkapslen.
  • Nogle Tercel modeller har en split. Fjern dette fra CV joint, så du kan tage ud navet møtrik. Brug din boremaskine til at fjerne navet møtrik. Forskellige modeller af Tercel har forskellig størrelse navmøtrikkerne.
  • Næste ting du nødt til at fjerne den nedre kugleled møtrik. Tag derefter den ydre binde stang med en hammer uden at beskadige det. Når du har gjort dette, er det nu tid til at afbryde den nederste styrearm fra kugleleddet. Du kan bruge en hammer til at "poppe" kugleleddet ud.
  • Nu, hvor kno samling er udsat for, den næste ting du skal gøre er at fjerne noterne fra kno. Du kan gøre dette ved at svinge samlingen fra akslen.
  • Med hele drivaksel udsat for, kan du fjerne det fra transmissionen ved hjælp af et brækjern. Nogle modeller har bolte, så fjern disse først at erstatte CV aksel.
  • CV-led har fedt for dem at fungere korrekt. Har en beholder klar til at opsamle spild.
  • For at installere den nye aksel, linje det op med transmissionen, og skub det i. splines skal tilpasses for at holde akslen på plads. Du vil høre en lav Hvis du klikker på-lyd, når den er korrekt monteret. Slå det let med en hammer til at sætte det på plads. Geninstaller bolte, møtrikker, og den nederste kugleled. Udskift splitterne, du har fjernet og geninstallere hjul og hjulkapsel. Sænk Tercel og testkørsel.


Udskiftning af CV aksler på din Tercel kan være en skræmmende opgave for uerfarne ejere. Hvis du har svært ved at følge ovenstående trin, er du velkommen til at besøge et autoværksted.